Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

2020.10.18.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 18. 13:34

Az idei nyaralás sokak számára volt más, mint a korábbiak, hiszen a külföldi utazás nem volt biztonságos, ami miatt felpörgött a belföldi turizmus. Utasbiztosítás belföldre is szükséges, nem csak abban az esetben ha távoli tájakat fedezünk fel, hiszen a határon innen is érhet bennünket baleset, azonban van különbség a két típus között.

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

Milyen biztosítási eseményekre érvényes az utasbiztosítás belföldre?

Az utasbiztosítások belföldi utak esetében hasonló káreseményekre térítenek, mint a külföldi utazásra kötöttek. Ilyen például a baleseti halál és rokkantság, a kórházi ápolás, a balesettel és betegséggel kapcsolatos egyéb költségek, a hozzátartozói látogatás költségei, az ezekből fakadó szállásköltség, illetve az utazás elmaradása, valamint a poggyászkár és a jogvédelem költsége. Biztosítónként változik, hogy mit tartalmaznak a biztosítási csomagok, mekkora összeget térítenek, és mire kell kiegészítő biztosítást kötni.

Mi a legfontosabb különbség?

A külföldi utasbiztosítások leginkább a baleseti és sürgősségi betegellátás, valamint a kórházi ápolás esetén nyújtanak anyagi biztonságot, itthon azonban erre nincs szükség, hiszen a magyar társadalombiztosítás az ezekre vonatkozó alapszolgáltatásokat a TB-jogviszonnyal rendelkező magyar állampolgárok számára ingyenesen biztosítja. Éppen ezért az utasbiztosítások belföldi utakra ezt a díjtételt nem tartalmazzák, így lényegesen olcsóbbak.
Van azonban egy további, igen lényeges különbség is: az utasbiztosítás belföldre nem térít extrém sportokkal kapcsolatos káreseményekre, ezekre tehát érdemes külön biztosítást kötni.

És mi a helyzet a bank- és hitelkártya szerződések mellé adott utasbiztosítással?

Tény, hogy egyes bank- és hitelkártya-csomagok tartalmaznak valamilyen utasbiztosítást, ám ezek csupán alapszintűek, általában csak egy személyre érvényesek, és sokkal kevesebb káreseménynél térítik meg a költségeket, sőt, jellemzően lényegesen alacsonyabb összeget adnak, mint egy hagyományos, külföldi útra szóló utasbiztosítás. Ettől függetlenül természetesen érdemes rákérdezni, hogy pontosan milyen feltételekkel vehető igénybe ez az utasbiztosítás belföldre, és milyen események után milyen összeget fizet.
Amennyiben utasbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg ajánlatainkat, válaszd ki a számodra leginkább megfelelő terméket, majd indítsd el a szerződés megkötését online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

2023.07.14.

A megtakarítási célú életbiztosítás, vagy a szakértők kedvelt kifejezésével unit-linked biztosítás talán a legismertebb befektetési forma. Ma már teljesen elfogadott, hogy egy biztosítás nem csak egy biztosítási esemény bekövetkeztekor fizet, hanem befektetéssel is kombinálják. És ez igazán jó lehet nekünk.

Tovább olvasom
Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

2023.11.09.

Utasbiztosítást utazáskor kötünk. Ha kötünk. Gondolkodhatunk úgy is, hogy biztos nem lesz rá szükség. És inkább nem költünk rá. De jó ötlet ez? Utánajártunk, hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni, és hogy bizony érdemes egy kisebb összeget kifizetni, mint egy nem várt eseménykor esetleg egy hatalmasat. Érvek az utasbiztosítás megkötése mellett a cikkben.

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

2023.10.05.

Céges egészségbiztosítás kötése számos előnnyel járhat mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló számára. Ez már két ok, ami miatt érdemes megkötni. Mutatunk még okokat, hiszen a szakértőink úgy gondolják, hogy ez egy olyan termék, ami tényleg mindenkinek jó lehet.

Tovább olvasom
Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

Miért célszerű önálló lakásbiztosítást is kötni a társasházi biztosítás mellé?

2022.11.29.

Önálló lakásbiztosítást is kötni egy társasházi lakásra nem rossz ötlet, hiszen számtalan előnye van – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával