Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

2020.10.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 18. 13:34

Az idei nyaralás sokak számára volt más, mint a korábbiak, hiszen a külföldi utazás nem volt biztonságos, ami miatt felpörgött a belföldi turizmus. Utasbiztosítás belföldre is szükséges, nem csak abban az esetben ha távoli tájakat fedezünk fel, hiszen a határon innen is érhet bennünket baleset, azonban van különbség a két típus között.

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

Milyen biztosítási eseményekre érvényes az utasbiztosítás belföldre?

Az utasbiztosítások belföldi utak esetében hasonló káreseményekre térítenek, mint a külföldi utazásra kötöttek. Ilyen például a baleseti halál és rokkantság, a kórházi ápolás, a balesettel és betegséggel kapcsolatos egyéb költségek, a hozzátartozói látogatás költségei, az ezekből fakadó szállásköltség, illetve az utazás elmaradása, valamint a poggyászkár és a jogvédelem költsége. Biztosítónként változik, hogy mit tartalmaznak a biztosítási csomagok, mekkora összeget térítenek, és mire kell kiegészítő biztosítást kötni.

Mi a legfontosabb különbség?

A külföldi utasbiztosítások leginkább a baleseti és sürgősségi betegellátás, valamint a kórházi ápolás esetén nyújtanak anyagi biztonságot, itthon azonban erre nincs szükség, hiszen a magyar társadalombiztosítás az ezekre vonatkozó alapszolgáltatásokat a TB-jogviszonnyal rendelkező magyar állampolgárok számára ingyenesen biztosítja. Éppen ezért az utasbiztosítások belföldi utakra ezt a díjtételt nem tartalmazzák, így lényegesen olcsóbbak.
Van azonban egy további, igen lényeges különbség is: az utasbiztosítás belföldre nem térít extrém sportokkal kapcsolatos káreseményekre, ezekre tehát érdemes külön biztosítást kötni.

És mi a helyzet a bank- és hitelkártya szerződések mellé adott utasbiztosítással?

Tény, hogy egyes bank- és hitelkártya-csomagok tartalmaznak valamilyen utasbiztosítást, ám ezek csupán alapszintűek, általában csak egy személyre érvényesek, és sokkal kevesebb káreseménynél térítik meg a költségeket, sőt, jellemzően lényegesen alacsonyabb összeget adnak, mint egy hagyományos, külföldi útra szóló utasbiztosítás. Ettől függetlenül természetesen érdemes rákérdezni, hogy pontosan milyen feltételekkel vehető igénybe ez az utasbiztosítás belföldre, és milyen események után milyen összeget fizet.
Amennyiben utasbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő terméket, majd indítsd el a szerződés megkötését online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitelfedezeti biztosítást mikor érdemes kötni?

Hitelfedezeti biztosítást mikor érdemes kötni?

2020.04.29.

Ha hitelt veszel fel, akkor azt vissza is kell fizetned – ez egy olyan alapvetés, amivel mindenki tisztában van. Előfordulhat azonban, hogy olyasmi történik veled, amit nem tudsz előre megjósolni, de a következménye az, hogy nem tudod visszafizetni a hiteledet: munkanélküliség, tartós betegség, vagy akár a legrosszabb is bekövetkezhet. Az ilyen esetekre találták ki a hitelfedezeti biztosítást, ami nem csak a bankot védi az által, hogy biztosítja a hitel megtérülését, de Téged is.

Tovább olvasom
Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

2021.06.28.

Az utasbiztosítás minden, utazás közben történt egészségügyi problémánál, illetve anyagi gondnál segítséget nyújt – mutatjuk, miért érdemes neked is megkötnöd!

Tovább olvasom
Mi jellemzi a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást?

Mi jellemzi a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást?

2023.06.29.

Ha már Otthonbiztosítás, az legyen minősített. Ha már Otthonbiztosítás, az legyen fogyasztóbarát. És ez jó nekünk? De még mennyire! Mutatjuk a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás legfontosabb jellemzőit.

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával