Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.
Szerző: expresszkolcson.hu

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

2021. januárjában elstartol a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön, amely számos előnnyel rendelkezik. Ezt a minősítést az a hitelkonstrukció kaphatja meg, amely szabad felhasználású, illetve adósságrendezésre használható, legfeljebb 7 éves futamidejű, 500.000 forintig legfeljebb 15, felette pedig 10%-os a kamatfelára, a határidőket maximálták, az igénylés pedig akár teljes mértékben is lehet online. Fontos továbbá az is, hogy a fogyasztóbarát személyi kölcsönök tájékoztató anyagai minden banknál ugyanazok.

Hol érhető el a fogyasztóbarát személyi kölcsön?

Számos bank portfóliójába kerül be a következő időszakban a fogyasztóbarát személyi kölcsön, ám az ajánlatok korántsem lesznek tökéletesen egyformák, hiszen így a piaci verseny gyakorlatilag megszűnne. Jelenleg a legtöbb bank még mindig csak a felkészülési szakaszban áll, vagyis január elején még nem érhető el a lakosság számára a fogyasztóbarát személyi kölcsönük, ám a legtöbb pénzintézetnél már engedélyeztetési eljárás alatt áll ez a konstrukció. A legfőbb probléma a teljes körű online ügyintézési lehetőség hiánya, ami csak néhány banknál érhető el, illetve a formanyomtatványokkal és a tájékoztató anyagokkal sem készültek el mostanáig – ebből viszont levonható a következtetés: hogy már most is vannak olyan ajánlatok, amik megfelelnek a fogyasztóbarát személyi kölcsön feltételrendszerének.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök megjelenését érdemes kivárni?

Ez nagyrészt attól függ, hogy mik a körülmények, vagyis hogy mekkora összeget, milyen futamidőre, illetve mekkora jövedelemmel szeretnénk felvenni, továbbá az online igénylési lehetőség is befolyásolja a fenti kérdésre adott választ. Egy személyi kölcsönnél a legfontosabb az igénylő számára az, hogy egyáltalán megkapja-e, majd ezt követi a THM, vagyis a hitel költsége, és így tovább. A fogyasztóbarát személyi kölcsönöknél azonban ezek nem feltétlenül jelentenek fontos szempontot, vagy nem úgy, ahogy elsőre gondolhatnánk.

Alapvetően azt javasoljuk, hogy ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor ne várj sokáig, inkább hasonlítsd össze az adott pillanatban elérhető ajánlatokat – amit oldalunkon könnyedén megtehetsz –, majd indítsd is el az igénylést online, és ne várj a fogyasztóbarát személyi kölcsönök megjelenésére!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A “minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

2021.02.12.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel célkitűzése, hogy egy széles körben elérhető, közérthető, egyszerű kritériumrendszerrel rendelkező, letisztult és villámgyors adminisztráció mellett igényelhető, szabad felhasználású vagy kifejezetten hitelkiváltási célzatú személyi kölcsön kerüljön piacra.

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

2020.09.02.

A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök csak nemrég jelentek meg, de mind a hitelezők, mind a hitelt felvevők felkapták rá a fejüket. Ez érthető is, hiszen a Fogyasztóbarát lakáshitelekkel a Magyar Nemzeti Bank megmutatta, milyennek is kellene lennie egy, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó hitelkonstrukciónak, és ha ezt egy személyi kölcsönnel is meg lehetne oldani, az nagyot szólhatna a magyar pénzpiacon.

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

2020.02.24.

Szögezzük le még a cikk legelején: minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön egyelőre nem létezik, ezzel a minősítéssel csak lakáshitelt lehet jelenleg igényelni, viszont a Magyar Nemzeti Bank tervezi a bevezetését. Ezt azért fontos tudni, mert a továbbiakban nem tényeket olvashatsz, hanem a mi véleményünket arról, hogy miért is lehetne ez előnyös, illetve milyen lehetne maga a konstrukció.

Tovább olvasom