Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Adunk pár pénzügyi tippet, ha gyermeked egyetemre szeretne menni

2021.01.26.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 26. 12:05

Az egyetem még akkor is költséges dolog, ha maga az oktatás ingyenes. Jelen cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani pénzügyi tippekkel arra az esetre, ha a gyermeked egyetemre menne.

Adunk pár pénzügyi tippet, ha gyermeked egyetemre szeretne menni

Pénzügyi tippjeinkre azért lesz szükséged, mert ha bejut az egyetemre a gyermeked, és tegyük fel, hogy ingyenes oktatásban részesül, akkor is fizetni kell a szállás, az ellátás, az utazás és a közösségi élet költségeit, amelyek komoly összegeket emésztenek fel minden egyes hónapban. Ha ehhez még a tandíjat is hozzá számoljuk, akkor máris egy kisebb vagyonról beszélhetünk, amihez alapos tervezésre, illetve esetenként segítségre is szükséged lesz.

Fontos a pénzügyi tudatosság

Első pénzügyi tippünk nem csak rád, de a gyermekedre is vonatkozik. Egy egyetemista számára nagyon fontos a közösségi élet (mindannyian tudjuk ezt, hisz mi is így éltünk abban az időben), ám lényeges, hogy tudja, meddig ér az a „takaró”, ameddig nyújtózkodhat. Éppen ezért érdemes megbeszélni vele, hogy mi a keret, és ha ezen felül szeretne valamire költeni, akkor azt önmagának kell majd előteremtenie. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kerülhetne abba a helyzetbe, hogy csakis rád számíthat, de ez benne van a pakliban, ezért jó, ha létezik egy vészhelyzetre félretett összeg is, amelyről csak Te tudsz, és amit át tudsz utalni neki, amikor szükséges.

Fontos a költések nyomon követése is

Ne erőszakosan, de azért tudd meg a gyermekedtől, hogy az alapvető költségeken felül mire költ. Sajnos előfordulhat, hogy olyasmire is, amire nem kéne, vagy egy bizonyos tevékenységre félretett pénzt másra költi. Ha egy idegen városban tanul, akkor persze nehezebb ellenőrizni, de megoldható, és szükséges is, hiszen a pénzt Te kerested meg, így mondhatni jogod van hozzá, hogy tudd, mire lett elköltve. Alapvető pénzügyi tipp, hogy ne adj olyasmire pénzt, amire nem akarsz; a gyerek az első és legfontosabb, de ne ereszd el a gyeplőt!

Pénzügyi tippünk a leendő diáknak

A pénzügyi tudatosságot már említettük, de nem árt hangsúlyozni: ha nem figyelsz a költéseidre, bajban lehetsz a hónap végén. Tudjuk, hogy milyen érzés kihagyni egy bulit, de van, amikor muszáj.

Hasonlítsd össze több bank és pénzintézet ajánlatát, majd indítsd el hitelkérelmedet, akár azonnal!

 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így vezesd a kiadásaid!

Így vezesd a kiadásaid!

2021.02.18.

Így vezesd a kiadásaid, hogy mindig tisztában lehess a pénzügyi helyzeteddel, és többet tudj megtakarítani!

Tovább olvasom
Így neveld pénzügyi tudatosságra a gyermeked

Így neveld pénzügyi tudatosságra a gyermeked

2021.06.25.

Ez a téma egy sokkal hosszabb értekezést is megérne, így viszont néhány fontos lépést tudunk csak kiemelni, amit mindenképpen tudatosítanunk kell a gyermekünkben, hogy könnyebben boldoguljon az életben. A legfontosabb, amire szükséged lesz, ha arra az útra lépsz, hogy a pénz jó és rossz tulajdonságait megértesd vele, az a türelem. Sosem késő elkezdeni, de érdemes minél hamarabb: neveld pénzügyi tudatosságra már két- vagy hároméves korától.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával