Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 12:26

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt tavaly nyár óta lehet igényelni, egy maximum 10 millió forintos, szabad felhasználású hitelről van szó. Kitűnő lehetőség ez a családalapítás előtt állóknak, akik közül már nagyon sokan éltek is vele. A konstrukció feltételeivel természetesen érdemes részletesen tisztában lenni, és arra is figyelni kell, hogy a babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni.

Fontos kérdés, hogy a babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni. Bár népszerű konstrukcióról van szó, sietnünk és aggódnunk nem kell. A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis még bő két évig átgondolhatjuk, hogy belevágunk-e. Ha igen, legkésőbb 2022. december 31-ig meg kell kötnünk a szerződést, tehát addig igényelhetünk ezekkel a feltételekkel babaváró hitelt.

Miről is van pontosan szó? A babváró kölcsön lényege, hogy szabad felhasználású és kamatmentes. Utóbbi viszont csak akkor teljesül, ha a szerződéskötéstől számított öt éven belül gyermekünk születik. Ha ez nem történik meg, akkor az addig igénybe vett állami segítséget egy összegben vissza kell fizetni, emellett a hitel a futamidő végééig piaci kamatozású lesz. Ha igen, a gyermek megszületését követően három évre felfüggeszti az állam a hitel törlesztését, a második gyermeknél szintén három évre szünetelteti az állam a törlesztést, valamint a fennmaradó tőketartozás 30 százalékát is elengedi, a harmadik gyermek után pedig a teljes hátralévő tartozásunk törlődik. Azaz, az a legkedvezőbb, ha három gyermekünk születik, hiszen ebben az esetben lehet a legnagyobb mértékű támogatáshoz jutni.

A babaváró hitelt házaspárok igényelhetik, méghozzá olyanok, ahol a feleség 18 és 40 év közötti életkorú. Szintén fontos feltétel, hogy a pár mindkét tagjának rendelkeznie kell magyarországi lakcímmel, és hogy minimum az egyiküknek legalább három éves, folyamatos TB jogviszonya legyen. Egyik félnek sem lehet köztartozása, nem lehet fent a negatív adóslistán, és büntetlen előéletűek kell, hogy legyenek. A fentieken felül természetesen a bank hitelvizsgálatán is meg kell felelniük az igénylőknek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

Már nem mindenkinek éri meg a Babaváró hitelt állampapírba fektetni

2021.12.28.

A babaváró hitelt állampapírba fektetni hasznos fogás volt az elmúlt időszakban, de a szabályok és körülmények változásával ez ma már nem minden esetben jó lépés.

Tovább olvasom
Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával