Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 6. 17:07

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Egy lakásfelújítási projekt sok kihívást tartogat, mind mentálisan, mind anyagilag, sőt, ha a munkálatokat is te végzed, fizikailag is megterhelő lehet. Utóbbiban nem tudunk segíteni, de a financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást. Persze a válasz nagyban függ attól, hogy milyen színvonalú tatarozást tervezel, és a jelenlegi anyagi helyzeted is sokat nyom a latba.

Milyen kölcsön konstrukciókban érdemes gondolkodni, ha felújítanád a lakást?

Mára olyan szinten elszálltak az építőipari díjak, hogy joggal tarthatsz attól: már a gondolat is, hogy felújítanád a lakást, súlyos pénzeket vesz ki a zsebedből. Tény, hogy sokaknak kell hitelt igényelni céljaik megvalósításához, ilyenkor nagy dilemma: jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, személyi kölcsön vagy jelzáloghitel? Melyik a nyerő? A döntést befolyásolja a pillanatnyi élethelyzeted, illetve az is, hogy milyen szintű felújítást tervezel: teljes, részleges, esetleg egy komplex gépészeti rekonstrukció is befigyelhet? Nem egyszerű, de összeszedtünk pár tippet, ami alapján már könnyebben sikerül választanod az egyes hitellehetőségek közül.

  • Egy személyi kölcsön kamata mindig magasabb, mint egy lakáshitelé

…ami cseppet sem meglepő, hiszen egy ingatlanos konstrukció esetében mindig jelen van fedezetként egy lakás, ami jelentősen csökkenti a banki kockázat mértékét. Fontos szempont tehát, hogy egy lakáscélú kölcsönnel azonos futamidő mellett alacsonyabb lesz a havi törlesztőd, és így az évek alatt több marad a pénztárcádban, tehát ha a hosszú távú anyagi kérdéskör a legfontosabb prioritásod, akkor ne a személyi hitel mellett dönts!

  • Az induló költségek tekintetében a személyi kölcsön a kedvezőbb 

Nemcsak a kamat számít, hiszen egy hitel felvételekor sok egyéb költséggel is szembe találod magad, úgymint folyósítási jutalék, értékbecslési díj, hitelbírálat költségei, közjegyző… Összeszámolva ez akár 100 ezer forint is lehet, ezzel szemben személyi kölcsönt akár díjmentesen, induló költség nélkül is igényelhetsz.

  • A hitelösszeg bekorlátoz

Személyi kölcsönnel maximum 10 millió forinthoz juthatsz, ha ennél többre van szükséged, akkor eldőlt: lakáshitelben gondolkodj!

  • A hitelbírálat egy személyi kölcsön esetében jelentősen rövidebb

Ha már hívogat a kivitelező, hogy fizetni kéne, akkor nem a lakáshitel lesz a te asztalod, mert ezen a fronton akár 3-6 hét várakozási idővel is muszáj kalkulálni, míg ugyanez az átfutás egy személyi kölcsön esetében pár napra is redukálódhat.

  • A hitelcélt a lakás konstrukció esetében kötelezően igazolni kell

Ha nem szeretnéd igazolni a cél teljesülését, akkor jobban jársz egy személyi kölcsönnel.

  • Ha a fedezethiány csupán átmeneti, akkor személyi kölcsön

Ha csak ideiglenes időre van szükséged a pénzre, és azt tervezed, hogy rövid időn belül visszafizeted, akkor számodra lényeges az előtörlesztési díjak alakulása is, ami a személyi kölcsön esetében kedvezőbb.

Tömérdek dolgot kell tehát górcső alá venned, ha felújítanád a lakást, mérlegeld, hogy számodra melyik az elsődleges fontosság!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

Kinek érdemes egy türelmi idős lakáshitelt választania?

2023.08.25.

A türelmi idős lakáshitel egy különleges lakáshitel. A jól csengő elnevezés mögötti tartalom megismerése ugyanakkor még fontosabb. Mi az a türelmi idős lakáshitel? Mit jelent a türelmi idő? Kinek lehet jó ez? Sok kérdés merülhet fel. Mindegyikre választ talál a cikkben.

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetünk igénybe 2023-ban?

2022.12.19.

Milyen otthonteremtési támogatásokat vehetsz igénybe a következő évben? Az alábbi cikkben ennek járunk utána!

Tovább olvasom
Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

Felújítanál? Íme pár hasznos tipp, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel!

2023.11.24.

A lakásfelújítás fantasztikus ötlet. És ha nincs rá elég pénzed, személyi kölcsönből is megvalósíthatod. Segítünk megvalósítani ezt az ötletet. Szakértőink összeszedték a legfontosabb tippeket, mielőtt személyi kölcsönt vennél fel. Mutatjuk a lényeget, röviden!

Tovább olvasom
Mi a különbség a lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés között?

Mi a különbség a lakásfelújítás és lakáskorszerűsítés között?

2021.12.10.

Bár az építőanyagárak és a munkadíjak az egekben vannak, még mindig az egyik legkedveltebb hitelcél a lakásfelújítás és a lakáskorszerűsítés.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával