Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt válasszunk?

2020.12.21.
Szerző: expresszkolcson.hu

Ha jelzáloghitelt szeretnél felvenni, akkor fix vagy változó kamatozású hitelt igényelhetsz. Érdemes tisztában lenned a különbségekkel; ezeket az alábbiakban olvashatod!

Fix vagy változó kamatozású lakáshitelt válasszunk?

Sokszor teszik fel nekünk a kérdést, hogy fix vagy változó kamatozású lakáshitelt érdemesebb felvenni, és természetesen van véleményünk, azaz hogy mi melyikre voksolnánk, ám ez nem jelenti azt, hogy az igazság nálunk van. Az alábbiakban tehát csupán egy véleményt olvashatsz, ám ez alapján már Te is el tudod majd dönteni, hogy a fix vagy a változó kamatozású jelzáloghitel felel meg az igényeidnek.

Fix vagy változó kamatozású legyen?

Mi úgy gondoljuk, hogy a fix és a változó kamatozású hitelek közül érdemesebb az előbbit választani. Véleményünk szerint a változó kamatozású hitelek előbb-utóbb kivesznek a hitelpiacról, mert ugyan jelenleg sokkal olcsóbbak, mint a fix kamatozású hitelek, ugyanakkor kockázatosak is, mivel a jegybanki alapkamat és a kamatfelár bármikor változhat. Ha a jegybanki alapkamat emelkedik, akkor a változó kamatozású hitelek kamata is emelkedni fog.

Miért valószínű az emelkedés?

Magyarországon a jegybanki alapkamat sokáig nem változott, de ez sokáig nem tartható fenn, és ha változik, akkor biztosan növekedni fog. Ebben az esetben már nem lesz kérdés, hogy milyen kamatozású legyen-e a hitel, mivel a fix kamatozású hitelekkel jársz majd jól.

Mire alapozzuk a növekedésre vonatkozó állításunkat?

A pénzügyi hírekben az ehhez kapcsolódó elemzések legtöbbje arról szól, hogy a jegybanki alapkamat várhatóan emelkedni fog a következő néhány évben. Fontos viszont, hogy ez már évek óta terítéken van, és többnyire a magyar gazdasági teljesítmény visszaesésével kötik össze. A koronavírus-járvány azonban épp ezt okozta, még ha ez nem is ismert széles körben, tehát hamarosan várható egy jelentős jegybanki alapkamat emelés is.

Miután eldöntötted, hogy fix vagy változó kamatozású hitelt szeretnél felvenni, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd is el az igénylési folyamatot online, néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az annuitásos hitelek lényege

Az annuitásos hitelek lényege

2020.11.05.

Említettük már párszor az annuitásos hiteleket itt, a blogunkon, ám sosem fejtettük ki azt, hogy valójában miről is van szó, pedig aki nem foglalkozik behatóan a pénzügyi témákkal, az valószínűleg nem tudja pontosan, hogy mit jelent ez a kifejezés. Az alábbiakban ezt a mulasztást pótoljuk.

Tovább olvasom
Kedvező, fix kamatozású lakáshitelt miért érdemes felvenni?

Kedvező, fix kamatozású lakáshitelt miért érdemes felvenni?

2020.10.23.

Ingatlanvásárlásnál – amennyiben azt hitelből szeretnénk megoldani – van lehetőség kedvező, fix kamatozású, illetve változó kamatozású lakáshitelek közül választani. Mindegyiknek más az előnye, illetve mindkettőnek van hátránya is; az alábbiakban megnézzük, melyiket miért érdemes választani.

Tovább olvasom