Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Lakásvásárlás alkuval? Adunk néhány tippet!

2020.11.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 9. 10:12

Ingatlant készülsz vásárolni? Ha ez lesz az első alkalom, akkor hadd osszuk meg veled az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat, amiket érdemes megfogadnod annak érdekében, hogy a lehető legjobb üzletet tudd megkötni.

Lakásvásárlás alkuval? Adunk néhány tippet!

 A lakásvásárlás alkuval a legelőnyösebb, hiszen rengeteget spórolhatsz, ami a hitelből történő vásárlás esetén kiemelten fontos.

Az eladó és a vevő közötti kompromisszumkészségen múlik az, hogy a lakásvásárlás alkuval a lehető legkönnyebben történhessen meg. Néhány százalék alku teljesen normális ilyenkor, de akkor jársz a legjobban, ha óvatosan közelíted meg ezt a kérdést. Az alábbiakban az erre vonatkozó tanácsainkat olvashatod.

•    Jó, ha tudod, hogy egy ingatlant általában több helyen is hirdetnek, és az árak nem mindig egyeznek meg. Ha megtalálod a legalacsonyabbat, jobb pozícióból indíthatod az alkut!
•    Az elvárásaidtól függően több hasonló ingatlant is találhatsz, épp ezért nem érdemes a legelsőt választani, vagy, ha igen, akkor csakis több lehetőség megtekintése után.
•    Ha egy ingatlan túlárazott, vagy régóta van a piacon, akkor biztos lehetsz benne, hogy akár magasabb összeget is le tudsz alkudni a vételárból. Ne ess azonban túlzásba, mert azzal elvághatod a lehetőséget: 10% még belefér!
•    Maradj objektív és higgadt, fókuszálj az ingatlan valós problémáira, és ne mutass lelkesedést, így pszichológiai nyomást tudsz gyakorolni az eladóra, aki emiatt hajlamosabb lehet az alkura!
•    Készíts listát az ingatlan az előnyeiről és hátrányairól, és mérlegeld, hogy megéri e megvásárolnod!
•    Előfordulhat, hogy az eladó visszautasítja az árajánlatodat. Fontos, hogy ne add fel, hanem a lehetőségeidet figyelembe véve adj egy új, magasabb ajánlatot!

A legfontosabb, hogy ha hitelt veszel fel, akkor a lakásvásárlás alkuval kicsit bonyolultabb lesz. Az előzetes hitelbírálat kiemelten fontos, mert így megtudhatod, hogy mekkora összeget költhetsz el az ingatlanra. Érdemes spórolnod az időddel, és csak a legjobb ajánlatokra beadni az előzetes hitelbírálati kérelmedet, amelyeket oldalunkon megtalálhatsz, ha összehasonlítod a lehetőségeket. Amennyiben kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban

Személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban

2020.02.18.

A személyi kölcsön kizáró okai 2020-ban is ugyanazok, mint korábban, hiszen a törvényi szabályozás nem változott. A bankoknak pedig ehhez kell igazodniuk, azonban mindegyiknek megvan a saját feltételrendszere is, ami alapján elutasíthatnak egy hitelkérelmet. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, miért utasíthatja el egy bank a személyi kölcsön-kérelmedet.

Tovább olvasom
Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

Babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek?

2019.08.05.

Rengeteg információ jelent már meg a babaváró hitelről, és mi is közzéteszünk szinte mindent, amit tudni lehet róla, ám egyvalami eddig kimaradt: az, hogy a babaváró hitelhez milyen dokumentumok szükségesek. Ezzel a cikkel pótoljuk ezt a mulasztást; lássuk a dokumentumok listáját!

Tovább olvasom
Mit jelent a BUBOR?

Mit jelent a BUBOR?

2020.12.23.

Hogy mit jelent a BUBOR, azt valószínűleg sokan nem tudják, pedig sokszor és sok helyen felbukkan. Cikkünk erre adja meg a választ!

Tovább olvasom
Hitel fedezet nélkül? Egyszerűen személyi kölcsön!

Hitel fedezet nélkül? Egyszerűen személyi kölcsön!

2018.12.14.

Nem mindenkinek van lehetősége fedezetet bevonni egy hitelügyletbe, hiszen az többnyire ingatlan, az ország lakosságának nagy része pedig albérletben él. Nekik is szükségük lehet azonban hitelre, és ebben az esetben jó eséllyel egy személyi kölcsön mellett fognak dönteni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával