Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

2020.09.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 3. 16:47

A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök csak nemrég jelentek meg, de mind a hitelezők, mind a hitelt felvevők felkapták rá a fejüket. Ez érthető is, hiszen a Fogyasztóbarát lakáshitelekkel a Magyar Nemzeti Bank megmutatta, milyennek is kellene lennie egy, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó hitelkonstrukciónak, és ha ezt egy személyi kölcsönnel is meg lehetne oldani, az nagyot szólhatna a magyar pénzpiacon.

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

Az MNB tehát kidolgozta a Fogyasztóbarát személyi kölcsönt, ami el is startolt, és 2021. július 1-től teljes körű online hitelfelvétel keretében is elérhető lesz minden ügyfél számára. Érdemes azonban tisztában lenni a kondíciókkal és feltételekkel, ha ilyen hitelt szeretnél igényelni; az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Fogyasztóbarát kölcsönök maximális futamideje 7 év, kamata a futamidő végéig rögzített. A hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forint hitelösszeg felett pedig a 10 százalékpontot. A folyósítási díj maximuma a hitelösszeg 0,75 százaléka, teljes körű online hitelfelvétel esetén pedig ez a díj nem számítható fel. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát, míg 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés díjmentes.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök esetében kizárólag az annuitásos törlesztés megengedett, vagyis havonta egyforma részletekben kell visszafizetni a hitelt, a folyósítási határidő pedig bankfiókban benyújtott kérelmeknél a befogadást követő naptól számított maximum 3, online hitelfelvétel esetén 2 munkanap lehet.

Az MNB első Fogyasztóbarát terméke, a lakáshitel 2017. óta érhető el, és hamar népszerű is lett, a második pedig a Minősített Fogyasztóbarát otthonbiztosítás volt, ez azonban egyelőre még nem ért el kiugró sikereket. A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök esetében inkább az első változat a valószínű, azaz nagyon hamar fogja uralni a piacot ez a konstrukció; mondhatjuk, hogy sikerre van ítélve!

Amennyiben kérdésed lenne a Fogyasztóbarát személyi kölcsönökkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

Érkeznek a zöld fogyasztóbarát lakáshitelek!

2023.03.24.

A zöld fogyasztóbarát lakáshitelek 2023. április 1. után elérhetőek lesznek ott, ahol eddig is lehetett Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt igényelni!

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom
Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom
Melyik a legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál?

Melyik a legkedvezőbb lakáshitel az Erste Banknál?

2022.09.02.

Lakáshitelt az Erste Banktól? Kifejezetten jó ötlet, különösen abban az esetben, ha a legjobb konstrukciót választjuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával