Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Nyugdíjasként hitelfelvétel – lehetséges?

2020.11.21.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 21. 10:31

Nyugdíjasként a hitelfelvétel nehezebb, mint gondolhatnánk, hiszen nem elég, hogy az alapvető feltételeket teljesíteni kell, de akad még egy nehezítő tényező is, mégpedig a kor. Magyarországon a jelenlegi nyugdíjkorhatár 65 év, vagyis az átlagos nyugdíjas e kor felett jár; márpedig a bankoknak erre az életkorra is megvan a maguk szabálya.

Nyugdíjasként hitelfelvétel – lehetséges?

Mennyi a felső korhatár?

A legtöbb banknál azért problémás nyugdíjasként a hitelfelvétel, mert 70 évben szabják meg a felső korhatárt. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ennél idősebb személy nem igényelhet kölcsönt, hanem azt, hogy a kölcsön futamidejének ekkorra le kell járnia! Ha egy 65 éves igénylő szeretne kölcsönhöz jutni, akkor tehát maximum 5 évre vehet föl hitelt, ennél többet pedig nem engedélyeznek. További nehezítés, hogy olyan nyugdíjas, aki a nyugdíjkorhatár elérésekor ment nyugdíjba, fedezet nélküli személyi kölcsönt nem is igényelhet, hiszen a 65. életév betöltése után a hitelkérelmét automatikusan el fogják utasítani.

Milyen egyéb lehetőségek vannak?

65 év feletti nyugdíjas hitelfelvevő esetén megoldást jelenthet a szabad felhasználású jelzáloghitel, ám ebben az esetben is igaz, hogy a futamidő lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet. Ha ez sem járható út, akkor csak egyetlen megoldás marad: adóstársat kell bevonni a hitelügyletbe, aki megfelel a fentebb felsorolt feltételeknek. Lényeges, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésekor az adóstársnak nem kell, hogy tulajdonrésze legyen a fedezetül felajánlott ingatlanban, de rendelkeznie kell a bank elvárásainak megfelelő jövedelemmel, és teljesítenie kell az egyéb feltételeket is.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Ha nyugdíjasként hitelfelvételt tervezünk, akkor a jövedelmet, vagyis a nyugdíjat igazolni kell, hiszen ez az alapja a hiteligénylésnek. A nyugdíjas igazolvány bemutatásán túl szükség van a nyugdíjszelvény, vagy a nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat bemutatására, valamint az év eleji nyugdíjértesítőre, rokkantnyugdíjas igénylő esetén pedig a végleges rokkantságot igazoló dokumentumot is kérik, mivel, ha ez nem véglegesített, akkor a bank nem tudja elfogadni a hitelbírálat során.

Amennyiben nyugdíjasként hitelfelvétel a célod, tekintsd megy ajánlatainkat, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mit tegyek, ha felmondták a hitelem?

Mit tegyek, ha felmondták a hitelem?

2018.09.05.

Felmondták a hiteled? Szeretnéd tudni, hogy mit tehetsz, hogy ne kerüljön végrehajtás alá az ingatlanod? Lássuk, mik a lehetőségeid!

Tovább olvasom
Erste folyószámlahitele

Erste folyószámlahitele

2019.04.14.

Váratlan kiadás, vagy hó végi pénzzavar esetén több lehetőség közül lehet választani: egyrészt ott a kölcsönkérés egy rokontól, ismerőstől, de ez egy idő után kényelmetlen és kínos lesz, ha gyakran ismétlődik. A másik lehetőség egy bankhoz fordulni, de ez rengeteg ügyintézéssel jár. Mi a megoldás? A hitelkeret! Nézzünk meg egy példát alaposan, és legyen ez az Erste folyószámlahitele!

Tovább olvasom
Kölcsön futamideje hogy változhat?

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön mennyire gyors?

Gyorskölcsön mennyire gyors?

2018.09.12.

Akár veled is előfordulhat, hogy minél hamarabb szükséged van készpénzre. Ha nem áll a rendelkezésedre megtakarítás, és családon belül sem tudod megoldani a dolgokat, viszont azonnali megoldásra van szükséged, akkor válaszd a gyorskölcsönt. De a gyorskölcsön mennyire gyors azt mutatjuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával