Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hiteligénylési lehetőségek GYES és GYED alatt

2020.11.09.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 9. 17:16

Sokan keresnek meg bennünket azzal, hogy GYES és GYED alatt hogyan tudnának hitelt felvenni. Alapvetően a válaszunk az, hogy csak GYES és GYED jövedelemmel nem lehetséges a hitelfelvétel, mivel ezek úgynevezett másodlagos jövedelemnek számítanak, azaz kiegészítésnek megfelelnek, ám önmagukban nem számolhatóak bele a jövedelem kérdésébe. Azoknak tehát, akik csak a GYES, illetve a GYED jövedelemmel rendelkeznek, nem lehetséges a hitelfelvétel.

Hiteligénylési lehetőségek GYES és GYED alatt

Milyen jövedelemtípusokat fogad el egy bank a hiteligénylés során?

A bankok a legtöbb esetben a munkabért, a nyugdíjat, az ösztöndíjat, a táppénzt, az illetménykiegészítést, az életjáradékot, a nevelési díjat, a nevelőszülői díjat, a megbízási díjat, a tiszteletdíjat, az ápolási díjat, a megváltozott munkaképességűek keresetkiegészítését, a fogyatékossági támogatást, illetve a vakok személyi járadékát fogadják el alapvető jövedelemként. A családi pótlékot, a GYES-t, a GYED-et, az anyasági támogatást, a gyermektartási díjat, a gyermekgondozási díjat, az önkormányzati gyermektartási díj megelőlegezését, valamint az önkormányzati rendszeres kiegészítő családi pótlékot maximum kiegészítő jövedelemként hajlandóak elfogadni a hitelbírálat során.

Akad azonban egy kiskapu

Mivel a házaspárok, párok, élettársak, vagy épp a szülők hajlandóak segíteni ilyen esetekben, a legjobb, és tulajdonképpen egyetlen megoldás, ha a GYES-en, illetve GYED-en lévő hiteligénylő a hiteligénylési folyamatba bevon egy adóstársat. Olyan személyre van szükség, aki legalább három hónapja kap rendszeres jövedelmet, ehhez pedig kiegészítő, avagy másodlagos jövedelemként meg lehet adni a GYES és a GYED jövedelmet, ami növeli a hitelfelvételi esélyeket.

Milyen hiteleknél alkalmazható ez a módszer?

Gyakorlatilag az összes hitelnél bevethető ez a fajta kiskapu, ami segít a GYES-en, vagy GYED-en lévőkön, de a legtöbbször személyi kölcsönök igénylésénél merül fel, mint „kényszermegoldás”, hiszen az ingatlanhitelek igényléséhez amúgy is szükség van az esetek többségében adóstársra. Bármilyen hitelről is van azonban szó, az elsődleges lépés a lehető legjobb, az igényeknek leginkább megfelelő hitelkonstrukció megtalálása.

Amennyiben hitelt szeretnél felvenni, tekintsd meg ajánlatainkat, majd az összehasonlításuk és a megfontolt döntés után indítsd el az igénylésedet online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitellehetőségek tavaszi lakásfelújításhoz

Hitellehetőségek tavaszi lakásfelújításhoz

2020.03.25.

A tavaszi nagytakarítás mindenki számára ismerős munka; ilyenkor húzzuk el a bútorokat, hogy mögöttük még a falat is portalaníthassuk, ilyenkor jön el az ablakpucolás ideje, és még sorolhatnánk, hányféle ház körüli munkát szokás ilyenkor elvégezni. De mi van akkor, ha a takarítás már nem elég, hanem ennél sokkal többre van szükség? Nos, a lakásfelújítás megoldás erre a problémára, viszont ez a megoldás csak újabb problémát szül: miből? Hitellehetőségek mindig vannak, csupán a legmegfelelőbbet kell megtalálni!

Tovább olvasom
Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Mit tegyek, ha sürgősen kölcsönre van szükségem?

Mit tegyek, ha sürgősen kölcsönre van szükségem?

2018.10.01.

Nem szokásunk, de erre a kérdésre kérdéssel felelnénk: mennyire sürgősen? Ha sürgősen kölcsönre van szükséged, akkor több lehetőség is a rendelkezésedre áll, és csak akkor tudsz jól dönteni, ha ezeket mind számba veszed.

Tovább olvasom
Adósságot is örökölhetünk?

Adósságot is örökölhetünk?

2020.11.19.

Aki örököl, az sajnos mindent, így adósságot is örökölhet – ez a törvény. Mivel a magyar lakosság jókora százaléka rendelkezik valamilyen hitellel, az öröklések nagy része hitellel is terhelt. A kérdés az, hogy mi a teendő ebben az esetben, visszautasítható-e az örökség, illetve mekkora összeghatárig kell az örökösnek felelősséget vállalnia – az alábbiakból mindez kiderül.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával