Vállalati hitel sorozatunk 4. – Likviditási hitel

2020.11.07.

A szabad felhasználású likviditási hitel egy olyan eszköz lehet a vállalkozások kezében, amely nemcsak rövid távú segítséget jelenthet, hanem hosszabb távon is hasznot hozhat számukra.

Vállalati hitel sorozatunk 4. - Likviditási hitel

Akár 250 millió forint is igényelhető

A Széchenyi Kártya Program egy olyan likviditási hitel terméket tartalmaz, amely kedvezményes feltételekkel igyekszik segíteni a magyar vállalkozások működését. A tapasztalatok azt mutatják, hogy erre bizony szükség van, hiszen a Covid-19 járványhelyzet olyan gazdasági környeztet idézett elő, amelyben sokaknak nehéz boldogulniuk.

A likviditási hitel egy olyan kölcsön, amelynek keretében felvett összeg széleskörűen hasznosítható. Például finanszírozni lehet belőle forgóeszközök beszerzését, gépek, gépek karbantartását, raktározási és szállítási költségeket, továbbképzéseket, marketinget, vagy akár könyvvizsgálatot is. Mit kell tudni a részletekről? A Széchenyi programon belül a kölcsön összege legfeljebb 250 millió forint lehet, de van egy fontos szabály: a hitelösszeg nem haladhatja meg a vállalkozás előző évi bérköltségének a kétszeresét, vagy az éves árbevétel 25 százalékát (a kettő közül azt, amelyik a magasabb). A kölcsön futamideje 2 vagy 3 év lehet. A konstrukcióban a nettó ügyleti kamat 0,2 százalék, kezelési költséget nem számolnak fel.

Sok mindenre fel lehet használni a kölcsönt

Ki igényelhet Széchenyi likviditási hitelt? Először is csak az olyan vállalkozások pályázhatnak rá, amelyeknek nincs lejárt köztartozása, sem hiteltartozása. Ezek mellett természetesen több feltétel is akad, amelyeket a program üzletszabályzata, illetve a hitelező határoz meg.

A mikro-, kis-, és középvállalkozások a likviditási hitel segítségével egy olyan forráshoz juthatnak, amellyel a cég működéséhez kapcsolódó kiadások fedezhetőek, méghozzá széles körben. A felvett összegből készletekre, szállításra, rakodásra, raktározásra, csomagolásra lehet költeni. Emellett eszközök karbantartása is finanszírozható, illetve hirdetés, reklám, propaganda, tervezés, lebonyolítás, könyvvizsgálat, továbbképzés, valamint könyvviteli szolgáltatás egyaránt szolgálhat hitelcélként. Hitelkiváltás szintén lehetséges.

Szabad felhasználású, államilag támogatott

A likviditási hitel nagy előnye a szabad felhasználás, a számla nélküli finanszírozás. Ahogy említettük, a Széchenyi programban egészen 250 millió forintig lehet likviditási kölcsönt igényelni, a konstrukció állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást tartalmaz. Fontos továbbá, hogy nincs szükség hozzá ingatlanfedezetre, a hitel bírálata pedig egyszerűsített. Az ország számos pontján igényelhető. A törlesztés megkezdése előtt türelmi idő áll rendelkezésre, amely legfeljebb kilenc hónap lehet.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Prémium Könnyített Kölcsön

THM

15,9% - 18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Cofidis Megújuló Hitel

THM

20,35%

Futamidő

57 hónap

Hitelösszeg

1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

5,6%

Futamidő

15 hó

Hitelösszeg

40.000 Ft - 600.000 Ft

§

További blogbejegyzések