Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

2021.03.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. március 14. 11:56

Ha a babaváró hitelt meglévő hitel mellé szeretnéd felvenni, könnyen falakba ütközhetsz, de természetesen akadnak kiskapuk is – az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

Alapvetően mindegy, hogy a babaváró hitelt meglévő hiteled mellé szeretnéd felvenni, vagy épp fordítva, van rá lehetőséged. Akadnak azonban olyan feltételek, illetve szabályozások, amelyek megakadályozhatják az újabb hitelfelvételt; az utóbbiak közé tartozik a JTM szabályozás ide vonatkozó része, ami egy csapásra szertefoszlathatja a reményeidet.

A JTM szabályozás, mint akadály

Ha a babaváró hitelt meglévő hitel mellé igényelnéd, akkor a bank vizsgálni fogja a jövedelmi helyzetedet, és a JTM szabályozás szerint akár el is utasíthatja a kérelmedet. Ennek lényege, hogy az erre vonatkozó jogszabály meghatározza az igazolt nettó jövedelemhez viszonyítva a vállalható törlesztőrészletek nagyságát, ami nettó 500.000 forintos jövedelem esetében 50%, felette pedig 60%, ám jó, ha tudod, hogy a legtöbb bank ennek jóval alatta marad; átlagosan 30-40%-ot számolnak. Ebből látható, hogy ha már van hiteled, akkor nem igényelhetsz egy bizonyos összegnél nagyobb másikat mellé, és az igényelhető összeg is bankonként eltérő.

A bankonként máshogy számolt törlesztőrészlet esete

Fontos tudni, hogy a babaváró hitel államilag kamattámogatott konstrukció, aminek köszönhetően – a maximális hitelösszeggel és futamidővel számolva – közel negyvenezer forint a kedvezmény, méghozzá havonta. Számszerűleg ez 50, illetve 88 ezer forint, ami nem kis különbség, főleg a JTM szabályozás szempontjából. A probléma abból adódik, hogy egyes bankok a kamattámogatás nélküli törlesztőrészlettel számolnak, mások viszont a kamattámogatott összeget veszik alapul akkor, amikor a JTM szabályozás szerint járnak el. Ebben viszont semmi különös nincs, hiszen, ha elveszted a kamattámogatást valamilyen feltétel megszegése miatt, akkor máris komoly bajba kerülhetsz a törlesztésed fizetésével.

Összegezve: vehetsz fel babaváró hitelt a meglévő hiteled mellé, ám csak bizonyos feltételek teljesítése és megfelelő mértékű jövedelem esetén. Éppen ezért alaposan mérd fel a lehetőségeidet, érdeklődj több banknál is, és kizárólag akkor indítsd el a hiteligénylést, ha megtaláltad a legkedvezőbbet!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

Babaváró hitel mellé kaphatunk lakáshitelt?

2021.10.20.

A Babaváró hitel ma az egyik legnépszerűbb támogatási forma Magyarországon. Szabad felhasználású hitel, az igénylők jelentős része mégis ingatlan vásárlásra fordítja, gyakran önerőként felhasználva a lakáshitel mellé. A fiatal házasok ugyanannyi Babaváró hitelt igényeltek az elműt évben, mint amennyi lakáscélú hitelt a bankok összesen folyósítottak. Mi az oka ennek a népszerűségnek? Kaphatunk-e a Babaváró hitel mellé másik hitelt? Ennek jártunk utána.

Tovább olvasom
Mire költhető a babaváró hitel?

Mire költhető a babaváró hitel?

2019.07.13.

A babaváró hitel igencsak felkapott lett az utóbbi időben, ami nem csoda, hiszen ennyire előnyös hitelkonstrukcióval eddig még nem találkozhatott senki, aki kicsit is járatos a pénzügyek és bankok világában. Rengeteg kérdést kaptunk az utóbbi időben, de a legtöbb arra vonatkozott, hogy vajon mire költhető a babaváró hitel. Lássuk!

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

2020.04.24.

A koronavírus-járvány az élet minden területén bizonytalanságokat okoz, és nem csak az egészségügyet, vagy a mindennapi életünket, de a pénzügyeinket is érinti. A babaváró hitelnél is akad némi bizonytalanság, hogy milyen hatással lesz rá a törlesztési moratórium – alábbi cikkünkben ezeket igyekszünk eloszlatni.

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával