Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

2021.03.29.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. március 29. 11:09

Hogy mikor kötsz életbiztosítást, csak rajtad áll; hogy mikor érdemes, az már egész más lapra tartozik!

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

Életbiztosítást gyakorlatilag bármilyen életkorban lehet kötni, sőt, a szülők köthetnek gyermekeikre. Érdemes is lehet ezt meglépni, hiszen hátránya gyakorlatilag nincs, csupán előnye, ráadásul minél korábban kötöd meg, annál alacsonyabb a díja; idős korban a többszöröse is lehet. Egy felnőtt számára gyakorlatilag minden életkorban javasolt az életbiztosítás kötése, de 35 év felett szinte kötelező.

Miért olcsóbb, ha fiatalon kötsz életbiztosítást?

A biztosításokat kategóriák szerint köti a biztosító, tehát, ha életbiztosítást kötsz, egy bizonyos kategóriába kerülsz, a díját pedig ez alapján határozzák meg. Fiatal korban még kisebb kockázatot jelentesz a biztosítónak, hiszen valószínűleg még egy nagyon hosszú és egészséges élet vár rád, azaz a biztosítótársaság számára a káresemény, vagyis az elhalálozás esélye kisebb. Ebből adódóan pedig a díjakat is alacsonyan tudja megállapítani.

Szintén alacsonyabb lesz a díj az életbiztosítás kötésekor, ha egészséges vagy. Jó, ha tudod, hogy a biztosító azt is vizsgálja, hogy milyen minőségű életet élsz, sportolsz-e, ha igen, akkor mit, illetve van-e valamilyen krónikus betegséged. Ha mindent rendben találnak, az életbiztosításod díja alacsony lesz, ha viszont nem, jókora felárral számolhatsz. Ez persze kapcsolódik az életkorhoz is, hiszen az idősebbeknél nagyobb a különböző betegségek kialakulásának esélye.

Miért köss életbiztosítást minél hamarabb?

Ahogy az idő telik, az életbiztosításod díja is növekedni fog, tehát minél később vágsz bele, annál magasabb lesz. Ráadásul senki, így Te sem látsz a jövőbe, és nem tudhatod, mi fog veled történni, épp ezért érdemes arra törekedned, hogy minden eshetőségre felkészülve bebiztosítsd magad. Egy váratlan betegség, vagy baleset bármikor bekövetkezhet, és amikor megtörténik, nagyon jól jöhet, ha kötöttél életbiztosítást.

Amennyiben életbiztosítást kötnél, de még nem találtad meg a megfelelőt, tekintsd meg ajánlatainkat, amelyek közül egyszerű lesz választanod! Ha megvan, amit kerestél, indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, csupán néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

Milyen életbiztosítást kössünk lakáshitel mellé?

2023.08.01.

Lakáshitel igénylésekor nem biztos, hogy eszünkbe jut az életbiztosítás. Lakáshitel mellé lakásbiztosítást kötünk. A lakásbiztosításnak azonban kiegészítője lehet egy életbiztosítás is. De érdemes a lakáshitel mellé életbiztosítást kötni? Mi lehet ennek az előnye? Miért lehet ez jó nekünk? Választ adunk a kérdésekre.

Tovább olvasom
Milyen euró alapú megtakarítási formák közül választhatunk?

Milyen euró alapú megtakarítási formák közül választhatunk?

2023.09.07.

Forintban vagy euróban takarítsunk meg? Hogyan hat az infláció egy forint alapú befektetésre? Mi a jó döntés? Mit vegyünk figyelembe, mielőtt döntünk? Körbejártuk a kérdést, és összeszedtek a válaszokat.

Tovább olvasom
Köthetünk másra életbiztosítást?

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

Milyen esetekben nem fizet az életbiztosítás?

2022.05.13.

Nem fizet az életbiztosítás bizonyos helyzetekben, hiába fizetted azt éveken át – érdemes tudnod róla, hogy mire kell figyelned!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával