Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

2020.08.17.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 3. 16:51

A hitelfelvétel nem csak a számodra, de a banknak is kockázatos lépés, és mint mindennél, itt is érdemes a lehető legnagyobb biztonságra törekedni, amihez a hitelfedezeti biztosítás kínál megoldást. És hogy miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Ha bajba kerülsz, és ez által a hiteled visszafizetése is bizonytalanná válik, akkor ez által te és a bank egyaránt megmenekülhettek a nagyobb problémáktól, tehát nem is kérdéses, hogy miért éri meg hitelfedezeti biztosítást kötni: a minél nagyobb biztonság érdekében. Igény szerint bármilyen típusú hitelfedezeti biztosítást választhatsz, de lehetőséged van arra is, hogy olyan biztosítási csomag mellett dönts, amely esetén minden kockázat ellen védve vagy.

hitelfedezeti biztosítások többféle probléma esetében képesek segíteni, így például az adós, vagy az adóstárs halála esetén megkímélheted magad, vagy az örököseidet az anyagi tehertől, a biztosító ugyanis ilyen eseménynél kifizeti a teljes fennálló tartozást.

Tartós egészségkárosodás, illetve rokkantság esetén szintén kifizeti a biztosító a teljes tartozást. Az ilyesmihez ugyanis többnyire  komoly anyagi problémák is kapcsolódnak, hiszen elveszítheted a munkahelyedet, csökkenhet a fizetésed.

A munkahelyed elvesztése komoly anyagi csapás, amikor a mindennapi kiadásokat is nehéz előteremteni, a törlesztőrészlet pedig csak a „hab a tortán”. Ezt viszont a biztosító egy ideig fizeti helyetted, amennyiben van hitelfedezeti biztosításod.

Az is előfordulhat, hogy az egészségi állapotod megromlik, ami pedig együtt járhat a bevételeid csökkenésével is, így például táppénz alatt nem kapod meg a teljes fizetésedet. Ebben a helyzetben – egy meghatározott ideig – a biztosító kifizetheti helyetted a törlesztőrészleteket.

hitelfedezeti biztosítás tehát megéri, már csak az a kérdés, mekkora a díja. Nos, ez függ a felvenni kívánt kölcsön összegétől és a választott biztosítási csomag típusától is, illetve minél több kockázat ellen véd, annál magasabb összegű díjjal kell számolni. A biztosítás díját havonta, a törlesztőrészlettel együtt kell befizetned.

Ha kérdésed lenne a hitelfedezeti biztosításokkal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

Milyen előnyei vannak a unit-linked életbiztosításoknak?

2023.07.14.

A megtakarítási célú életbiztosítás, vagy a szakértők kedvelt kifejezésével unit-linked biztosítás talán a legismertebb befektetési forma. Ma már teljesen elfogadott, hogy egy biztosítás nem csak egy biztosítási esemény bekövetkeztekor fizet, hanem befektetéssel is kombinálják. És ez igazán jó lehet nekünk.

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

2023.10.05.

Céges egészségbiztosítás kötése számos előnnyel járhat mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló számára. Ez már két ok, ami miatt érdemes megkötni. Mutatunk még okokat, hiszen a szakértőink úgy gondolják, hogy ez egy olyan termék, ami tényleg mindenkinek jó lehet.

Tovább olvasom
Nézzük át, mit kell tudni a nyugdíjbiztosításokról!

Nézzük át, mit kell tudni a nyugdíjbiztosításokról!

2020.12.11.

Nyugdíjbiztosítás megkötésén gondolkodsz, de szeretnél tájékozódni, mielőtt megteszed ezt a lépést? Jó helyen jársz!

Tovább olvasom
Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

Utasbiztosítás belföldre – mire érdemes figyelni?

2020.10.18.

Az idei nyaralás sokak számára volt más, mint a korábbiak, hiszen a külföldi utazás nem volt biztonságos, ami miatt felpörgött a belföldi turizmus. Utasbiztosítás belföldre is szükséges, nem csak abban az esetben ha távoli tájakat fedezünk fel, hiszen a határon innen is érhet bennünket baleset, azonban van különbség a két típus között.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával