Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

2021.02.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 19. 12:04

Ha ingatlanba fektetnél, érdemes tisztában lenned azokkal a tényezőkkel, amelyek által nagyobb a valószínűsége annak, hogy nyereséget könyvelhetsz el!

Ingatlanba fektetnél? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

Amikor ingatlanba fekteted a pénzed, annak két oka lehet: szeretnél saját lakásban élni, illetve befektetési céllal, kiadásra vásárolod. A nyereség szempontjából azonban lényegtelen a cél, hiszen csakis a nyereség számít. Ahhoz, hogy garantáltan hasznot hozzon számodra az ingatlanvásárlás, érdemes megfogadnod alábbi szempontjainkat, és ezek alapján kiválasztani a lakást.

Miből lesz a haszon, ha ingatlanba fektetnél?

Az ingatlan alapvetően kétféleképpen hoz hasznot: a bérleti díjból, amit beszedsz a használatáért, illetve az értéknövekedésből; amikor ingatlanba fektetsz, ezek közül csak az előbbi a biztos. Komoly veszteséget is termelhet azonban az értékcsökkenés által, ezért ezt minden esetben figyelembe kell venned!

Gondold át, milyen ingatlanba fektetsz be!

Ha a kiadás a célod, akkor inkább lakásban gondolkodj, mivel a házak lényegesen drágábbak, és szinte mindig a kisebb lakásokat keresik a bérlők. Ám nem csak a méret, hanem a lakás elhelyezkedése is kiemelkedő fontosságú, hiszen a bérlés egyik lényeges kérdése, hogy közel helyezkedik-e el a lakóhely az egyetemhez, illetve munkahelyhez. Ebből következik, hogy a település is lényeges, hiszen ahol kevés a munkalehetőség, és nincs felsőoktatás, oda nagy eséllyel nem mennek bérlők sem, sőt, inkább az elvándorlás lesz a jellemző. Ha kerülnéd a kockázatot, akkor Budapest és a megyeszékhelyek nagy többsége biztosnak tűnik.

Válaszd ki okosan a lakást is!

Figyelned kell arra, hogy milyen állapotban van a lakás, hiszen ha rengeteget kell ráköltened, hogy lakható legyen, akkor könnyen veszteségbe csúszhatsz. A ház állapotát is nézned kell, hiszen, ha az már alaposan megérett a felújításra, akkor a felújítási alapba is befizetéseket kell tenned, és ezt nem háríthatod a bérlőidre. A lakók is problémát okozhatnak, illetve, ha a környék nem biztonságos, nem fogsz bérlőt találni.

Gondold át, hogy miből veszed meg a lakást!

Amikor ingatlanba fekteted a pénzed, akkor vagy akkora tőkével rendelkezel, hogy készpénzben fizetsz, vagy hitelből vásárolsz, mert csak az önerőre elég pénzed van. Leegyszerűsítve mondhatjuk, hogy ha hitelre veszed meg a lakást, akkor legalább annyiért kell kiadnod, mint amekkora a törlesztőrészlet. Ekkor azonban az a pénz, amit önerőre fordítottál, gyakorlatilag hasznot nem hajtva áll egy bankban, neked pedig csak a futamidő végén kezd el hasznot termelni a lakás, illetve ekkor már számíthatsz az esetleges eladásból származó összegre is. Ha hitelből vennéd meg azt az ingatlant, amelyre a megtakarításaidat is elköltöd, hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunkon, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

Diákhitel: állampapírba fektetve akár nyereséges is lehet

2023.04.11.

A diákhitel sokak számára lehetővé teszi a felsőoktatási tanulmányok elvégzését, azonban kevesen tudják, hogy a diákhitel állampapírba fektetve lehetőséget kínálhat nyereséges befektetésre is. Az állampapírba fektetett diákhitel ugyanis az egyik legbiztonságosabb befektetési lehetőség, ami jövedelmet hozhat a diákok számára. Utánajártunk, hogy miért érdemes a diákhitelt állampapírba fektetni, és miért érdemes még akkor is felvenni diákhitelt, ha nincs rá szükségünk.

Tovább olvasom
Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

2022.01.10.

A zöld pénzügyi termékek kifejezés viszonylag új hazánkban, az olyan hiteleket, befektetéseket, és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat takarja, amely környezeti, fenntarthatósági célokhoz kötöttek. A legfrissebb kimutatások szerint egyelőre ezen szolgáltatások felhasználóit nem elsősorban a környezettudatos döntések motiválják, hanem inkább az anyagi előnyök csábítóak.

Tovább olvasom
5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

5 tipp, hogy ne kelljen anyagi gondokkal küzdened

2021.08.31.

Anyagi gondokkal küzdesz, avagy tartasz tőle, hogy bekövetkezhetnek? Olvasd el alábbi cikkünket!

Tovább olvasom
Melyik állampapírt válasszuk a magas infláció mellett?

Melyik állampapírt válasszuk a magas infláció mellett?

2022.02.21.

Hogy melyik állampapírt érdemes választani most, a magas infláció mellett? Az alábbi cikkben kísérletet teszünk a megválaszolására.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával