Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei

2020.07.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 3. 16:54

Lakáshitelt szeretnél felvenni? Akkor jó, ha tisztában vagy a feltételekkel, hiszen, ha valamelyiket nem tudod teljesíteni, nem kaphatod meg az áhított pénzösszeget. Az alábbiakban a Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételeit ismertetjük, ami által képet kaphatsz arról is, hogy másik bank választása esetén mire számíthatsz.

Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei

Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei között vannak általánosak, amelyeket minden banknál ugyanígy, vagy minimális különbségekkel találhatsz majd meg. Az első a KHR rendszerben való szereplés, ami kizáró tényező, vagyis akár aktív, akár passzív státuszban tartanak nyilván, nem kaphatsz lakáshitelt – ez minden pénzintézetnél egyezik. A másik az életkori megkötés, ami ebben az esetben a 18. életév betöltése, illetve legfeljebb 70 éves életkor a hitel lejáratakor, valamint az ezen feltételek nem teljesítésekor az adóstárs bevonásának szükségessége. Szintén általánosnak mondható a magyarországi lakcím, illetve a szintén hazánkban megszerzett jövedelem, a minimum 3 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony, valamint a legalább kéthavi, aktív, lakossági bankszámla-múlt bármelyik magyarországi pénzintézetnél.

Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételei itt azonban még nem értek véget, hiszen vannak csak erre a bankra jellemzőkitételek is. Ilyen például a telefonos elérhetőség, ami lehet lakóhelyi vezetékes telefon, előfizetéses mobiltelefon, vagy feltöltőkártyás mobiltelefon, vagy a minimálisan elvárt jövedelem, ami egyedüli igénylés esetén minimum havi nettó 150.000 forint. Az adóstárssal együtt végrehajtott igénylés esetén mindkét félnek rendelkeznie kell a fentebb említett havi nettó 150.000 forint igazolt jövedelemmel, ám, ha az egyik fél igazolt havi nettó jövedelme kevesebb, mint 150.000 forint, akkor a másik félnek minimum 200.000 forint havi nettó jövedelmet kell igazolnia.

Meg kell említenünk még a Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételeit vállalkozók hiteligénylése esetére, ugyanis a jövedelem kérdését ez esetben egészen máshogy kezeli a pénzintézet. Egyéni vállalkozók, illetve társas vállalkozások (Kft., Bt., Kkt.) tulajdonosainak hiteligénylése esetén minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenységre és egy lezárt üzleti évre van szükség ahhoz, hogy a hitelbírálat pozitív lehessen.

Amennyiben kérdésed lenne a Raiffeisen Bank lakáshitelének feltételeivel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A jövedelem beosztása hitel törlesztése mellett

A jövedelem beosztása hitel törlesztése mellett

2021.09.12.

A jövedelem beosztása a hitel törlesztése mellett nem könnyű, de nem is lehetetlen, csupán fel kell készülni rá.

Tovább olvasom
Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

Zöld hitel: mennyibe kerül a piaci lakáshitelhez képest?

2021.11.24.

Mit jelent a zöld hitel, és érdemes-e azt választani a többi lakáshitel helyett? Utóbbi kérdést nyilvánvalóan nagyobbrészt az dönti el, hogy a zöld hitel milyen feltételek mellett igényelhető és mennyibe is kerül a piaci lakáshitelhez képest.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt az OTP Banktól?

Milyen feltételekkel igényelhetünk lakáshitelt az OTP Banktól?

2022.12.15.

Lakáshitelt az OTP Banktól is igényelhetsz, ha ingatlant szeretnél vásárolni; alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk őket és feltételeiket.

Tovább olvasom
Mennyi a törlesztője jelenleg egy 15 millió forintos lakáshitelnek?

Mennyi a törlesztője jelenleg egy 15 millió forintos lakáshitelnek?

2024.03.05.

Amikor lakáshitelt igényelünk, fontos, hogy tisztában legyünk a várható költségekkel. Az a költség, ami évekig minden hónapban jelentkezni fog, a törlesztőrészlet. Utánajártunk, hogy mennyi a törlesztője jelenleg egy 15 millió forintos lakáshitelnek.

Tovább olvasom