Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

2020.09.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 3. 16:47

A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök csak nemrég jelentek meg, de mind a hitelezők, mind a hitelt felvevők felkapták rá a fejüket. Ez érthető is, hiszen a Fogyasztóbarát lakáshitelekkel a Magyar Nemzeti Bank megmutatta, milyennek is kellene lennie egy, az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó hitelkonstrukciónak, és ha ezt egy személyi kölcsönnel is meg lehetne oldani, az nagyot szólhatna a magyar pénzpiacon.

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – miben különbözik a többitől?

Az MNB tehát kidolgozta a Fogyasztóbarát személyi kölcsönt, ami el is startolt, és 2021. július 1-től teljes körű online hitelfelvétel keretében is elérhető lesz minden ügyfél számára. Érdemes azonban tisztában lenni a kondíciókkal és feltételekkel, ha ilyen hitelt szeretnél igényelni; az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Fogyasztóbarát kölcsönök maximális futamideje 7 év, kamata a futamidő végéig rögzített. A hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forint hitelösszeg felett pedig a 10 százalékpontot. A folyósítási díj maximuma a hitelösszeg 0,75 százaléka, teljes körű online hitelfelvétel esetén pedig ez a díj nem számítható fel. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát, míg 1 évnél rövidebb hátralévő futamidő esetén az előtörlesztés díjmentes.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönök esetében kizárólag az annuitásos törlesztés megengedett, vagyis havonta egyforma részletekben kell visszafizetni a hitelt, a folyósítási határidő pedig bankfiókban benyújtott kérelmeknél a befogadást követő naptól számított maximum 3, online hitelfelvétel esetén 2 munkanap lehet.

Az MNB első Fogyasztóbarát terméke, a lakáshitel 2017. óta érhető el, és hamar népszerű is lett, a második pedig a Minősített Fogyasztóbarát otthonbiztosítás volt, ez azonban egyelőre még nem ért el kiugró sikereket. A Fogyasztóbarát személyi kölcsönök esetében inkább az első változat a valószínű, azaz nagyon hamar fogja uralni a piacot ez a konstrukció; mondhatjuk, hogy sikerre van ítélve!

Amennyiben kérdésed lenne a Fogyasztóbarát személyi kölcsönökkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

2020.02.24.

Szögezzük le még a cikk legelején: minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön egyelőre nem létezik, ezzel a minősítéssel csak lakáshitelt lehet jelenleg igényelni, viszont a Magyar Nemzeti Bank tervezi a bevezetését. Ezt azért fontos tudni, mert a továbbiakban nem tényeket olvashatsz, hanem a mi véleményünket arról, hogy miért is lehetne ez előnyös, illetve milyen lehetne maga a konstrukció.

Tovább olvasom
Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni  róla?

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit érdemes tudni róla?

2021.01.15.

Indul a fogyasztóbarát személyi kölcsönök értékesítése; az alábbiakban összeszedtük, amit tudnod kell, mielőtt benyújtod az igénylésedet.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

Melyik bankoknál és milyen feltételekkel igényelhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

2021.02.12.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel célkitűzése, hogy egy széles körben elérhető, közérthető, egyszerű kritériumrendszerrel rendelkező, letisztult és villámgyors adminisztráció mellett igényelhető, szabad felhasználású vagy kifejezetten hitelkiváltási célzatú személyi kölcsön kerüljön piacra.

Tovább olvasom
Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

Minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás – mit jelent?

2020.05.25.

A „minősített fogyasztóbarát” minősítést eddig csupán lakáshitel kaphatta meg, ám már egy ideje lehet arról is hallani, hogy a biztosításoknál, elsősorban a lakásbiztosítások esetében be fogják vezetni. Ez nemrég meg is történt: megjelent az első minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás, amit hamarosan a többi is követni fog, hiszen csak a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyására van szükség hozzá, így minden biztosítótársaságnak megvan a lehetősége arra, hogy maga is előálljon egy ilyen konstrukcióval.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával