Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 6. 17:07

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Egy lakásfelújítási projekt sok kihívást tartogat, mind mentálisan, mind anyagilag, sőt, ha a munkálatokat is te végzed, fizikailag is megterhelő lehet. Utóbbiban nem tudunk segíteni, de a financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást. Persze a válasz nagyban függ attól, hogy milyen színvonalú tatarozást tervezel, és a jelenlegi anyagi helyzeted is sokat nyom a latba.

Milyen kölcsön konstrukciókban érdemes gondolkodni, ha felújítanád a lakást?

Mára olyan szinten elszálltak az építőipari díjak, hogy joggal tarthatsz attól: már a gondolat is, hogy felújítanád a lakást, súlyos pénzeket vesz ki a zsebedből. Tény, hogy sokaknak kell hitelt igényelni céljaik megvalósításához, ilyenkor nagy dilemma: jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? Melyik a nyerő? A döntést befolyásolja a pillanatnyi élethelyzeted, illetve az is, hogy milyen szintű felújítást tervezel: teljes, részleges, esetleg egy komplex gépészeti rekonstrukció is befigyelhet? Nem egyszerű, de összeszedtünk pár tippet, ami alapján már könnyebben sikerül választanod az egyes hitellehetőségek közül.

  • Egy személyi kölcsön kamata mindig magasabb, mint egy lakáshitelé

…ami cseppet sem meglepő, hiszen egy ingatlanos konstrukció esetében mindig jelen van fedezetként egy lakás, ami jelentősen csökkenti a banki kockázat mértékét. Fontos szempont tehát, hogy egy lakáscélú kölcsönnel azonos futamidő mellett alacsonyabb lesz a havi törlesztőd, és így az évek alatt több marad a pénztárcádban, tehát ha a hosszú távú anyagi kérdéskör a legfontosabb prioritásod, akkor ne a személyi hitel mellett dönts!

  • Az induló költségek tekintetében a személyi kölcsön a kedvezőbb 

Nemcsak a kamat számít, hiszen egy hitel felvételekor sok egyéb költséggel is szembe találod magad, úgymint folyósítási jutalék, értékbecslési díj, hitelbírálat költségei, közjegyző… Összeszámolva ez akár 100 ezer forint is lehet, ezzel szemben személyi kölcsönt akár díjmentesen, induló költség nélkül is igényelhetsz.

  • A hitelösszeg bekorlátoz

Személyi kölcsönnel maximum 10 millió forinthoz juthatsz, ha ennél többre van szükséged, akkor eldőlt: lakáshitelben gondolkodj!

  • A hitelbírálat egy személyi kölcsön esetében jelentősen rövidebb

Ha már hívogat a kivitelező, hogy fizetni kéne, akkor nem a lakáshitel lesz a te asztalod, mert ezen a fronton akár 3-6 hét várakozási idővel is muszáj kalkulálni, míg ugyanez az átfutás egy személyi kölcsön esetében pár napra is redukálódhat.

  • A hitelcélt a lakás konstrukció esetében kötelezően igazolni kell

Ha nem szeretnéd igazolni a cél teljesülését, akkor jobban jársz egy személyi kölcsönnel.

  • Ha a fedezethiány csupán átmeneti, akkor személyi kölcsön

Ha csak ideiglenes időre van szükséged a pénzre, és azt tervezed, hogy rövid időn belül visszafizeted, akkor számodra lényeges az előtörlesztési díjak alakulása is, ami a személyi kölcsön esetében kedvezőbb.

Tömérdek dolgot kell tehát górcső alá venned, ha felújítanád a lakást, mérlegeld, hogy számodra melyik az elsődleges fontosság!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Ezekre a munkálatokra használhatod fel az otthonfelújítási támogatást

Ezekre a munkálatokra használhatod fel az otthonfelújítási támogatást

2024.05.30.

Mi az az otthonfelújítási támogatás? Milyen új formában érhető el? Kik vehetik igénybe? Milyen munkálatokra használható fel az otthonfelújítási támogatás? Minden a részletekről egy helyen.

Tovább olvasom
Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

2023.04.26.

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás egyes szabályai. A módosítás sok embernek lehet jó hír. Olyanok is lesznek, akik a változtatás miatt nem esnek el támogatások lehetőségétől.

Tovább olvasom
Melyek most a legnépszerűbb lakáshitelek?

Melyek most a legnépszerűbb lakáshitelek?

2022.10.21.

A legnépszerűbb lakáshitelekké mostanra a fix kamatozásúak lettek, bár még mindig nem múlt el a változó kamatozás ideje sem.

Tovább olvasom
Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

Zöld pénzügyi termékek népszerűsége: takarékosság a környezettudatosság előtt

2022.01.10.

A zöld pénzügyi termékek kifejezés viszonylag új hazánkban, az olyan hiteleket, befektetéseket, és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat takarja, amely környezeti, fenntarthatósági célokhoz kötöttek. A legfrissebb kimutatások szerint egyelőre ezen szolgáltatások felhasználóit nem elsősorban a környezettudatos döntések motiválják, hanem inkább az anyagi előnyök csábítóak.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával