Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire figyeljünk, ha online vásárlás során bankkártyával fizetünk?

2021.01.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 14. 12:50

Az online vásárlás leggyakoribb veszélyeire szeretnénk felhívni a figyelmedet alábbi cikkünkkel.

Mire figyeljünk, ha online vásárlás során bankkártyával  fizetünk?

A pandémia egyik, jónak nevezhető hatása, hogy megnőtt az online vásárlási kedv, ami nem csupán a gazdaság számára bizonyult előnyösnek, de a lakosság azon része is megtapasztalhatta az előnyeit, amely eddig tartott az internetes vásárlástól. Fontos azonban tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy mint szinte mindennek, az online bankkártyás fizetésnek is megvannak a maga veszélyei; az alábbiakban ezeket soroljuk fel.

Ne mentsd el az online felületen a bankkártyád adatait!

Az online vásárlás során szinte minden felület felajánlja az adatok mentését, ami elviekben a következő vásárlás megkönnyítését célozza. Az ilyen adatokhoz azonban sokan férhetnek hozzá, és ha ez megtörténik, kész is a baj. Ilyesmit kizárólag offline szabad tárolni!

Mások által hozzáférhető gépen ne fizess bankkártyával!

Hasonló a helyzet az előbbihez: sokan férhetnek hozzá. Ha olyan számítógépen intézed az online vásárlást, amelyet idegenek is használhatnak, válaszd inkább az utánvét lehetőségét, még ha ez drágább is pár száz forinttal!

Figyelj arra, hogy a böngésző ne mentse el az adataidat!

Az automatikus kitöltés egy kényelmi funkció, azonban szintén könnyedén hozzáférhető akár távolról is, ha pedig mások is használják a gépet, gyakorlatilag a nevedben vásárolhatnak, amit ugyan lehet, hogy Te kapsz meg, de fizetni is Te fogsz érte.
Ügyelj arra, hogy biztonságos legyen maga a weboldal is, ahol online vásárolsz!

A nagyobb élelmiszer-, illetve műszakicikk-kereskedők weboldalai egytől egyig biztonságosak, hiszen az üzleti sikerük múlik ezen. Kisebb webáruházaknál azonban komoly gond lehet abból, ha nem figyelsz arra, hogy a böngészősávban a biztonságra utaló „https” előtag megjelenik-e az URL-ben, hiszen, ha itt megadsz valamilyen adatot, akkor azt lényegesen könnyebb elérnie egy ezzel foglalkozó bűnözőnek.

Tarts fenn egy online vásárlásra használható bankszámlát!

Sok bank kínál olyan bankszámlákat, amelyek kizárólag online vásárlásra szolgálnak. Mivel biztonságot nyújtanak, nem érdemes kihagyni a lehetőséget, hiszen a havidíjuk alacsony, a biztonság pedig mindennél fontosabb.

Figyeld a számládat!

Ha gyanús pénzmozgást látsz a bankszámládon, azonnal jelentsd a bankodnak!

Hasonlítsd össze oldalunk segítségével több bank és pénzintézet ajánlatát!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hogyan fizethetünk Google Pay-el 2023-ban?

Hogyan fizethetünk Google Pay-el 2023-ban?

2023.08.31.

A Google Pay igazán kényelmes. A Google Pay igazán modern. A Google Pay igazán biztonságos. De mi az a Google Pay? Mindent a Google Pay-ről, röviden.

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

2020.04.14.

Korábban 5.000 forintig nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél. Ez egyrészt egyszerűvé tette a vásárlást, másrészt viszont némileg veszélyes is volt. Hiszen ha elveszítettük a bankkártyánkat, és azt a letiltása előtt valaki más használta, akkor 5.000 forintig minden további nélkül meg is tehette. Költhette a pénzünket, amit soha többé nem kaphattunk vissza. Ennek biztonságosabbá tételére hozták azt a rendeletet, miszerint véletlenszerűen kérni fogja a rendszer a PIN kódot az 5.000 forint alatti vásárlások esetében is. Ám ez a koronavírus-járvány miatt egy egészen más veszélyforrást jelentene, amire sürgős megoldást kellett találni.

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

Milyen előnyei vannak a bankkártyás fizetésnek?

2023.02.03.

A legtöbb ember ma már bankkártyát használ vásárlásaihoz, hiszen ez a természetes számára már hosszú évek óta. Mások viszont még mindig ragaszkodnak a készpénzhez, pedig a bankkártyás fizetés számos előnyt biztosít a hagyományos megoldáshoz képest.

Tovább olvasom