Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

A moratóriumot igénybe vettem, így is kérhetek másik kölcsönt?

2020.09.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 17. 00:14

Többen is kérdezték tőlünk az utóbbi időben, hogy ha a moratóriumot igénybe vették, vehetnek-e fel másik kölcsönt. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy bővebben kifejtjük, mi is a hivatalos helyzet ezzel kapcsolatban.

A moratóriumot igénybe vettem, így is kérhetek másik kölcsönt?

Ha te is azok közé tartozol, akik a moratóriumot igénybe vették, és most egy újabb hitelre lenne szükséged, akkor van számodra egy remek hírünk: a Magyar Nemzeti Bank állásfoglalása alapján egyetlen bank sem utasíthatja el a hitelkérelmedet kizárólag azért, mert igénybe vetted a törlesztési halasztás lehetőségét. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha hitelt szeretnél felvenni, a bank köteles a szokásos módon vizsgálni a hitelképességedet, és ebbe nem vonhatja be a moratórium kérdését.

Ennek ellenére számos cikk jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a moratóriumot igénybe vevő ügyfeleket azért utasították el a bankok egy újabb hitel igénylése során, mert nem utasították el a fizetési halasztás lehetőségét. Mint nyilván Te is tudod, ez automatikus volt, tehát csak akkor nem kaptad meg, ha kifejezetten kérted a bankodat, hogy vegyék ki a hiteledet a moratórium rendelkezése alól. Az elutasításról szóló cikkekről tehát egyértelműen kijelenthetjük, hogy nem fedik a valóságot.

Természetesen az ilyesmi nem kerülheti el az ország pénzügyi vezetésének figyelmét sem, ezért már vezetői körlevél is született az ügyben, amelyben a Magyar Nemzeti Bank felszólítja a pénzintézeteket a moratóriumot igénybe vevő ügyfelek egyenlőként való kezelésére. Emellett a pénzintézeteknek már arra is ügyelniük kell, nehogy a problémás adósokat nyilvántartó KHR rendszerben szereplő hiányos, téves adatok miatt utasítsanak el egy a moratóriumot igénybe vevő ügyfelet.

Ebből az következik, hogy a banknak minden hiteligénylést egyedileg kell megvizsgálnia, és csakis valamennyi körülmény figyelembevételével hozhat döntést. Ha viszont a Magyar Nemzeti Bank azt tapasztalja, hogy egyes hiteligényléseket a moratórium miatt utasítanak el, akkor az adott bankkal szemben meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

Ha kérdésed lenne a moratóriummal, illetve a hiteligényléssel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

Hitel KHR-es ügyfeleknek lehetséges?

2019.01.25.

Hitel KHR-es ügyfeleknek? Ma már ez sem lehetetlen! Mivel a KHR negatív adóslistájára nem csak olyanok kerülhetnek fel, akik notórius nemfizetők, hanem egy egyszeri hiba is okozhatja, manapság már találhatunk olyan bankokat, amelyek a KHR-es ügyfeleket is kiszolgálják. 

Tovább olvasom
Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

2019.12.30.

Ha régóta törlesztesz egy ingatlanhitelt, akkor valószínű, hogy a konstrukciója elavult, és sokkal kedvezőbbet is találhatsz, ha alaposan utánanézel. Érdemes elgondolkodnod a lakáshitelkonstrukció-váltáson, hiszen így az nem csak korszerűbb lesz, de a törlesztőrészleteket és a THM-et is csökkentheted!

Tovább olvasom
Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2019.06.14.

Sokan állnak szkeptikusan a hitelekhez, ami nem is csoda a 2006-os hitelválság után. Szerencsére egyre többen állnak úgy a dologhoz, hogy pénzügyi tudatossággal közelítik meg a kérdést, és hosszas mérlegelésnek vetik alá a hiteltermékeket, illetve azt, hogy szükségük van-e rá egyáltalán. A pénzügyi összehasonlító portálok az előbbiben nyújtanak segítséget. Azaz a felkeresésükkel könnyebbé teheted a döntést, hogy melyik hitelt is válaszd.

Tovább olvasom
Igényelj online személyi kölcsönt, és kerüld el a személyes kontaktust!

Igényelj online személyi kölcsönt, és kerüld el a személyes kontaktust!

2020.04.22.

Bármilyen is legyen a helyzet, hitelre bármikor szükségünk lehet, így most, a koronavírus-járvány idején is. Fontos azonban, hogy kerüljük a személyes kontaktust, és csakis abban az esetben érintkezzünk másokkal, amikor az elkerülhetetlen. Szerencsére a személyi kölcsön online is igényelhető már jó ideje, és most különösen nagy hasznát vehetjük ennek a tulajdonságának.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával