Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

2020.11.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 10. 13:01

Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével A leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy az adásvételi szerződés aláírása után kezdenek el foglalkozni a lakáshitellel. Ha az ajánlat adása, illetve rosszabb esetben a foglaló kifizetése után derül ki, hogy nem vagy hitelképes, könnyen bajba kerülhetsz, […]

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével

leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy az adásvételi szerződés aláírása után kezdenek el foglalkozni a lakáshitellel. Ha az ajánlat adása, illetve rosszabb esetben a foglaló kifizetése után derül ki, hogy nem vagy hitelképes, könnyen bajba kerülhetsz, és akár a foglalót is elbukhatod. Ezért érdemes előre tájékozódni, sőt, akár előzetes hitelbírálatot is kérni, viszont jó, ha tudod, hogy ez több hetet is igénybe vehet.

Nem kezded el időben a hiteligénylés folyamatát

A második leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a késlekedés. Mivel egy lakáshitel bírálati ideje 4-6 hét is lehet, sőt, akár több is, figyelni kell, hogy az adásvételi szerződésben ennél rövidebb fizetési határidő ne legyen megadva. Ha kapkodnod kell, akkor nem fogsz odafigyelni a kondíciókra, illetve más tényezőkre, amelyek viszont jókora többletköltséggel is járhatnak a későbbiekben.

A számlavezető bankodnál adod be a hiteligénylést

A harmadik leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során az, ha csak a számlavezető bankod ajánlatát tekinted át, mert így beszűkíted a lehetőségeidet. Egy húsz évre felvett lakáshitel esetében a felvett összegen felül visszafizetett összegben két bank között akár több millió forint is lehet a különbség, ami már elég komoly összeg ahhoz, hogy ne vedd félvállról – bár ugyanez igaz akár a néhány ezer forintra is. Tény viszont, hogy a bankok az aktív számlavezetésért cserébe komoly kedvezményeket kínálnak, így ezt mindenképp érdemes figyelembe venni, ám nem szabad, hogy ez kizárólagosságot jelentsen, hiszen ugyanezt bármely más banknál is megkaphatod, ha átviszed a számládat.

A leghosszabb futamidőt választod a kisebb havi törlesztőrészlet érdekében

A hosszabb futamidő mindig alacsonyabb törlesztőrészletet jelent, viszont így tovább használod a bank pénzét, aminek az a következménye, hogy a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz – ez a negyedik leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során. Érdemesebb a lehetőségeidhez mért legmagasabb törlesztőrészletet bevállalni, mert így el lehet kerülni a többletkiadásokat.
A hibák elkerülése érdekében tekintsd meg ajánlatainkat, és ha megvan a legjobb, indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

5 tényező, ami befolyásolja a törlesztőrészlet mértékét

5 tényező, ami befolyásolja a törlesztőrészlet mértékét

2022.05.30.

A törlesztőrészlet mértéke számos tényezőn múlik; az alábbiakban az öt legfontosabbat mutatjuk be, amelyekre érdemes figyelned a hitel felvétele előtt.

Tovább olvasom
Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

2020.12.20.

A hitelkérelem elutasításának számtalan oka lehet, és ezek egy része a bank „titka” marad; mi most összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Tovább olvasom
Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

Infláció: ezeket a kölcsönöket éri meg most előtörleszteni

2022.04.06.

A jelenlegi inflációs helyzetben érdemes-e most előtörleszteni kölcsönöket, s ha igen, mely típusúakat? Ennek a kérdésnek igyekeztünk utánajárni írásunkban.

Tovább olvasom
Mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek?

Mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek?

2023.06.02.

A lakáshitelek kamata erősen befolyásolja a hitelfelvételi kedvet. Minél drágábbak a hitelek, annál kevesebben akarnak lakáshitelt igényelni. A kamatokra több tényező is hatással van, az egyik a jegybanki alapkamat. Sokan várják a kamatok csökkenését, ezért utánajártunk, hogy mikor jöhetnek el az olcsóbb hitelek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával