Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel kizáró okai

2020.10.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2021. augusztus 19. 12:58

A babaváró hitelt már több, mint egy éve igényelheted, és a segítségével akár 10 millió forint szabad felhasználású hitelhez is juthatsz, ami ráadásul kamatmentes, és akár vissza nem fizetendő támogatássá is alakulhat. Vannak azonban a babaváró hitelnek kizáró okai is, amelyek esetében nem juthatsz hozzá ehhez a kivételes lehetőséghez – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Babaváró hitel kizáró okai

Ha 5 éven belül nem érkezik meg a baba

babaváró hitel kizáró okai közül az első, ha 5 éven belül nem születik meg a vállalt gyermek. Ebben az esetben az addig igénybe vett kamattámogatást egy összegben kell visszafizetni. A hitel pedig a hátra lévő időre piaci kamatozásúvá válik. Ez alól még az sem jelent felmentést, ha igazolható egészségügyi probléma miatt alakult így, viszont méltányossági kérelmet lehet benyújtani, és ha pozitív az elbírálás, a kamattámogatást nem egy összegben, hanem két év alatt, havi részletfizetéssel lehet visszatörleszteni.

Ha a feleség betöltötte a 41. életévét

babaváró hitel kizáró oka a feleség 41. életévének betöltése is, mivel a feltételek között szerepel, hogy a feleség az igénylés időpontjában 18-41 éves lehet, a férj esetében azonban nincs ilyen kritérium.

Ha a futamidő alatt elváltok

babaváró hitel kizáró oka még a válás is, és ha egy gyermek sem született a futamidő alatt, akkor egy összegben kell visszafizetni az addigi kamattámogatást, a hitelt pedig piaci kamattal kell törleszteni.

Ha egyikőtök szerepel a negatív KHR listán

Ez minden hitelre igaz, tehát a babaváró hitel kizáró okai között is szerepel a negatív KHR listán való szereplés.

Ha nem rendelkeztek magyar lakcímmel

Szintén a kizáró oka, hogy ha a futamidő alatt bármikor előfordul, hogy nincs magyarországi lakcímetek, akkor a kamattámogatás megszűnik, és 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetni. Fontos, hogy ez minimális átmeneti állapot esetén is így történik!

Ha egyikőtök meghal

A hitel kizáró oka továbbá az is, hogy ha a folyósítást követő 5 éven belül egyikőtök meghal, akkor a hitel csak 6 hónappal ezt követően alakul át piaci kamatozásúra, a korábban igénybe vett kamatkedvezményt viszont nem kell visszafizetni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Újabb könnyítések a babaváró hitelnél

Újabb könnyítések a babaváró hitelnél

2020.06.08.

Előfordult, hogy valakinek eddig elutasították a hitelkérelmét a babaváró konstrukcióban, de a nemsokára életbe lépő új szabályozással akár jogosult lehet a maximum 10 millió forintos összegre. A nemrég megjelent kormányrendeletben újabb könnyítések vannak a babaváró hitelt érintően.

Tovább olvasom
Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Tovább olvasom
Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

Mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelt?

2024.01.24.

A folyósítás a hiteligénylés utolsó lépése. Ahhoz, hogy tervezni tudjunk az igényelt Babaváró hitellel, fontos, hogy tudjuk, mikor érkezik meg a számlánkra a hitelösszeg. Utánajártunk, hogy a dokumentumok beadása után hány nappal számíthatunk a pénzre. Mert fontos tudni, hogy mennyi idő alatt folyósítják a Babaváró hitelünket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával