Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönök alakulása az elmúlt negyedévben

2020.11.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 30. 16:26

Megnövekedett a munkanélküliség, a vállalkozások nagy része bezárásra kényszerült ideiglenesen vagy teljesen a vírus hatására. Egyre több a munkanélküli, aki bizonytalanságban él. Viszont közeledik a tél, a fűtésszezon, a karácsony, így a személyi kölcsönök alakulása látványosan ível felfelé az elmúlt negyedévhez képest.

Személyi kölcsönök alakulása az elmúlt negyedévben

A személyi kölcsönök alakulása 2020-ban

Az idei és tavalyi évben a vírus érkezésével egyenesen arányosan növekedett, méghozzá látványosan növekedett a személyi kölcsönök felvételének aránya az eddigi évekhez képest. Az első negyedévben rengetegen nyúltak ehhez az eszközhöz, ám a személyi kölcsönök alakulása a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint a második negyedévben 63 százalékkal csökkent az ilyen jellegű folyósítás.

Miért csökkent a hitelfelvétel az elmúlt negyedévhez képest?

Talán kivárás az emberek részéről. Talán a banki szigorítások hatására csökkent ez a szám jelentősen. Semmi esetre sem gondolnánk, hogy a nincs szükség a személyi hitelekre. Lesz ez a szám nagy valószínűség szerint feljebb is a körülmények miatt, a fentebb említett tél, illetve karácsonyi szezon közeledtével, valamint a hitelmoratórium lejártával. Mivel szabadon felhasználó, fedezet nélküli hitel a személyi kölcsön, bármire felvehető, ezáltal sok problémára lehet jó megoldás. Ráadásul gyors az ügyintézés és a folyósítás, ez szintén előny.

Változott a személyi kölcsönök alakulása a bankok részéről

A bankok sokat szigorítottak a vírus érkezésekor. Még nagyobb figyelemmel, átvizsgálással járnak az elbírálások, a személyi kölcsön feltételei is jelentősen szigorodtak. A bankok az eddigieknél alaposabban megnézik, kinek adnak kölcsönt. A korábbi, 10 milliós személyi kölcsönök helyett most inkább a felét, az 5, de maximum 8 millió forintos hitelt preferálják. A kifizetés futamidejét a hosszabbítás helyett csökkentették, a minimális igazolt jövedelem korlátját feljebb vitték. A határozott idejű szerződéssel dolgozók és a külföldi jövedelemből élők kérelmét gyakrabban visszautasítják. Amivel viszont könnyítettek, hogy már a legtöbb banknál elérhető a személyi kölcsön igénylése online is.

Személyi kölcsönök alakulása a felvevők szemszögéből

Az emberek 1 és 3 millió forint közötti összeget szeretnének felvenni leginkább a hirtelen fellépő anyagi nehézségeikre, minél gyorsabban, minél hosszabb futamidőre kitolva. Viszont a bizonytalanság miatt sokan inkább kivárnak, próbálnak boldogulni hitel, személyi kölcsön nélkül. Közrejátszhat ebben a moratórium is, ami sokaknak könnyebbséget hozott. De a banki szigorítások miatt kevesebben kaphatják meg a személyi hitelt, ez is közrejátszhat a csökkent arányban.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

2019.04.28.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor két lehetőségünk van: a fix törlesztőrészletű és a változó kamatozású kölcsönök.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön igénylése bankszámla nélkül

Személyi kölcsön igénylése bankszámla nélkül

2021.08.24.

Bankszámla nélkül is igényelhetsz személyi kölcsönt – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
OTP személyi kölcsön feltételei

OTP személyi kölcsön feltételei

2019.03.01.

Mindegy, hogy melyik banktól veszel fel hitelt, vannak kritériumok, amiknek meg kell felelned ahhoz, hogy az igényelt pénzösszeghez juthass. Az OTP személyi kölcsön feltételei hasonlítanak a más bankok által támasztottakhoz, ám akad néhány különbség, amik miatt érdemes részletesebben is megismerkedni velük.

Tovább olvasom
Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

Mit kell tudnod, ha az OTP Banknál szeretnél személyi kölcsönt igényelni?

2021.10.22.

Az OTP Bank a legnagyobb univerzális kereskedelmi bankként a hiteltermékek széles skáláját kínálja magánszemélyeknek is. Ha szabad felhasználásra személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, azt az OTP Banknál is megtehetjük. Összeszedtük, hogy mit kell tudnunk, ha az OTP Banknál szeretnénk személyi kölcsönt igényelni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával