Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel?

2020.12.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. április 26. 15:44

Lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhetsz, csupán más szabályok vonatkoznak rád, amelyekkel megismertetünk alábbi cikkünk segítségével!

Lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel?

Bármilyen hitelről is legyen szó, a megfelelő jövedelem igazolása a bank felé alapvető fontosságú, a JTM szabály ugyanis behatárolja a hiteligénylő lehetőségeit, vagyis, hogy adott összegű jövedelemmel, meghatározott kamatperiódus mellett a jövedelem mekkora százaléka lehet maximálisan a törlesztőrészletek összege. Ebbe természetesen a már meglévő hitelek, sőt a hitelkeretek is beleszámítanak. Ha az igazolt jövedelem nagysága elegendő a bank számára, akkor jön a jelenlegi cikk lényege: a lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel, vagy határozatlannal szeretnéd-e igényelni.

Mik a bank elvárásai?

Alapvetően a bank számára az a lényeg, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen; ez többnyire három, vagy hat hónap, illetve egy év szokott lenni hiteltípustól, illetve pénzintézettől függően. Vannak bankok, amelyeknél, ha a lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel szeretnéd igényelni, a minimális elvárás az ugyanazon munkáltatónál legalább 1 éve fennálló munkaviszony, de lehetséges az is, hogy csupán 3 hónapnyi múlttal is megelégednek, illetve az 1 év akár két munkahelyről is származhat, ha ezek között nem volt 15 napnál hosszabb szünet.

Azonban a bank azt is figyelembe veszi, hogy mennyi idő van még hátra a szerződésből. Általában elvárják, hogy még legalább 3 hónap legyen, ám ilyenkor a meghosszabbításra vonatkozó szándéknyilatkozatot is kérnek a munkáltatótól.

A jövedelem kérdése

Ha a lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel igényelnéd, akkor a jövedelmed még fontosabbá válik. Akad ugyanis olyan bank, ahol eltekintenek a legalább 1 éve fennálló szerződéstől, ha a nettó jövedelem meghaladja a 300.000 forintot. Ha a határozott idejű munkaszerződésed külföldi munkahelyre vonatkozik, az még inkább megnehezítheti a helyzetedet, mivel a legtöbb helyen ezt a kombinációt automatikusan elutasítják.

Ha a lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel szeretnéd igényelni, körültekintőnek kell lenned, de oldalunkon megtalálhatod a bankok legjobb ajánlatait, és össze is hasonlíthatod őket, sőt, a hitelkérelmedet is elindíthatod online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Így alakult a felvett lakáshitelek száma az első félévben

Így alakult a felvett lakáshitelek száma az első félévben

2021.12.01.

A felvett lakáshitelek száma továbbra is növekvő tendenciát mutat. A KSH jelentéséből kiderül, hogy a 2021-es esztendő első felében a lakossági hitelek közel fele lakáscélú volt.

Tovább olvasom
Áthidaló kölcsön jellemzői

Áthidaló kölcsön jellemzői

2019.04.23.

Sosem ejtettünk még szót az áthidaló kölcsön lehetőségeiről, pedig meglehetősen gyakori, és nem is népszerűtlen hitelkonstrukcióról van szó. Mivel az esetek nagy többségében nem problémásak, így a hírekbe se kerülnek bele, tehát sokan nem is tudnak a létezésükről. Úgy gondoltuk, hogy érdemes lehet részletezni, mert hasznos lehet. Lássuk!

Tovább olvasom
Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

2021.05.10.

Hogy ki lehet adóstárs egy lakáshitel igénylése során, azt szigorú szabályok határozzák meg. Az alábbiakból mindent megtudhatsz a témáról.

Tovább olvasom
Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával