Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Autóvásárláson gondolkodsz? Ezeket a költségeket mind fedezheted hitelből!

2021.01.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 20. 10:54

Autóvásárláskor a legtöbben csak a vételárra koncentrálnak, holott egyéb költségekkel is számolniuk kellene, amelyek azonban hitelből is kifizethetőek. 

Autóvásárláson gondolkodsz? Ezeket a költségeket mind fedezheted hitelből!

Az autóvásárlás nem egy egylépéses művelet – ezzel mindenki tisztában van, aki valaha is vásárolt már valamilyen gépjárművet. Azok azonban, akik most készülnek megvenni az első autójukat, csak a vételárra gondolnak, holott számos egyéb költséget is figyelembe kellene venniük. Ha Te is ez utóbbi csoportba tartozol, és hitelből szeretnél autót vásárolni, akkor ajánljuk figyelmedbe alábbi cikkünket!

Az autó megvásárlása után még több olyan költség is felmerül, amelyek megkerülhetetlenek, hiszen ezek megfizetése nélkül nem lehet a közúti forgalomban használni a járművet. Attól függően, hogy milyen, illetve mekkora értékű autóról van szó, a vételáron felül jelentkező költségek összege akár a milliós nagyságrendet is elérheti, és ezeket mindenképp figyelembe kell venni a hitelfelvétel során, hogy még véletlenül se fuss ki a keretedből.

Milyen költségek várhatóak?

Az autóvásárlás utáni első költség a forgalomba helyezésé, és ez több, kisebb összegből tevődik össze; ezek a következők: az illeték, a törzskönyv, a rendszámtábla, a forgalmi engedély, az érvényesítő címke, külföldről behozott autónál a honosítás, az autó adatainak ellenőrzésére vonatkozó hatósági eljárás, valamint az eredetiségvizsgálat díja. Az autó teljesítményétől és korától függően ez akár százezer forintos tétel is lehet.

A gépjárműadót minden tulajdonosnak és üzembentartónak be kell fizetnie a lakhely szerinti önkormányzat felé. A súlyadó 140 és 345 forint/kilowatt között alakul az autó teljesítményétől függően.
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást is meg kell kötni az autóra, amelynek éves díja rengeteg tényezőtől függ, de évente több tízezer forintos kiadást jelent.

Amennyiben fontos, hogy az autó minden káreseménynél biztosított legyen, akkor a casco-t is meg kell kötni. Attól függően, hogy milyen kockázatokra és milyen autót szeretnél biztosítani, éves szinten 40 ezer forinttól akár százezer forint feletti összegig terjedhet a biztosítás díja.

Ha használt autóról van szó – és első autónak általában használtat vesz szinte mindenki –, akkor érdemes azt egy szakszervizben átnézetni, a felmerülő hibákat pedig javíttatni. Persze az autóvásárlás előtt is alaposan meg kell nézni, hogy mit is veszünk, de el kell fogadni, hogy egy használt autónak lehetnek olyan hibái, amelyek az adott pillanatban nem jelentenek nagy gondot, később viszont akár veszélyessé is válhatnak, és nem minden szűrhető ki a vásárlás előtt. E hibák javíttatása is komoly összeg lehet, még abban az esetben is, ha csak a szűrők és folyadékok cseréjéről van szó, tehát érdemes erre is gondolni; jó, ha az autó vételárának minimum harmadával számolunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

Autóvásárlás hitelből: feltételek és tudnivalók egy helyen

2023.06.22.

Egy autó megvásárlás többnyire családi döntés eredménye. Ahogy az is, hogy autóhitelt igényeljenek-e a vásárláshoz. Segítünk a döntésben. Összehasonlítottuk az autóhitel és a lízingelés lehetőségét. Mutatjuk, hogy mire jutottunk.

Tovább olvasom
Autóhitelből vagy személyi kölcsönből vásároljunk autót?

Autóhitelből vagy személyi kölcsönből vásároljunk autót?

2017.12.12.

Autóhitelből sok konstrukciót ajánlanak a kereskedők, de mindig érdemes át gondolni, hogy biztos erre van e szükségünk, mert a jelenlegi kamatokkal sokkal kedvezőbb személyi kölcsönök érhetők el. 

Tovább olvasom
Használtautó vagy új, amit hitelre érdemes vásárolni?

Használtautó vagy új, amit hitelre érdemes vásárolni?

2020.02.27.

Valójában nem az a kérdés, hogy mit érdemes hitelre vásárolni, hiszen ha nincs annyi hozzáférhető pénzed, amiből kifizetheted az autót, akkor mindenképp hitelt kell felvenned. Az igazi kérdés az, hogy mind az új, mind a használt autó esetében melyik az a hiteltípus, ami jobban megéri.

Tovább olvasom
Autóhitel feltételei – részletezzük!

Autóhitel feltételei – részletezzük!

2019.03.09.

Ha autóvásárlás a célod, de nem áll a rendelkezésedre elegendő összeg, akkor az egyetlen lehetőséged a hitelfelvétel. Az autóhitelek viszonylag könnyen hozzáférhetőek, és mivel fedezethez kötöttek, a kamatozásuk is viszonylag alacsony. Az autóhitel feltételei sokban hasonlít az ingatlanfedezetű hitelek kondícióihoz, de természetesen akadnak különbségek. Lássuk ezeket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával