Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A moratóriumot igénybe vettem, így is kérhetek másik kölcsönt?

2020.09.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. október 17. 00:14

Többen is kérdezték tőlünk az utóbbi időben, hogy ha a moratóriumot igénybe vették, vehetnek-e fel másik kölcsönt. Ennek okán úgy döntöttünk, hogy bővebben kifejtjük, mi is a hivatalos helyzet ezzel kapcsolatban.

A moratóriumot igénybe vettem, így is kérhetek másik kölcsönt?

Ha te is azok közé tartozol, akik a moratóriumot igénybe vették, és most egy újabb hitelre lenne szükséged, akkor van számodra egy remek hírünk: a Magyar Nemzeti Bank állásfoglalása alapján egyetlen bank sem utasíthatja el a hitelkérelmedet kizárólag azért, mert igénybe vetted a törlesztési halasztás lehetőségét. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha hitelt szeretnél felvenni, a bank köteles a szokásos módon vizsgálni a hitelképességedet, és ebbe nem vonhatja be a moratórium kérdését.

Ennek ellenére számos cikk jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a moratóriumot igénybe vevő ügyfeleket azért utasították el a bankok egy újabb hitel igénylése során, mert nem utasították el a fizetési halasztás lehetőségét. Mint nyilván Te is tudod, ez automatikus volt, tehát csak akkor nem kaptad meg, ha kifejezetten kérted a bankodat, hogy vegyék ki a hiteledet a moratórium rendelkezése alól. Az elutasításról szóló cikkekről tehát egyértelműen kijelenthetjük, hogy nem fedik a valóságot.

Természetesen az ilyesmi nem kerülheti el az ország pénzügyi vezetésének figyelmét sem, ezért már vezetői körlevél is született az ügyben, amelyben a Magyar Nemzeti Bank felszólítja a pénzintézeteket a moratóriumot igénybe vevő ügyfelek egyenlőként való kezelésére. Emellett a pénzintézeteknek már arra is ügyelniük kell, nehogy a problémás adósokat nyilvántartó KHR rendszerben szereplő hiányos, téves adatok miatt utasítsanak el egy a moratóriumot igénybe vevő ügyfelet.

Ebből az következik, hogy a banknak minden hiteligénylést egyedileg kell megvizsgálnia, és csakis valamennyi körülmény figyelembevételével hozhat döntést. Ha viszont a Magyar Nemzeti Bank azt tapasztalja, hogy egyes hiteligényléseket a moratórium miatt utasítanak el, akkor az adott bankkal szemben meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

Ha kérdésed lenne a moratóriummal, illetve a hiteligényléssel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Gyorskölcsön készpénzben? Akár 1 nap alatt is hozzájuthat!

Gyorskölcsön készpénzben? Akár 1 nap alatt is hozzájuthat!

2017.02.28.

Gyorskölcsön készpénzben és lehetőleg azonnal kell? A legjobban az online igényléssel járunk, mert itt nem kell megfizetnünk a banknak bizonyos, banki ügyintézésért felszámolt költségeket. Ennél az igénylési módnál viszont csak magunkra számíthatunk, ezt jó tudni!

Tovább olvasom
JTM szabály változott, pontosítjuk a részleteket!

JTM szabály változott, pontosítjuk a részleteket!

2018.10.27.

Aki hitelt vesz fel, annak tudnia kell azokról a szabályokról, ami alapján ezt megteheti; a JTM szabályozás például ilyen.

Tovább olvasom
2020-ban mennyi hitelt vehetek fel minimálbérrel?

2020-ban mennyi hitelt vehetek fel minimálbérrel?

2020.02.10.

2020-ban a minimálbér bruttó 161.000 forint, ám a hitelfelvételnél a bankok a nettó összeget vizsgálják, ami lényegesen alacsonyabb, mindössze 107.500 forint. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy 2020-ban mennyi hitelt vehetsz fel ekkora jövedelem esetén.

Tovább olvasom
2020 minimálbér változás – mennyi a garantált bérminimum?

2020 minimálbér változás – mennyi a garantált bérminimum?

2020.02.19.

Először is fontos tisztázni, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum nem ugyanaz, az utóbbi ugyanis az úgynevezett szakmunkás minimálbér, vagyis szakképesítéssel rendelkezőknek ez magasabb, mint a végzettséggel nem rendelkezőknek. A 2020-as minimálbér-változás esetében a bruttó összeg 161.000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210.600 forintra emelkedik; a bérnövekedés mindkét esetben 8%-os.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával