Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 6. 17:07

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Egy lakásfelújítási projekt sok kihívást tartogat, mind mentálisan, mind anyagilag, sőt, ha a munkálatokat is te végzed, fizikailag is megterhelő lehet. Utóbbiban nem tudunk segíteni, de a financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást. Persze a válasz nagyban függ attól, hogy milyen színvonalú tatarozást tervezel, és a jelenlegi anyagi helyzeted is sokat nyom a latba.

Milyen kölcsön konstrukciókban érdemes gondolkodni, ha felújítanád a lakást?

Mára olyan szinten elszálltak az építőipari díjak, hogy joggal tarthatsz attól: már a gondolat is, hogy felújítanád a lakást, súlyos pénzeket vesz ki a zsebedből. Tény, hogy sokaknak kell hitelt igényelni céljaik megvalósításához, ilyenkor nagy dilemma: jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? Melyik a nyerő? A döntést befolyásolja a pillanatnyi élethelyzeted, illetve az is, hogy milyen szintű felújítást tervezel: teljes, részleges, esetleg egy komplex gépészeti rekonstrukció is befigyelhet? Nem egyszerű, de összeszedtünk pár tippet, ami alapján már könnyebben sikerül választanod az egyes hitellehetőségek közül.

  • Egy személyi kölcsön kamata mindig magasabb, mint egy lakáshitelé

…ami cseppet sem meglepő, hiszen egy ingatlanos konstrukció esetében mindig jelen van fedezetként egy lakás, ami jelentősen csökkenti a banki kockázat mértékét. Fontos szempont tehát, hogy egy lakáscélú kölcsönnel azonos futamidő mellett alacsonyabb lesz a havi törlesztőd, és így az évek alatt több marad a pénztárcádban, tehát ha a hosszú távú anyagi kérdéskör a legfontosabb prioritásod, akkor ne a személyi hitel mellett dönts!

  • Az induló költségek tekintetében a személyi kölcsön a kedvezőbb 

Nemcsak a kamat számít, hiszen egy hitel felvételekor sok egyéb költséggel is szembe találod magad, úgymint folyósítási jutalék, értékbecslési díj, hitelbírálat költségei, közjegyző… Összeszámolva ez akár 100 ezer forint is lehet, ezzel szemben személyi kölcsönt akár díjmentesen, induló költség nélkül is igényelhetsz.

  • A hitelösszeg bekorlátoz

Személyi kölcsönnel maximum 10 millió forinthoz juthatsz, ha ennél többre van szükséged, akkor eldőlt: lakáshitelben gondolkodj!

  • A hitelbírálat egy személyi kölcsön esetében jelentősen rövidebb

Ha már hívogat a kivitelező, hogy fizetni kéne, akkor nem a lakáshitel lesz a te asztalod, mert ezen a fronton akár 3-6 hét várakozási idővel is muszáj kalkulálni, míg ugyanez az átfutás egy személyi kölcsön esetében pár napra is redukálódhat.

  • A hitelcélt a lakás konstrukció esetében kötelezően igazolni kell

Ha nem szeretnéd igazolni a cél teljesülését, akkor jobban jársz egy személyi kölcsönnel.

  • Ha a fedezethiány csupán átmeneti, akkor személyi kölcsön

Ha csak ideiglenes időre van szükséged a pénzre, és azt tervezed, hogy rövid időn belül visszafizeted, akkor számodra lényeges az előtörlesztési díjak alakulása is, ami a személyi kölcsön esetében kedvezőbb.

Tömérdek dolgot kell tehát górcső alá venned, ha felújítanád a lakást, mérlegeld, hogy számodra melyik az elsődleges fontosság!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mikor éri meg személyi kölcsönt lakáscélra felvenni?

Mikor éri meg személyi kölcsönt lakáscélra felvenni?

2022.01.21.

Személyi kölcsön lakáscélra? Szokatlanul hangozhat, ám meglehetősen gyakori eset – az alábbiakban elmondjuk, mikor lehet érdemes ezt választani.

Tovább olvasom
Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

Ismét itt az OTP Lakástakarék - Fedezd fel az új konstrukciókat!

2023.04.06.

Az OTP Lakástakarék egy új konstrukcióval várja régi és új ügyfeleit. Akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak azok, akik ezt a megtakarítási formát választják. Egy régi termék új köntösben. Az OTP Lakástakaréknál.

Tovább olvasom
Minden, amit tudni kell a lakásfelújítási támogatásról 2022-ben

Minden, amit tudni kell a lakásfelújítási támogatásról 2022-ben

2022.04.08.

Minden, amit tudni kell a lakásfelújítási támogatásról 2022: feltételek, szabályok, igénylés, összeg, hitel.

Tovább olvasom
Megéri lakástakarék számlát nyitni?

Megéri lakástakarék számlát nyitni?

2023.07.07.

A lakástakarék számla egy régi-új termék. Régen slágerterméknek számított, aztán megszűnt, és most újra van. De milyen az új lakástakarék? Valóban megéri nyitni egyet? Utánajártunk, és most megmutatjuk, hogy hol, milyen feltételekkel lehet takarék számlát nyitni. És persze azt is, hogy megéri-e.

Tovább olvasom