Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Spórolj a babaváró hitel igénylésénél!

2020.11.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. november 2. 18:04

Ha azt gondolod, hogy a babaváró hitel feltételei államilag szabályozottak, teljesen igazad van. Ám ha azt is, hogy emiatt gyakorlatilag bárhová fordulhatsz, ugyanazt kapod, akkor bizony tévedsz, hiszen a bankok egyrészt nem mindenben kötöttek az állam által kialakított szabályokhoz, másrészt saját kondíciós listájuk is van, ami ugyan magát a hitelkonstrukciót nem érint, minden mást azonban igen.

Spórolj a babaváró hitel igénylésénél!

Az alábbiakban arról lesz szó, hogy hogyan spórolhatsz a babaváró hitel felvételekor.

Egy hitel felvételekor mindig számolni kell a költségekkel is, hiszen nem ajándékról, hanem kétoldalú üzleti megállapodásról van szó. Nincs ez másként a babaváró hitelnél sem, bár tény, hogy kamatot nem kell utána fizetned, akadnak azonban egyéb költségek, így például a 0,5%-os kezességvállalási díj. Spórolni a babaváró hitellel tehát nem a hiteldíjakon lehet, hanem a járulékos költségeken. A legtöbb banknál elvárás, hogy hitelfelvételnél nyiss náluk egy folyószámlát, és a jövedelmedet arra érkeztesd; a számlavezetés költségei pedig mindenhol mások. Ha minden lehetséges költséget beleszámolunk az első öt év alatt, akkor átlagos használat mellett a számlavezetés akár egy hat számjegyű összeget is elvehet tőlünk.

A számlavezetési díj ugyanis csupán egyetlen tétel, amin túl még számos költséget kell megfizetni, például az átutalások, a készpénzfelvétel és a beszedések díját, de gyakorlatilag bármilyen költség előfordulhat ezeken felül is. Megvizsgáltuk néhány bank számlaköltségeit, és azt tapasztaltuk, hogy a legrosszabb és legjobb lehetőség között havonta több, mint 1.000 forint a különbség!

Ha a jelenlegi bankod nem csak a folyószámládat vezeti, hanem hitelt is nyújt neked, akkor a spórolás a babaváró hitellel nem feltétlenül oldható meg, de érdemes rákérdezned a lehetőségekre a bank egyik ügyintézőjénél, vagy az ügyfélszolgálaton. Nem biztos, hogy megéri bankot váltani, hiszen a saját számlavezetődtől is kaphatsz kedvezményeket, ha nála igényled a babaváró hitelt.

A fenti módokon spórolhatsz a babaváró hitel felvételekor, és érdemes is, hiszen komoly összegek maradhatnak a zsebedben, ha megfontoltan közelíted meg ezt a kérdést. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, add le igénylésedet online és kérdezd közvetlen a banki Kollégákat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

2023.04.26.

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás egyes szabályai. A módosítás sok embernek lehet jó hír. Olyanok is lesznek, akik a változtatás miatt nem esnek el támogatások lehetőségétől.

Tovább olvasom
Segítség a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatban

Segítség a Babaváró hitel igénylésével kapcsolatban

2021.07.09.

A Babaváró hitel, vagy más néven babaváró támogatás 2019. július 1. óta van jelen a hazai bankok szortimentjében. A produktum a támogatott hitelek kategóriájába sorolható, és azzal a célzattal realizálódott, hogy megkönnyítse a gyerekvállalás, illetve a családalapítás előtt álló házaspárok kezdő lépéseit.

Tovább olvasom
A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

Tovább olvasom
Mire költhető a babaváró hitel?

Mire költhető a babaváró hitel?

2019.07.13.

A babaváró hitel igencsak felkapott lett az utóbbi időben, ami nem csoda, hiszen ennyire előnyös hitelkonstrukcióval eddig még nem találkozhatott senki, aki kicsit is járatos a pénzügyek és bankok világában. Rengeteg kérdést kaptunk az utóbbi időben, de a legtöbb arra vonatkozott, hogy vajon mire költhető a babaváró hitel. Lássuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával