Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogy tudom kiszámolni, hogy mekkora hitelt vehetek fel?

2020.10.29.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 29. 18:07

Sokan teszik fel nekünk a kérdést, hogy hogy tudják kiszámolni a felvehető hitelösszeget és más adatokat, amiből két következtetést vontunk le: egyrészt a pénzügyi tudatosság növekszik az emberek körében, másrészt pedig sok a bizonytalanság a hitelfelvétellel kapcsolatban.

Hogy tudom kiszámolni, hogy mekkora hitelt vehetek fel?

Amikor feltesszük a kérdést, hogy hogy tudjuk kiszámolni a hitel azon adatait, amik fontosak a számunkra, akkor csupán egyetlen szónak kell felvillannia az elménkben: hitelkalkulátorral. Minden kereskedelmi bank weboldalán megtalálhatóak ezek az applikációk, sőt, számos weboldal van, ahol általános információt szerezhetünk a hitelfelvétellel kapcsolatosan, így minden esetben érdemes ezeket használni, ha bizonytalanság merül fel. Azonban azt érdemes tudni, hogy minden hitelkonstrukciónál máshogy működnek, így például a személyi kölcsönök kalkulációjához egész más adatokat kell megadni, mint egy lakáshitelnél.

Személyi kölcsön kalkulációja

A személyi kölcsönök egyszerűbb konstrukciók, így a hitelkalkulátor is jóval kevesebb adatot kér, mint a jelzáloghitelek esetében. Meg kell adni azt a hitelösszeget, amelyet szeretnénk felvenni, majd a futamidőt, amennyi idő alatt szeretnénk visszafizetni a kölcsönt, valamint a havi, nettó jövedelmet. Léteznek olyan kalkulátorok is, ahol egyéb adatok megadásával finomíthatjuk az eredményt, ám általánosságban elmondható, hogy e három adat elegendő lesz. Ebből a kalkulátor kiszámolja a lehetőségeket, és vagy elutasítja a hitelkérelmet, vagy megadja a havi törlesztőrészletek nagyságát és más adatokat. Ha az eredmény az elutasítás, akkor a futamidő növelésével, vagy az összeg csökkentésével lehet módosítani a lehetőségeket.

Jelzáloghitel kalkulációja

A jelzáloghitel kalkulációja hasonló a személyi kölcsönéhez, azonban sokkal több adatot igényel. A futamidő és a jövedelem természetesen itt is alapvető, ahogy a hitelösszeg is, ám ezek mellett meg lehet adni a kamatperiódus hosszát, az ingatlan értékét, elhelyezkedését, az igénylő életkorát, gyermekeinek számát, vállalható feltételeket, meglévő hiteltörlesztéseket. Minél több adatot adunk meg, annál pontosabb lesz a kalkuláció.
Bármilyen hitelt is szeretnél felvenni, hasonlítsd össze oldalunk segítségével a bankok legjobb ajánlatait, majd a választásod után indítsd el a hitelkérelmet online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan?

Lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan?

2019.08.27.

Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, így mi is mondhatjuk azt, hogy ahány jelzáloghitel, annyi ingatlan. Fontos viszont, hogy milyen típusú ingatlanról beszélünk, hiszen például a vályogházakat manapság már csak kevés bank fogadja el fedezetként, mivel igen korszerűtlennek minősül, bár tény, hogy számos előnye van a modern házakkal szemben. De vajon lakáshitelnél elfogadható a zártkerti ingatlan is?

Tovább olvasom
Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

Személyi kölcsön OTP – mit kell tudni róla?

2019.02.26.

Személyi kölcsönt szeretnél felvenni? Érthető, hiszen nem véletlenül ez a legkedveltebb hiteltípus: nem szükséges hozzá fedezet, gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, és kedvező a kamatozása is. A személyi kölcsön OTP által kínált változata online igényelve azonban még egy szinttel feljebb emeli ezt az amúgy is sikeres terméket!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelem szükséges egy lakáshitelhez?

Mekkora jövedelem szükséges egy lakáshitelhez?

2019.12.28.

Amikor felteszik nekünk a fenti kérdést, vagyis hogy mekkora jövedelem szükséges lakáshitel esetén, mindig visszakérdezünk: milyenhez? Nem mindegy ugyanis a felvett összeg, és persze a futamidő is meghatározza a havi törlesztőrészletet. A JTM szabályozás alapján pedig ezekből, illetve a jövedelem mértékéből számítják ki a folyósítható hitelösszeget.

Tovább olvasom
Drágultak a szabad felhasználású jelzáloghitelek!

Drágultak a szabad felhasználású jelzáloghitelek!

2020.09.22.

Drágultak a szabad felhasználású jelzáloghitelek az év eleje óta, ám ezt főleg azok az igénylők fogják tapasztalni, akiknek viszonylag magas a jövedelmük. Jelenleg a személyi kölcsönök kedvező kamatai miatt ez a szegmens amúgy sem túlságosan népszerű, ám persze vannak kivételek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával