Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

2020.11.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 10. 13:01

Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével A leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy az adásvételi szerződés aláírása után kezdenek el foglalkozni a lakáshitellel. Ha az ajánlat adása, illetve rosszabb esetben a foglaló kifizetése után derül ki, hogy nem vagy hitelképes, könnyen bajba kerülhetsz, […]

Leggyakoribb hibák hitelfelvétel előtt

Csak az adásvételi szerződés aláírása után foglalkozol a lakáshitel kérdésével

leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a nem megfelelő konstrukció igénylése. Sokan csak az ingatlan kiválasztása, vagy az adásvételi szerződés aláírása után kezdenek el foglalkozni a lakáshitellel. Ha az ajánlat adása, illetve rosszabb esetben a foglaló kifizetése után derül ki, hogy nem vagy hitelképes, könnyen bajba kerülhetsz, és akár a foglalót is elbukhatod. Ezért érdemes előre tájékozódni, sőt, akár előzetes hitelbírálatot is kérni, viszont jó, ha tudod, hogy ez több hetet is igénybe vehet.

Nem kezded el időben a hiteligénylés folyamatát

A második leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során a késlekedés. Mivel egy lakáshitel bírálati ideje 4-6 hét is lehet, sőt, akár több is, figyelni kell, hogy az adásvételi szerződésben ennél rövidebb fizetési határidő ne legyen megadva. Ha kapkodnod kell, akkor nem fogsz odafigyelni a kondíciókra, illetve más tényezőkre, amelyek viszont jókora többletköltséggel is járhatnak a későbbiekben.

A számlavezető bankodnál adod be a hiteligénylést

A harmadik leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során az, ha csak a számlavezető bankod ajánlatát tekinted át, mert így beszűkíted a lehetőségeidet. Egy húsz évre felvett lakáshitel esetében a felvett összegen felül visszafizetett összegben két bank között akár több millió forint is lehet a különbség, ami már elég komoly összeg ahhoz, hogy ne vedd félvállról – bár ugyanez igaz akár a néhány ezer forintra is. Tény viszont, hogy a bankok az aktív számlavezetésért cserébe komoly kedvezményeket kínálnak, így ezt mindenképp érdemes figyelembe venni, ám nem szabad, hogy ez kizárólagosságot jelentsen, hiszen ugyanezt bármely más banknál is megkaphatod, ha átviszed a számládat.

A leghosszabb futamidőt választod a kisebb havi törlesztőrészlet érdekében

A hosszabb futamidő mindig alacsonyabb törlesztőrészletet jelent, viszont így tovább használod a bank pénzét, aminek az a következménye, hogy a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz – ez a negyedik leggyakoribb hiba a hitelfelvétel során. Érdemesebb a lehetőségeidhez mért legmagasabb törlesztőrészletet bevállalni, mert így el lehet kerülni a többletkiadásokat.
A hibák elkerülése érdekében tekintsd meg ajánlatainkat, és ha megvan a legjobb, indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

2024.01.24.

A folyósítás a hiteligénylés utolsó lépése. Ahhoz, hogy tervezni tudjunk az igényelt Babaváró hitellel, fontos, hogy tudjuk, mikor érkezik meg a számlánkra a hitelösszeg. Utánajártunk, hogy a dokumentumok beadása után hány nappal számíthatunk a pénzre. Mert fontos tudni, hogy mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelünket.

Tovább olvasom
Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

Ki lehet adóstárs lakáshitel felvételénél?

2021.05.10.

Hogy ki lehet adóstárs egy lakáshitel igénylése során, azt szigorú szabályok határozzák meg. Az alábbiakból mindent megtudhatsz a témáról.

Tovább olvasom
5 dolog, amire figyelj, ha személyi kölcsönt veszel fel!

5 dolog, amire figyelj, ha személyi kölcsönt veszel fel!

2022.08.12.

Ha személyi kölcsönt veszel fel, akad néhány tényező, amelyekkel jobb tisztában lenned, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki a helyzetből.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez?

2023.10.24.

20 millió forint lakáshitel elég lehet ahhoz, hogy valaki megvásárolja álmai ingatlanát. De mekkora jövedelemre van szükség 20 millió forint lakáshitelhez? Mi számít még, a jövedelem nagyságán kívül? Hol találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb lakáshitelt? Minden fontos információ a lakáshitel igényléshez szükséges jövedelem nagyságáról egy helyen.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával