Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

2020.05.11.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:54

A koronavírus járvány teljesen felforgatta az életünket, és ez szinte mindenre igaz. Ami korábban természetes volt, az most vagy lehetetlen, vagy megváltozott. A hitelfelvétel is máshogy alakul az utóbbi időben, hiszen korábban jellemzőbb volt a bankfióki hiteligénylés. Míg most az online mód van túlsúlyban. A babaváró hitel könnyítésekkel vehető igénybe úgyszintén, vagyis a korábbi procedúrát felváltotta egy nagyrészt online, illetve otthonról intézhető változat, és más egyszerűsítések, illetve feltételváltozások is napvilágot láttak.

Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

Az egyik legfontosabb babaváró hitel könnyítés az, hogy a hitel a gyermek megszületése után is igényelhetővé vált. Eddig ugyanis alapfeltétel volt, hogy az első gyermeknek az igénylés után kellett megszületnie a futamidő végéig kamatmentes hitel érdekében. A járványhelyzet alatt született baba esetében viszont utólag is igényelhető a babaváró hitel, és ezt a végét követő két hónapon belül tehető meg.

A következő, sokakat érintő babaváró hitel könnyítés a fizetés nélküli szabadságról szól. Ami szerint nem ezalatt sem szűnik meg a TB jogviszony, holott e módosítás hiányában ez szünetelne. A TB jogviszony szüneteltetése esetén a babaváró hitel nem lenne igényelhető. Hiszen szükséges hozzá a folyamatos fenntartása a törvényben meghatározott ideig. Lényeges, hogy a módosítások értelmében az is kaphat CSOK-ot és babaváró hitelt, aki elveszíti a munkáját a veszélyhelyzet alatt, vagy az azt követő 30 napban, ennek feltétele azonban, hogy a veszélyhelyzetet követően legfeljebb 90 napon belül ismét rendelkeznie kell TB jogviszonnyal.

További babaváró hitel könnyítés, hogy a kismamáknak nem kell személyesen megjelenniük az igénylésnél, hanem meghatalmazást is írhatnak, amivel a férj egyedül is intézkedhet, de erről érdemes előzetesen egyeztetni a banknál, hogy biztos lehessen a dolog. A korábbiakban meghatározták, hogy a feleség nem töltheti be az igénylés pillanatában a 41. életévét. Erre vonatkozik a következő babaváró hitel könnyítés, ami kimondja, hogy ha ez a járványhelyzet alatt történik meg, akkor annak lejárata után 30 napig még igényelhető a babaváró hitel.

Ha kérdéseid lennének a babaváró hitel könnyítésekkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel vagy babaváró hitel?

Lakáshitel vagy babaváró hitel?

2020.11.05.

Ha ingatlant szeretnétek vásárolni, de nincs hozzá elegendő fedezetetek, akkor hitelt kell fölvennetek – ez evidens. Vannak azonban speciális helyzetek, amikor nem egyszerű a döntés, hiszen számos hitelkonstrukció jelent meg az utóbbi időben a piacon, amik ilyen-olyan előnyökkel rendelkeznek a lakáshitelekkel szemben; ilyen a babaváró hitel is.

Tovább olvasom
Passzív KHR-es kaphat babaváró hitelt?

Passzív KHR-es kaphat babaváró hitelt?

2019.08.07.

Sajnos sokan teszik fel nekünk a kérdést, hogy passzív KHR-esként igényelhetnek-e babaváró hitelt. A Központi Hitelinformációs Rendszer ugyan biztonságot nyújt a bankok számára, ám az ügyfeleket sokszor ellehetetleníti, ha hitelfelvételről van szó. Ahhoz, hogy tudjuk, mik a lehetőségek aktív és passzív KHR listásként a babaváró hitel esetében, ismernünk kell a szabályozás részleteit.

Tovább olvasom
Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

Megéri-e a babaváró hitel gyermekvállalás nélkül?

2021.11.26.

Babaváró hitel gyermekvállalás nélkül? Furcsán hangzik a kérdés, hiszen ez a hiteltípus alapvetően – ahogyan azt a neve is mutatja – családalapítást, gyermekvállalást igyekszik elősegíteni. Ennek ellenére előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki gyermekvállalás nélkül igényli és akár meg is érheti neki a dolog.

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

2019.08.09.

Nálad is elérkezett a családalapítás ideje, és ebben a babaváró hitelnek is nagy szerepe van? Nem csodáljuk; ez a Családvédelmi Akcióterv egyik legizgalmasabb és legnagyobb nyereséggel kecsegtető ajánlata, amit nem szabad kihagyni! Ha nem szeretnél amiatt aggódni, hogy vajon jogosult lehetsz-e rá, vagy nem szeretnél feleslegesen dokumentumokat gyűjtögetni az igényléshez. Akkor vedd igénybe a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, és olvasd el a babaváró hitellel kapcsolatos cikkeinket, így minden információhoz hozzájuthatsz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával