Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

KATA-s vállalkozóként személyi hitel?

2020.11.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 2. 23:59

Vállalkozóként dolgozol, és hitelt szeretnél felvenni? Nem kell aggódnod, a személyi kölcsönök igénylése számodra is elérhető, csupán más típusú dokumentumokat kell beszerezned, mint egy alkalmazotti munkaviszonyban dolgozó ügyfélnek.

KATA-s vállalkozóként személyi hitel?

Ha KATA-s vállalkozóként igényelnél személyi kölcsönt, akkor az alábbiakban leírtak szerint kell eljárnod.

A személyi kölcsön igénylésekor a bank az igazolható jövedelem alapján ítéli meg, hogy hitelképes vagy-e, vagy sem, és ezt munkavállalóként a cégtől kapott munkáltatói igazolással tudod bizonyítani. A KATA-s vállalkozók azonban nem kaphatnak ilyet. Hiszen önmaguk főnökei, ezért a NAV-tól beszerzett jövedelemigazolással kell igazolniuk a jövedelmüket. Ezen az előző lezárt pénzügyi év bevételeinek 60%-a szerepel majd. Ami tehát nem a teljes jövedelem, vagyis már ennyivel szigorítottabb az elbírálás, ám ez még nem minden.

Egyes bankok ugyanis még ezt a 60%-ot sem veszik figyelembe, hanem csökkentik 50, vagy 40%-ra, aminek köszönhetően a felvehető hitelösszeg is csökken. Ha KATA-s vállalkozóként személyi kölcsönt vennél fel, utána kell nézned, hogy a bankod mit tud nyújtani, és ha kevesebbet, mint amire szükséged van, akkor nincs más hátra, másikat kell keresned.

KATA-s vállalkozók esetében elvárja a legtöbb bank a legalább egy, teljes, lezárt pénzügyi évet. A személyi kölcsön igénylése enélkül szinte lehetetlen. De szerencsére van olyan pénzintézet is, amelyiknek van erre egy megoldása. Az igénylés időpontjáig összegyűlt bevételt is elegendő a számukra, viszont egy teljes év bevételeként tekintenek rá. Elosztják 12-vel, és az eredmény lesz a havi jövedelmed, amiből a felvehető hitelösszeget számolják ki. Így ez sajnos alacsonyabb lesz, de még mindig több, mint a semmi.

Ha a KATA-s vállalkozásnak több tulajdonosa van, akkor a tulajdoni hányad alapján osztja el a NAV a bevételeket, ám ez megváltoztatható, ha a tulajdonosok írásban megállapodnak az ettől eltérő nyereségmegosztásról – ebben az esetben pedig a NAV ezt veszi figyelembe.

A személyi kölcsönt tehát KATA-s vállalkozóként is igényelheted, ha figyelembe veszed a fent leírtakat. Válassz ajánlataink közül, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

Személyi kölcsön lakáshitel helyett: mikor lehet jó választás?

2023.08.04.

Személyi kölcsön vagy lakáshitel? Ingatlan vásárlásakor merülhet fel ez a kérdés, és válasz is egyszerű. Néhány dolgot kell csak mérlegelni a döntés előtt. Mekkora összegre van szükség? Jelzáloghitel vagy szabad felhasználású hitel felel meg jobban a céljainknak? Gyorsan kell a pénz? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, akkor azt is tudjuk, hogy személyi kölcsönt vagy lakáshitelt igényeljünk.

Tovább olvasom
Lakásvásárlás alkuval? Adunk néhány tippet!

Lakásvásárlás alkuval? Adunk néhány tippet!

2020.11.09.

Ingatlant készülsz vásárolni? Ha ez lesz az első alkalom, akkor hadd osszuk meg veled az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat, amiket érdemes megfogadnod annak érdekében, hogy a lehető legjobb üzletet tudd megkötni.

Tovább olvasom
Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Mit kell tudni az annuitásos hitelekről?

Mit kell tudni az annuitásos hitelekről?

2020.04.04.

Sokaknak nem mond semmit az annuitásos hitel, pedig a legtöbb konstrukció ilyen. Alapvetően arról van szó, hogy a kölcsön teljes futamideje alatt azonosak a törlesztőrészletek, vagy legalábbis így lehet a legkönnyebben felismerni ezt a hiteltípust, ám egyéb részletei is vannak, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával