Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Lakáshitel összegét – hogyan befolyásolja az igénylő életkora?

2020.11.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 18. 09:57

A lakáshitel összegét számtalan dolog befolyásolja, ám általánosságban elmondható, hogy a jövedelmi helyzet alapján derül ki, hogy mennyi lakáshitelhez juthatsz. Vannak persze más tényezők is, amelyek közül a legfontosabb a legtöbb banknál megtalálható felső életkori határ. Mit jelent a felső életkori határ?

Lakáshitel összegét – hogyan befolyásolja az igénylő életkora?

lakáshitel összegét számtalan dolog befolyásolja, ám általánosságban elmondható, hogy a jövedelmi helyzet alapján derül ki, hogy mennyi lakáshitelhez juthatsz. Vannak persze más tényezők is, amelyek közül a legfontosabb a legtöbb banknál megtalálható felső életkori határ.

Mit jelent a felső életkori határ?

Minden hiteligényléshez teljesíteni kell bizonyos feltételeket, amelyek közül az egyik legelső a 18. életév betöltése (esetenként több is lehet). Sokan viszont nem tudják, hogy létezik felső határ is, aminek betöltéséig a hitel futamidejének véget kell érnie. A legtöbb banknál ez 70-75 év körül alakul, és bár változó, a lényege ugyanaz: ha 30 évre szeretnél felvenni egy lakáshitelt, akkor ezt 50 évesen már nem teheted meg, csak rövidebb futamidővel, ez pedig vagy a törlesztőrészleteid nagyságát, vagy a lakáshitel összegét fogja befolyásolni – az előbbi nőni, az utóbbi csökkenni fog attól függően, hogy miként döntesz.

Milyen szempontból befolyásolja a lakáshitel összegét a jövedelem?

Mielőtt belevágsz egy lakáshitel felvételébe, mérlegeld a pénzügyi helyzetedet, hogy a törlesztőrészlet biztonságosan beleférjen havi kiadásaidba. Emellett persze arra is figyelned kell, hogy a JTM szabályozás korlátokat szab a havi törlesztőrészleteidnek: nettó 500.000 forint alatt a fele, a felett pedig maximum a 60%-a lehet banki törlesztés – ez csak a minimum tíz évig, vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletű lakáshitelekre vonatkozik –, egy általános lakáshitel esetében azonban a törlesztőrészlet nem lehet magasabb a havi nettó bér 25-30%-ánál, fixált törlesztőrészletű lakáshitelnél pedig 35, illetve 40% a limit. Ebből pedig levonható a következtetés, hogy alacsonyabb fizetéssel a lakáshitel összege is kevesebb lesz.

Ez hogyan függ össze az életkorral?

Sajnos általános gyakorlat, hogy egy pályakezdő jóval alacsonyabb bért kap, mint egy régebb óta a pályán lévő, azonos tudással rendelkező kollégája. Az életkor előrehaladtával a tapasztalat, azzal együtt pedig a jövedelem is növekszik, tehát minél inkább benne jársz a felnőttkorban, annál több lehet a lakáshiteled összege is.

Ha lakáshitelt szeretnél igényelni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

11,17% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsönt melyik banktól érdemes igényelni?

Személyi kölcsönt melyik banktól érdemes igényelni?

2018.06.12.

Sokszor felmerül a fenti kérdés, de sajnos nem lehet egyértelműen megválaszolni, hiszen ez sok tényezőtől függ, ha egy kölcsönt igényelsz.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt másképpen, online, azonnal!

Gyorskölcsönt másképpen, online, azonnal!

2019.06.26.

Gyorskölcsönt másképpen? Hiszen még csak pár éve létezik! Miért változtatnának rajta már most? Nos, az alábbiakban röviden kifejtjük a gyorskölcsönök fejlődését, és elmondjuk, mi várható a közeljövőben!

Tovább olvasom
Kölcsön futamideje hogy változhat?

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Tovább olvasom
Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

2018.12.03.

Azonnali kölcsön? Nincs időd kivárni a személyi kölcsönök pár napos átfutási idejét, de még a gyorskölcsön 24 óráját is soknak találod a jelenlegi helyzetedben? Van egy jó hírünk! Ugyan nem azonnal, de egy órán belül pénzhez juthatsz, ha a MiniKölcsönt választod, és ami még jobb, csupán pár kattintás!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával