Hirdetés

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

2021.03.29.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. március 29. 11:09

Hogy mikor kötsz életbiztosítást, csak rajtad áll; hogy mikor érdemes, az már egész más lapra tartozik!

Hány évesen kössünk életbiztosítást?

Életbiztosítást gyakorlatilag bármilyen életkorban lehet kötni, sőt, a szülők köthetnek gyermekeikre. Érdemes is lehet ezt meglépni, hiszen hátránya gyakorlatilag nincs, csupán előnye, ráadásul minél korábban kötöd meg, annál alacsonyabb a díja; idős korban a többszöröse is lehet. Egy felnőtt számára gyakorlatilag minden életkorban javasolt az életbiztosítás kötése, de 35 év felett szinte kötelező.

Miért olcsóbb, ha fiatalon kötsz életbiztosítást?

A biztosításokat kategóriák szerint köti a biztosító, tehát, ha életbiztosítást kötsz, egy bizonyos kategóriába kerülsz, a díját pedig ez alapján határozzák meg. Fiatal korban még kisebb kockázatot jelentesz a biztosítónak, hiszen valószínűleg még egy nagyon hosszú és egészséges élet vár rád, azaz a biztosítótársaság számára a káresemény, vagyis az elhalálozás esélye kisebb. Ebből adódóan pedig a díjakat is alacsonyan tudja megállapítani.

Szintén alacsonyabb lesz a díj az életbiztosítás kötésekor, ha egészséges vagy. Jó, ha tudod, hogy a biztosító azt is vizsgálja, hogy milyen minőségű életet élsz, sportolsz-e, ha igen, akkor mit, illetve van-e valamilyen krónikus betegséged. Ha mindent rendben találnak, az életbiztosításod díja alacsony lesz, ha viszont nem, jókora felárral számolhatsz. Ez persze kapcsolódik az életkorhoz is, hiszen az idősebbeknél nagyobb a különböző betegségek kialakulásának esélye.

Miért köss életbiztosítást minél hamarabb?

Ahogy az idő telik, az életbiztosításod díja is növekedni fog, tehát minél később vágsz bele, annál magasabb lesz. Ráadásul senki, így Te sem látsz a jövőbe, és nem tudhatod, mi fog veled történni, épp ezért érdemes arra törekedned, hogy minden eshetőségre felkészülve bebiztosítsd magad. Egy váratlan betegség, vagy baleset bármikor bekövetkezhet, és amikor megtörténik, nagyon jól jöhet, ha kötöttél életbiztosítást.

Amennyiben életbiztosítást kötnél, de még nem találtad meg a megfelelőt, tekintsd meg ajánlatainkat, amelyek közül egyszerű lesz választanod! Ha megvan, amit kerestél, indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, csupán néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

K&H személyi kölcsön

THM

8,5% - 14,2%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Privát Minimum Kölcsön

THM

24,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 490.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Köthetünk másra életbiztosítást?

Köthetünk másra életbiztosítást?

2021.08.27.

Köthetsz-e másra életbiztosítást? Röviden: nem. Hogy miért nem, és hogy hogyan tudod megkerülni ezt a szabályt, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

Egy átlagos életbiztosítás mire fizet és mennyibe kerül?

2020.11.04.

Életbiztosítást érdemes kötni, hiszen biztonságban tudhatod magadat és a szeretteidet, ráadásul befektetésnek sem utolsó. Azonban mielőtt megtennéd, érdemes néhány dolgot tudnod róla, hiszen nem lényegtelen kérdés az, hogy az életbiztosítás mire fizet és mikor, valamint az sem, hogy mennyibe kerül.

Tovább olvasom
Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

Mi befolyásolja az életbiztosítás díját?

2021.08.06.

Az utóbbi hónapokban megnőtt a hagyományos életbiztosítások iránti érdeklődés – ennek hátterében leginkább a koronavírus-járvány áll. A biztosítások díja minden esetben egyénre szabott. Lássuk, milyen szempontokat figyelnek a biztosítók, azaz mi befolyásolja az életbiztosítás díját!

Tovább olvasom