Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

5+1 gyakori kérdés az MFB Krízis Hitelről

2021.02.11.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. február 11. 11:39

Kik számára elérhető az MFB Krízis Hitel? Milyen hitelcélra lehet igényelni? Meddig igényelhető? Következzen 5+1 gyakori kérdés az MFB Krízis Hitelről, amelyeket igyekeztünk megválaszolni.

5+1 gyakori kérdés az MFB Krízis Hitelről

1. kérdés az MFB Krízis Hitelről: kik számára elérhető?

A legfontosabb kérdés az MFB Krízis Hitellel kapcsolatban, hogy kik igényelhetik. A válasz: elsősorban Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozások számára nyújt lehetőséget. A jogosultság további feltétele, hogy a vállalkozással kapcsolatban ne legyen folyamatban csőd- vagy felszámolási eljárás, illetve ne legyen adó- vagy köztehertartozása.

2. kérdés az MFB Krízis Hitelről: milyen hitelcélra lehet igényelni?

A leggyakrabban előforduló kérdés az MFB Krízis Hitellel kapcsolatban a hitelcél. Három célra lehet igényelni: beruházásra, forgóeszközre és hitelkiváltásra. Ezáltal az MFB Krízis Hitelből finanszírozhatók ingatlanvásárlások, eszközberuházások, készletek, vevőkövetelések, személyi jellegű ráfordítások és már meglévő, kedvezőtlen kamatozású kölcsönök kiváltása.

3. kérdés az MFB Krízis Hitelről: meddig igényelhető és milyen hosszú lehet a futamidő?

Két népszerű kérdés az MFB Krízis Hitellel kapcsolatban az igénylés legkésőbbi időpontjára és a futamidőre vonatkozik. Az MFB Krízis Hitel igénylésére a 180 milliárd forintos keretösszeg kimerüléséig van lehetőség. A futamidő a forgóeszközhitel esetében legfeljebb 3 év, a hitelkiváltás és a beruházási hitel tekintetében maximum 10 év lehet.

4. kérdés az MFB Krízis Hitelről: milyen hitelösszeg igényelhető és legfeljebb mennyi lehet a fizetendő éves kamat?

Ez a két legfontosabb kérdés az MFB Krízis Hitellel kapcsolatban. Mindhárom hitelcél esetén legalább 1 millió és legfeljebb 150 millió forint igényelhető. Az állami kamattámogatásnak és az állami készfizető kezességvállalásnak köszönhetően az éves fizetendő díj mértéke maximum 2,6 százalék.

5. kérdés az MFB Krízis Hitelről: feltétel az önerő?

Gyakran előforduló kérdés az MFB Krízis Hitellel kapcsolatban az önerő szükségessége. Önerő nem kell hitelkiváltás és forgóeszközhitel esetén. Azonban a beruházási hiteleknél szükséges: regionális támogatásnál minimum 25, minimis támogatás esetén 10 százalék.

+1. kérdés az MFB Krízis Hitelről: hogyan történik a törlesztés?

További fontos kérdés az MFB Krízis Hitellel kapcsolatban a törlesztőrészletek fizetésének ütemezése. A tőketörlesztés egyenlő részletekben fizetendő. A tőkét és az ügyleti kamatot tartalmazó törlesztőrészletek fizetése havonta esedékes.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

MFB Krízis Hitel - Kedvező vállalkozói hitel

MFB Krízis Hitel - Kedvező vállalkozói hitel

2020.10.20.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Krízis Hitel programja arról szól, hogy csökkentsék a koronavírus-járvány miatt bekövetkező gazdasági visszaesés negatív hatásait, illetve enyhítsék a honi vállalkozások terheit. Mit jelent ez pontosan? MFB Krízis Hitel: ezt kell tudni róla.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával