Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Az új otthonfelújítási program részletesen

2020.12.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 26. 15:20

Az új otthonfelújítási programról szóló kormányrendelet végre megjelent a Magyar Közlönyben, a részleteit pedig alább olvashatod!

Az új otthonfelújítási program részletesen

Az új otthonfelújítási program támogatási összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, amelyben 50-50% arányt kell képviselnie a munkadíjnak és az anyagköltségnek, de legfeljebb 3 millió forint lehet, viszont számtalan dologra felhasználható, ami csak az ingatlan felújítása kapcsán felmerülhet.

Ilyenek lehetnek:

  • Víz-, csatorna-, elektromos- és gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése, vagy cseréje
  • Fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel
  • Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése, vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is
  • Az épület szigetelése, ideértve a lábazatszigetelést, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat
  • A külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése, vagy cseréje
  • Párkányok, küszöbök cseréje, vagy felújítása
  • Tető cseréje, felújítása, szigetelése
  • Kémény építése, korszerűsítése
  • Klímaberendezés beépítése, cseréje
  • Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje
  • Belső tér felújítása, ideértve a lakás helyiségeinek belső fali, padló-, födém-, vagy álmennyezeti burkolat cseréjét, felújítását, festését, tapétázását, a galériaépítést, a belső lépcső kialakítását és cseréjét, a szaniterek beépítését, vagy cseréjét, a villanykapcsolók és konnektorok
  • kialakítását és cseréjét, a belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét, vagy felújítását
  • A lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség felújítása
  • Kerítés építése
  • Gépjárműtároló építése, vagy nyitott gépkocsi beálló kialakítása
  • Terasz, loggia, erkély, előtető építése
  • Térburkolat készítése, cseréje
  • Télikert kialakítása

Legkésőbb a számla kifizetését követő 60 napon belül szükséges megigényelni az új otthonfelújítási programból lehívható összeget. Az igénylő a kapott támogatást utólag, a munkálatok befejezését követően kapja meg, ehhez pedig be kell nyújtania a számlákat a kormányhivatalban. Az új otthonfelújítási program bírálati ideje maximum 30 nap, az összeget pedig a Magyar Államkincstár az ezt követő ötödik napig átutalja.

Kik igényelhetik a támogatást?

Egy gyermeket nevelnek vagy várnak. A gyermek már a várandósság 12. hetétől számít. Gyermek 25 éves koráig kérhető, ha együtt él a családdal.
Gyermek megváltozott munkaképességű, akár fogyatékkal él, vagy GYOD-ra jogosítja a szüleit, akkor nem számít az életkor
A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak, egyedülállók, akik egyedül nevelik gyermeküket.

Mekkora összeg igényelhető?

Az összeg maximum 3 millió forint lehet, de ettől kevesebb összeg is kérhető, anyag költségre és munkadíjra egyaránt fordítható fele-fele arányban.

Nézzük át a feltételeket

2021 január 1-je után elindult felújításokra lehet igényelni
Köztartozás-mentesség szükséges. Legalább 1 éves folyamatos TB jogviszony, ez lehet felsőoktatási jogviszony, vagy munkaviszony, amit maximum 30 napra szakítottak meg.
A koronavírus járvány idején, akik elveszítették a munkájukat, azoknál az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik. A nyugdíj melletti munka végzés is beszámít.

Hogy kell igényelni a támogatást?

Egy egyszerű szerződést kell kitölteni, a felújítás során gyűjteni kell a számlákat, amit a Magyar Államkincstárhoz kell eljuttatni, mindez egyszerűen online intézhető.

Elbírálás és kifizetés

A munka befejezését követően 60 napon belül kell eljuttatni a számlákat a Magyar Államkincstárhoz, ezt követően 30 napon belül elbírálásra kerül a támogatás és a pozitív bírálatot követően 5 napon belül kiutalják a új otthonfelújítási program összegét.

Újra lehet.e igényelni a támogatást?

Minden család egyszer veheti igénybe az új otthonfelújítási program támogatását.

Ha önerőre van szükséged a támogatás igénybevételéhez, akkor nézz körül ajánlataink között és igényelj személyi kölcsön online a termékek összehasonlítását követően.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

Felújítanád a lakást? Adunk pár tippet a hitel  kiválasztásához!

2021.01.06.

A financiális és a pszichés gondok egy részét megpróbáljuk levenni a válladról: adunk pár tippet, hogy a banki hitelkínálat mely tagjait érdemes preferálni, ha felújítanád a lakást.

Tovább olvasom
Újabb változások az Otthonfelújítási támogatás szabályaiban

Újabb változások az Otthonfelújítási támogatás szabályaiban

2021.11.11.

Az Otthonfelújítási támogatás egy vissza nem térítendő támogatás lakásfelújításhoz. Úgy szépíthetjük meg az otthonunkat, hogy a költségink felét az állam kifizeti. A gyermeket nevelő családok Otthonfelújítási támogatásáról szóló rendelet több ponton is módosult. Mutatjuk, miben változtak a lakásfelújítási támogatás szabályai.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával