Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

2021.02.16.
Szerző: expresszkolcson.hu

Idén már ötödik éve dübörög az ingatlanpiac, amit a 2016-ban két kormányrendelettel életre hívott Családi Otthonteremtési Kedvezmény nagyban elősegít. Szinte azonnal megkedvelték az emberek, ezért tud ennyi idő után is ennyire kapós lenni a családok körében. Sokan élnének a lehetőséggel, ezért nézzük meg, miben változott a CSOK igénylése 2021-ben.

CSOK igénylése 2021-ben – összegyűjtöttük a változásokat!

Sokat változott a CSOK igénylése 2021-ben?

A kormány folyamatosan apró változtatásokat, finomításokat hajt végre rajta, de a lényeg ugyanaz: elősegíteni a családok saját otthonhoz jutását, és természetesen a gyermekvállalást. A CSOK igénylése 2021-ben is azt a célt szolgálja, hogy aki szeretné, meg tudja valósítani nagycsaládos terveit. A változtatások ezért általában arra irányulnak, hogy a Családi Otthonteremtési Kedvezményt minél többen igénybe tudják venni. Ezért jött létre a falusi CSOK is, és ezért próbálja a kormány további kedvezmények bevonásával egyre szélesebb körben szimpatikussá tenni minden arra jogosultnak. Túl sokat nem változtat persze, de minden könnyítéssel, vagy kedvezménnyel eléri, hogy újabb családok döntsenek a CSOK felvétele mellett. És jól is teszik. De nézzük meg, milyen konkrét változások léptek életbe idén januártól.

Miben változott a CSOK igénylése 2021-ben?

A legfontosabb változás, hogy az újépítésű ingatlanok áfája az eddigi 27-ről 5 százalékra csökken. Sőt a CSOK igénylése 2021-ben lehetővé teszi, hogy ezt az 5 százalékos áfát is visszaigényelhesse, aki Családi Otthonteremtési Kedvezmény felhasználásával vásárol új ingatlant. Apró megkötés, hogy az újonnan vett lakás maximum százötven négyzetméter, míg a ház maximum háromszáz négyzetméter lehet. Azonban ez az „apró betűs” kiegészítés a CSOK-ot igénybe vevők népes táborának elenyésző hányadát érinti csak, aki meg nagyobb, így valószínűleg drágább ingatlant szeretne, fizesse meg az áfáját, valószínűleg meg is tudja – így gondolkodhattak a rendelet megalkotói. További változás, amivel sokat lendíthetnek a családok ingatlanvásárlási kedvén, hogy az idei évben aláírt adásvételi szerződéssel és CSOK-kal megtámogatott ingatlanvásárlás után nem kell illetéket fizetni. Ezzel a két módosítással szó szerint milliókat lehet spórolni, illetve akár nagyobb lakás vagy ház vásárlásában is gondolkodhatnak a családok. Bővítették továbbá a CSOK felhasználásának lehetőségeit, ugyanis a külön bejárattal, konyhával, fürdőszobával és vécével felszerelt vagy felszerelhető tetőterek beépítésére a maximális 10 milliós összeg igénybe vehető.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

Milyen feltételekkel lehet igényelni CSOK-ot nyugdíjasként?

2021.03.02.

Igényelhetsz CSOK-ot nyugdíjasként? Van rá lehetőséged! Az alábbi cikkből megtudhatod, milyen feltételeket kell teljesítened hozzá!

Tovább olvasom
Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

Használt ingatlanra milyen feltételekkel igényelhető CSOK?

2021.05.31.

CSOK-igénylést nem csak új, de használt ingatlanra is leadhatsz – az alábbiakban a feltételeit vesszük sorra.

Tovább olvasom
CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

CSOK-os ingatlanban vállalkozás – lehetséges?

2021.06.07.

Egy CSOK-os ingatlant egy vállalkozás székhelyeként használni sokáig lehetetlen volt, ám azóta változott a helyzet – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

Miben különbözik a CSOK és a babaváró hitel?

2021.06.03.

A CSOK és a babaváró hitel csupán egyetlen dologban hasonlít, ám gyakorlatilag minden másban különböznek egymástól.

Tovább olvasom