Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ki maradhat a moratóriumban?

2020.10.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 16. 23:44

Mint nyilván Te is tudod – sőt, talán a részese is vagy –, a kormány idén tavasszal bevezette a lakossági hitelekre az úgynevezett hitelmoratóriumot, ami 2020. december 31.-ig él, 2021 januárjától azonban minden visszaáll a régibe, vagyis folytatódnak a törlesztések a korábbiak szerint. Most azonban felmerült a lehetőség ennek meghosszabbítására, ám nem mindenki számára, így adott a kérdés, hogy ki maradhat a moratóriumban.

Ki maradhat a moratóriumban?

Ki maradhat a moratóriumban?

Több társadalmi csoportot is megneveztek, amelyeknek tagjai számára a hitelmoratórium nem jár le az év utolsó napján. Ilyenek a legalább egy gyermeket nevelők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak.

Mennyi ideig él a meghosszabbított moratórium?

A meghosszabbított lakossági hitelmoratórium 2021. január 1.-től további hat hónapig, azaz június 30.-ig lesz elérhető, ám – mint a jelen helyzetből is látszik – lehetséges, hogy utána is meghosszabbítják, hiszen ez a változtatás sem volt előre megjósolható. Minden ehhez hasonló döntés a koronavírustól, illetve annak terjedésétől, valamint az esetleges gyógyszerek és védőoltások megjelenésétől függ.

Mit kell tenni annak érdekében, hogy a hosszabbítás megtörténjen?

Gyakorlatilag semmit, hiszen a moratórium automatikus – ugyanúgy kerül ez is bevezetésre, ahogy tavasszal is. A rá jogosultaknak nem kell jelezniük, ha továbbra is szüneteltetnék a törlesztést, ha viszont folytatni szeretnék a törlesztést a szerződés által előírtak szerint, akkor ezt jelezniük kell a bank felé.

Mi a helyzet a vállalkozásokkal, illetve az egyéni vállalkozókkal?

A vállalkozók abban az esetben élhetnek a meghosszabbított moratórium lehetőségével, ha igazolni tudják, hogy a koronavírus-járvány hatására a bevételeik legalább 25%-kal csökkentek. Amennyiben szeretnék meghosszabbítani a törlesztési moratóriumot, be kell jelenteniük az igényüket a bank felé.

További tudnivalók

A miniszterelnök a Facebookon közzétett videóüzenetben jelentette be, hogy várhatóan el fogja fogadni a kormány a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs törlesztési moratóriummal kapcsolatban tett javaslatait. Emellett azt is hozzátette, hogy minden, a koronavírus-járvány felbukkanása előtt felvett hitel esetében felmondási tilalom lesz érvényben hat hónapig, azaz a meghosszabbított moratórium végéig.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

2019.05.01.

Szögezzük le még a legelején. A címben feltett kérdésre nincs jó, vagy rossz válasz. Egy gyors, internetes keresés, és órákig lehet olvasni a különböző cikkeket arról, hogy most érdemes ingatlant vásárolni, illetve ennek az ellenkezőjét is.

Tovább olvasom
Bankoknak is változtatniuk kell, de a rendszer stabil

Bankoknak is változtatniuk kell, de a rendszer stabil

2020.03.24.

Nemcsak a magánszemélyek, maguk a bankoknak is változtatni, reagálniuk kell a koronavírus-fertőzés terjedésével kialakult helyzetre. A pénzintézetek nagyjából egységesen cselekedve igyekeznek csökkenteni a fertőzésveszélyt, a vírus továbbterjedését.

Tovább olvasom
A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

2017.11.24.

A személyi kölcsönt olyan szabad felhasználású hitelkonstrukcióban lehet felvenni, ami bármilyen célra – például lakásfelújítás, fogyasztási cikkek vásárlása, esküvő lebonyolítása, vagy utazás – felhasználható. A futamidő rugalmas, többnyire 12-96 hónap lehet.

Tovább olvasom
Nézzük át, mit kell tudni a személyi kölcsönről!

Nézzük át, mit kell tudni a személyi kölcsönről!

2020.11.13.

A személyi kölcsön napjaink legnépszerűbb, legtöbbször folyósított hiteltípusa, ami annak köszönhető, hogy számtalan előnnyel rendelkezik a többi hiteltípushoz képest. Ha sürgősen szükséged lenne egy bármire elkölthető pénzösszegre, akkor nincs jobb lehetőséged. Az alábbiakban tehát azt nézzük át, mit kell tudni a személyi kölcsönről.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával