Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. január 15. 11:10

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

2021. januárjában elstartol a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön, amely számos előnnyel rendelkezik. Ezt a minősítést az a hitelkonstrukció kaphatja meg, amely szabad felhasználású, illetve adósságrendezésre használható, legfeljebb 7 éves futamidejű, 500.000 forintig legfeljebb 15, felette pedig 10%-os a kamatfelára, a határidőket maximálták, az igénylés pedig akár teljes mértékben is lehet online. Fontos továbbá az is, hogy a fogyasztóbarát személyi kölcsönök tájékoztató anyagai minden banknál ugyanazok.

Hol érhető el a fogyasztóbarát személyi kölcsön?

Számos bank portfóliójába kerül be a következő időszakban a fogyasztóbarát személyi kölcsön, ám az ajánlatok korántsem lesznek tökéletesen egyformák, hiszen így a piaci verseny gyakorlatilag megszűnne. Jelenleg a legtöbb bank még mindig csak a felkészülési szakaszban áll, vagyis január elején még nem érhető el a lakosság számára a fogyasztóbarát személyi kölcsönük, ám a legtöbb pénzintézetnél már engedélyeztetési eljárás alatt áll ez a konstrukció. A legfőbb probléma a teljes körű online ügyintézési lehetőség hiánya, ami csak néhány banknál érhető el, illetve a formanyomtatványokkal és a tájékoztató anyagokkal sem készültek el mostanáig – ebből viszont levonható a következtetés: hogy már most is vannak olyan ajánlatok, amik megfelelnek a fogyasztóbarát személyi kölcsön feltételrendszerének.

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök megjelenését érdemes kivárni?

Ez nagyrészt attól függ, hogy mik a körülmények, vagyis hogy mekkora összeget, milyen futamidőre, illetve mekkora jövedelemmel szeretnénk felvenni, továbbá az online igénylési lehetőség is befolyásolja a fenti kérdésre adott választ. Egy személyi kölcsönnél a legfontosabb az igénylő számára az, hogy egyáltalán megkapja-e, majd ezt követi a THM, vagyis a hitel költsége, és így tovább. A fogyasztóbarát személyi kölcsönöknél azonban ezek nem feltétlenül jelentenek fontos szempontot, vagy nem úgy, ahogy elsőre gondolhatnánk.

Alapvetően azt javasoljuk, hogy ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor ne várj sokáig, inkább hasonlítsd össze az adott pillanatban elérhető ajánlatokat – amit oldalunkon könnyedén megtehetsz –, majd indítsd is el az igénylést online, és ne várj a fogyasztóbarát személyi kölcsönök megjelenésére!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

2020.02.24.

Szögezzük le még a cikk legelején: minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön egyelőre nem létezik, ezzel a minősítéssel csak lakáshitelt lehet jelenleg igényelni, viszont a Magyar Nemzeti Bank tervezi a bevezetését. Ezt azért fontos tudni, mert a továbbiakban nem tényeket olvashatsz, hanem a mi véleményünket arról, hogy miért is lehetne ez előnyös, illetve milyen lehetne maga a konstrukció.

Tovább olvasom
Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

2021.02.12.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel célkitűzése, hogy egy széles körben elérhető, közérthető, egyszerű kritériumrendszerrel rendelkező, letisztult és villámgyors adminisztráció mellett igényelhető, szabad felhasználású vagy kifejezetten hitelkiváltási célzatú személyi kölcsön kerüljön piacra.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával