Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ha megtetszik valami, megengedhetem magamnak

2020.09.21.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 26. 16:58

A hitelkártya belföldön és külföldön egyaránt a szabadság élményét nyújthatja, s ha pénzügyileg tudatosan élünk, akár a takarékosság eszköze is lehet.

Ha megtetszik valami, megengedhetem magamnak

Mire érdemes figyelnünk, ha szeretnénk hitelkártya tulajdonosok lenni?

A hitelkártya választása előtt érdemes kielemezni vásárlási szokásainkat:

– Kártyát, vagy inkább készpénzt használunk vásárláskor?

– Számláinkat csekken, vagy bankkártyával rendezzük?

– Milyen egyéb kiadásainkat fizetjük bankkártyával?

Ezeket a szokásokat mérlegelve érdemes a kártyát kiválasztani.

Vissza is kaphatunk költéseinkből

A bank a vásárlás után jóváír valamennyit a költés összegéből, azaz visszatérít. Fontos megnézni, hogy milyen kedvezményeket biztosít a hitelkártya, s természetesen azt is, hogy ezeket a kedvezményeket ki tudjuk-e használni. Hiába ad a bank visszatérítést például benzinre, vagy bizonyos utazási költségekre, ha nem használunk autót, nem utazgatunk. Ha viszont a közüzemi számláinkat kártyával fizetjük, akkor válasszunk mindenképp olyan hitelkártyát, amelynek segítségével ebből profitálhatunk.

Egyéb szolgáltatások

A hitelkártyák a visszatérítések mellett számos más szolgáltatást is nyújtanak, ezeket is érdemes megnézni, hiszen, ha nem tudjuk kihasználni őket, feleslegesek a számunkra.

Amennyiben rendszeresen utazunk külföldre, akkor előnyös számunkra az a hitelkártya, amely utasbiztosítást is nyújt. Akadnak olyan prémiumkártyák, melyekhez akár szállodai kedvezményt, autóbérlési szolgáltatás is kapcsolódik.

Hogyan juthatunk hozzá?

Bármilyen hitel-, vagy személyi kölcsönhöz hasonlóan a jövedelemhez kötődik a hitelkártya igénylése is. Vizsgálják a nettó jövedelmet, és a munkaviszonyt. A nettó keresethez képest nagyjából 3-6-szor nagyobb hitelkeretet határoznak meg a bankok. Az elbíráláskor a bank figyelembe veszi az egyéb kölcsöneinket, tartozásainkat, mindig érdemes alultervezni a hitelösszeget.

Milyen előnyökkel jár?

A hitelkártyák legnagyobb előnye, hogy vásárlásunk kamatmentes, ha az elköltött összeget időben visszafizetjük. Fordulónaptól fordulónapig számolja a bank a kártyás költéseket. A tartozást általában 15 nappal később kell visszatölteni a kamatmentesség érdekében. Ha ez nem sikerül, akkor a bank felszámolja a tartozásra a kamatot. A kártyatartozás THM-e minden banknál rendkívül magas, jellemzően 38-40 százalék. Ugye mondanunk sem kell, az időfaktor a pénz visszatöltésnél különösen fontos, különben ránk verik a kamatot…

A kártyadíjról se feledkezzünk meg!

Fontos szempont még a hitelkártya kiváltásakor, mennyi annak az éves díja. A bankok első évben szinte mindig adnak kedvezményeket, előfordul, hogy az első tizenkét hónapban egyáltalán nem kell fizetnünk érte. Érdemesebb viszont előretekinteni, mekkora kártyadíjjal kell számolnunk a folytatásban.

Továbbá nézzük meg, milyen értékben vehetőek igénybe a kártya által nyújtott szolgáltatások, mekkora a költéseinkből történő jóváírások összege. Ezek összességét viszonyítsuk a kártya díjához.

Ne engedjük magunkat rábeszélni olyan kedvezményekre, szolgáltatásokra, melyekkel nem tudunk élni. A leglényegesebb azonban, hogy határidőre visszafizessük költéseinket, azaz kamatmentes maradjon kártyahasználatunk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A hitelkártya, mire jó?

A hitelkártya, mire jó?

2018.10.11.

Mióta bekerült a köztudatba, illetve az igényelhető hiteltípusok közé a hitelkártya, azóta gyakorlatilag ez a termék lett a mumus az emberek szemében. Nem véletlen, de nem azért, amire sokan gondolnának, hanem mert nem úgy használják, ahogy kellene. A hitelkártya valójában zseniális találmány, és ha megfelelően bánunk vele, akkor gyakorlatilag kamatmentes!

Tovább olvasom
Spórolj akár tízezreket hitelkártya használatával!

Spórolj akár tízezreket hitelkártya használatával!

2024.01.16.

Tudtad, hogy hitelkártyával akár tízezreket is spórolhatsz? Megmutatjuk, hogyan. az elején kezdjük: megmutatjuk, hogy mi az a hitelkártya, hogyan működik, és azt is, hogy hogyan spórolhatsz vele. És az még az Expresszkölcsön pénzügyi szakértőinek ötleteit és tanácsait is megtudhatod.

Tovább olvasom
Milyen hitelkártyák közül választhatunk az UniCredit Banknál?

Milyen hitelkártyák közül választhatunk az UniCredit Banknál?

2022.03.18.

Az UniCredit Banknál alapvetően három típusú hitelkártya közül választhatunk, a pénzintézetnél úgy alakították ki a kínálatot, hogy mindenki megtalálhassa a saját magának leginkább megfelelő konstrukciót.

Tovább olvasom
Miért előnyös a Sberbank Lendület Hitelkártya?

Miért előnyös a Sberbank Lendület Hitelkártya?

2021.07.19.

A Sberbank Lendület Hitelkártya egy viszonylag új termék, mely érdemes lehet a figyelmedre, ha hitelkártyát szeretnél igényelni – mutatjuk a részleteit!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával