Minősített fogyasztóbarát személyi hitel – miben különbözik majd a személyi kölcsöntől?

2021.01.07.

A koronavírus-járvány által kialakult krízishelyzet egy kiemelten ügyfélorientált attitűd megalkotására kényszerítette a financiális piacot, így 2021 januárjától megjelennek a pénzügyi szortimentben a minősített fogyasztóbarát személyi hitelek.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel – miben különbözik majd a személyi kölcsöntől?

Miben lesz más, mint a jelenleg érvényben lévő személyi kölcsön? Erre keressük a választ…

Mit jelent az új jelző a minősített fogyasztóbarát személyi hitel kifejezésben?

Ízlelgessük kicsit a szókapcsolatot: fogyasztóbarát, azaz ügyfélorientált, azaz kliensközpontú, azaz vásárlófókuszú. Egyértelműen a kuncsaft, vagyis a mi elégedettségi szintünk emelésére rejt magában különféle lehetőségeket, hiszen a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönök egyrészt kiszámíthatóbbak, mint előbb született társaik, másrészt sok specifikus kritériumnak kell megfelelniük, így határozottan kedvezőek lesznek a hiteligénylők számára. De miben rejlik majd ez a méltányos hatás?

  • Fix kamatozású

Vagyis a havi törlesztőrészletünk nincs kitéve a piaci kamatváltozások hatásának, így egy átláthatóbb, tervezhetőbb szerződést tudhatunk magunkénak. Ez a jelenlegi személyi hitelek esetében is igaznak bizonyul, de a moratórium megszűnése után elképzelhető, hogy módosulni fog.

  • A kamat/THM itt is maximalizálva van

Viszont a limit mértéke köszönőviszonyban sincs a mostanság plafonnak számító referenciaértékkel, ugyanis 500 ezer forint hitelösszeg felett 10 százalék, 500 forintos kölcsönértékig pedig 15 százalék a felső határ, viszont ne felejtsük el, hogy a most érvényben lévő banki kondíciókat kizárólag 2020 végéig kellett fenntaraniuk a pénzintézeteknek.

  • A hitelfolyósítási díj mértéke online igénylés esetében 0 százalék

Normál igénylésnél szintén maximalizálva van 0,75 százalékos normaértékben. A jelenlegi portfólió tekintetében ez a költség legfeljebb 1 százalék lehet, de elmondhatjuk, hogy napjainkban a legtöbb bank folyósítási díj felszámítása nélkül kínál személyi hiteleket.

  • A maximális futamidő 7 év

Az érvényben lévő sima személyi hitelnél maximálisan 10 évre tervezhetünk, ami itt az előnyünket szolgálja, hogy kevesebb idő alatt kevesebb kamatot is kell visszafizetnünk.

  • Az előterjesztés kedvezőbb feltételekkel realizálható

Ha a hátralévő futamidő 1 évnél rövidebb, akkor az előtörlesztési díj 0 százalék, szemben a most hatályos 0,5 százalékkal, 1 évnél hosszabb intervallummal pedig 0,5 százalék maximális díjjal számolhatunk majd a barátunknak minősített új hitel esetében, a mostani érték erre 1 százalék.

  • A bírálat ideje online igénylés esetén 2 nap

A fogyasztóbarát személyi kölcsönt kizárólag hitelkiváltásra és szabad célra lehet felvenni, ezért úgy tűnik, mintha korlátozva lennénk a felhasználás tekintetében is, de nyugodjunk meg, a szabad célú kölcsön összege bármire elkölthető. A minősített fogyasztóbarát személyi előnyök pedig megmutatkoznak abban, hogy az igénylés folyamatához szükséges minden dokumentumot részletesen tartalmazó tájékoztatólistát bocsátanak rendelkezésünkre, és az MNB oldalán egy korrekt segédletet is találunk, amivel megalapozhatjuk döntésünket.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium400 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom