Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

2020.06.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 11:04

Szeretsz utazni? Ki ne szeretne, mi is imádunk. Történt már veled út közben olyasmi, ami az egészséged szempontjából, vagy anyagilag hátrányosan érintett, esetleg egyszerre mind a kettő? Akkor számodra nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás. Azoknak azonban, akik eddig nem kötöttek ilyet, röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

Akit ért már baleset utazás közben, az fel sem teszi a kérdést, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás, hiszen egy ilyen esemény nem csak fájdalmas, de igencsak költséges is tud lenni. Mondhatjuk, hogy minden egyes utazás előtt fontos lenne megkötni, hiszen a baj bármikor bekövetkezhet, és ha jön, akkor csőstül. Amellett, hogy egy kórházi kezelés akár milliós tétel is lehet, amit biztosítás híján a saját megtakarításainkból kellene fedezni, sokan nem is rendelkeznek akkora összeggel, amiből ezt rendezni tudnák. Az utasbiztosítás viszont fedezi ezeket a költségeket, de ezen kívül is van néhány előnye, amelyeket érdemes kihasználni. Szinte mindegyik utasbiztosítás tartalmaz asszisztenciaszolgáltatást, klasszikus élet-, baleset- és betegségbiztosítást, de emellett poggyászbiztosítást, illetve több típus jogvédelmet is biztosít. Fontos azonban, hogy ez nem általános, éppen ezért lényeges utazás előtt összehasonlítani a biztosítótársaságok ajánlatait!

Hogy mikor szükséges az utasbiztosítás, illetve mik a főbb előnyei, azokat tehát tisztáztuk, most lássuk azokat az előnyöket, amik elsőre nem is tűnnének fel. Az ugyebár tiszta, hogy baleset esetén fedezi a kórházi költségeket, azonban arra is gondolni kell, hogy mi történne tragédia esetén a családunkkal. Ebben az esetben az utasbiztosítás fedezi a hazaszállítási és egyéb, ezzel járó költségeket, tehát a szeretteink legalább anyagi biztonságban lesznek. Ha viszont nem ennyire szörnyű a helyzet, csak apróbb kellemetlenségek léptek fel, a biztosító ügyfélszolgálatára akkor is számíthatunk, hiszen az anyanyelvünkön, azaz magyarul segítenek szinte bármilyen probléma megoldásában.

Tehát nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás – mindig! A biztosítók kínálatában a kedvező árú, alacsony határösszegeket és kevés szolgáltatást tartalmazótól a minden igényt kielégítő, némileg magasabb díjú szerződésekig minden megtalálható, Neked csak választanod kell! Oldalunkon összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, kérdés esetén pedig hozzánk is fordulhatsz megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

Miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás?

2023.05.26.

Sokféle biztosítás van. Az életbiztosítás és a balesetbiztosítás is ismert a biztosítások között. Ez két biztosítás bár hasonló, más és más élethelyzetben nyújthat segítséget. Ha biztosítást akarunk kötni, fontos, hogy ismerjük őket, tudjuk, hogy milyen védelmet biztosítanak számunkra és szeretteink számára. Utánajártunk, hogy miben különbözik a kockázati életbiztosítás és a balesetbiztosítás. A különbségek nem nagyok, mégis fontosak. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom
5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

5 kérdés és válasz a balesetbiztosításról

2022.04.13.

Balesetbiztosításról mindenki hallott már, sokaknak van is ilyen szerződése, míg mások úgy gondolják, felesleges pénzkidobás. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat, a legérdekesebb kérdéseket a balesetbiztosítással kapcsolatban!

Tovább olvasom
Megjelent a rendelet: így változnak a lakásbiztosítások szabályai

Megjelent a rendelet: így változnak a lakásbiztosítások szabályai

2023.03.17.

Változnak a lakásbiztosítások szabályai májustól; az alábbiakból megtudhatod, mire kell számítanod, ha rendelkezel lakásbiztosítással.

Tovább olvasom
5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

5 ok, ami miatt érdemes céges egészségbiztosítást kötni

2023.10.05.

Céges egészségbiztosítás kötése számos előnnyel járhat mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló számára. Ez már két ok, ami miatt érdemes megkötni. Mutatunk még okokat, hiszen a szakértőink úgy gondolják, hogy ez egy olyan termék, ami tényleg mindenkinek jó lehet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával