Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

2020.11.12.

Elsőre furcsa kérdésnek tűnhet, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel adóstársként, hiszen az adóstárs azt jelenti, hogy résztvevő egy hitelügyletben, ám ha tovább visszük ezt a gondolatsort, akkor kerül elő az igazi értelme: vajon vehet-e fel hitelt az, aki egy másik ügyletben adóstársként szerepel? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

A hitelfelvétel adóstárs bevonásával könnyebb

Az alacsony hitelkamatoknak és a kedvező pénzügyi környezetnek köszönhetően a hitelfelvétel napjainkban gyakoribb, mint valaha – még annak ellenére is, hogy sokan nem felelnek meg a feltételeknek. Ez utóbbi ügyfelek számára az egyetlen esély a hitelhez jutáshoz az adóstárs bevonása, aminek eredményeképpen sokan vannak, akiknek nincs hitelük, ám, ha szükségük lenne rá, nem biztos, hogy kaphatnak a másik ügyben való érintettségük okán. Azonban a hitelfelvétel adóstársként nem lehetetlen, csupán nehezebb, mint más esetekben.

Mik az okok, amelyek megnehezítik a hitelfelvételt adóstársként?

Ha a hitelfelvételt adóstársként próbálod elintézni, akkor tudnod kell, hogy az első, amit a bankok megnéznek, a jövedelem, illetve az egyéb, törlesztés alatt álló hitelek, hiszen a kölcsön kikalkulálásához a kötelező kiadásokat is figyelembe kell venni.

Adóstárs háromféle módon lehetsz:

  • kötelező jelleggel – ilyen például a házastárs, élettárs
  • a fizetőképesség javítása érdekében –így az adós kedvezőbb kondíciókat érhet el, illetve nagyobb hitelösszeghez juthat
  • technikai adóstársként – az ingatlanra bejegyzett valamely jog jogosultja, például a haszonélvező

Mi az adóstársi státusz hatása a hitelfelvételre?

Ha adóstárs vagy egy hitelben, akkor az hatással van a hitelképességedre is. Az adós és az adóstárs felelőssége azonos, de a hitelt nyújtó pénzintézet eltérően ítélheti meg a két személy kockázati tényezőit. Előfordulhat, hogy az adós nem tudja teljesíteni a szerződésben vállalt fizetési kötelezettségét; ekkor a bank jogosult az adóstárstól követelni a tartozást. Ha az adós hosszabb ideig nem fizet, akkor az adóstárs munkabéréből is letiltható a havi törlesztőrészlet.

Ha szeretnéd megpróbálni a hitelfelvételt adóstársként, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el a hiteligénylési folyamatot online!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 8.000.000 Ft

§

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

2018.02.25.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitel, rugalmas, ám rövid futamidővel és viszonylag alacsony hitelösszeggel, tudjuk meg kell-e adóstárs az igényléshez.

Tovább olvasom