Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

2021-től elérhető lakástámogatások részletesen!

2021.01.04.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 4. 10:48

Az utóbbi hónapokban egymás után érkeztek a bejelentések az ingatlanvásárlással és építkezéssel kapcsolatos állami támogatásokkal kapcsolatban. Most egy csokorba szedtük az elérhető lakástámogatásokat.

2021-től elérhető lakástámogatások részletesen!

Elérhető lakástámogatások: csok, csok-hitel, falusi csok, babaváró, jelzáloghitel-elengedés

2021-ben is változatlan formában felvehető a népszerű csok, vagyis a családi otthonteremtési kedvezmény. Ez a meglévő és vállalt gyermekekre is igényelhető állami támogatás akár önerőként is felhasználható lakáshitelhez. A csok mellett a népszerű csok-hitel, vagyis a családi otthonteremtési kedvezményhez kapcsolódó kedvezményes lakáshitel is az elérhető lakástámogatások sorában marad idén. Az említett állami kamattámogatással rendelkező hitel összege a meglévő vagy vállalt gyermekek számától függ. A falusi csok lehetőségével is élhetnek a családok. A falusi csok a meghatározott kistelepüléseken lévő használt ingatlanok megvásárlásához és felújításához vehető igénybe. Ráadásul a falusi csok által érintett ingatlanok esetén a felújítási költségek áfája maximum 5 millió forintig visszaigényelhető. Mindemellett a babaváró hitel nyújtotta lehetőségekkel is élhetnek a családok. Ez a hitel az első 5 évben kamatmentes. Amennyiben ezalatt az 5 év alatt gyermek születik, vissza nem térítendő támogatássá alakul át a babaváró hitel. Továbbá a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedéssel idén is milliókat spórolhatnak a családok.

2021-től elérhető lakástámogatások: lakásfelújítási támogatás, 5 százalékos áfa, visszaigényelhető 5 százalékos áfa, illetékmentesség

Január 1-jétől a lakásfelújítási költségek felét legfeljebb hárommillió forintig átvállalja az állam a legalább egy gyermeket nevelő családok esetében. Ez a lehetőség a munkaerő- és az anyagköltségekre egyaránt igénybe vehető. A lakásfelújítási támogatás igénybevételének nem feltétele a csok felhasználása. Szintén 2021 első napján csökkentik a 27 százalékos áfát 5 százalékosra a 2022 végéig épülő újépítésű ingatlanok esetében. Ezzel bárki élhet, nincs gyermekvállaláshoz vagy családi állapothoz kötve ez a lehetőség. Ráadásul, akik az elérhető lakástámogatások közül igénybe veszik a csokot és újépítésű ingatlant vásárolnak 2021. január 1-je után, az 5 százalékos áfát is visszaigényelhetik. Sőt, a csokkal történő vásárlás után illetékmentességgel is élhetnek, vagyis az alapesetben 4 százalékos illetéket sem kell megfizetniük. Az illetékmentesség az újépítésű és a használt lakások esetén is elérhető lesz.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Fix Kamat személyi kölcsön

THM

14,41% - 21,77%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 12.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Otthonteremtési támogatások 2022-ben

Otthonteremtési támogatások 2022-ben

2022.02.17.

Otthonteremtési támogatásokat 2022-ben is igényelhetsz, de akad olyan, amit már csak egy ideig – az alábbiakban ezeket soroljuk fel.

Tovább olvasom
Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

Egyszerűsödnek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében

2021.09.13.

Az Otthonteremtési program támogatásainál újabb változások léptek életbe. A változásokkal tovább finomodtak a feltételek. Bővül a támogatáshoz jutók köre, és a feltételek is pozitív irányba változtak. Lássuk, hogy egyszerűsödtek a feltételek az Otthonteremtési támogatások esetében, és hogy hogyan tudjuk ezeket a legjobban felhasználni.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők?

Milyen támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők?

2021.03.23.

Támogatásokat kaphatnak az egyedülálló szülők is, és érdemes is ezeket kihasználni – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

2022.10.28.

A kétgyermekes családok számára számos otthonteremtési támogatás elérhető; az alábbiakban ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Tovább olvasom