Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

2020.06.02.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 11:04

Szeretsz utazni? Ki ne szeretne, mi is imádunk. Történt már veled út közben olyasmi, ami az egészséged szempontjából, vagy anyagilag hátrányosan érintett, esetleg egyszerre mind a kettő? Akkor számodra nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás. Azoknak azonban, akik eddig nem kötöttek ilyet, röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

Akit ért már baleset utazás közben, az fel sem teszi a kérdést, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás, hiszen egy ilyen esemény nem csak fájdalmas, de igencsak költséges is tud lenni. Mondhatjuk, hogy minden egyes utazás előtt fontos lenne megkötni, hiszen a baj bármikor bekövetkezhet, és ha jön, akkor csőstül. Amellett, hogy egy kórházi kezelés akár milliós tétel is lehet, amit biztosítás híján a saját megtakarításainkból kellene fedezni, sokan nem is rendelkeznek akkora összeggel, amiből ezt rendezni tudnák. Az utasbiztosítás viszont fedezi ezeket a költségeket, de ezen kívül is van néhány előnye, amelyeket érdemes kihasználni. Szinte mindegyik utasbiztosítás tartalmaz asszisztenciaszolgáltatást, klasszikus élet-, baleset- és betegségbiztosítást, de emellett poggyászbiztosítást, illetve több típus jogvédelmet is biztosít. Fontos azonban, hogy ez nem általános, éppen ezért lényeges utazás előtt összehasonlítani a biztosítótársaságok ajánlatait!

Hogy mikor szükséges az utasbiztosítás, illetve mik a főbb előnyei, azokat tehát tisztáztuk, most lássuk azokat az előnyöket, amik elsőre nem is tűnnének fel. Az ugyebár tiszta, hogy baleset esetén fedezi a kórházi költségeket, azonban arra is gondolni kell, hogy mi történne tragédia esetén a családunkkal. Ebben az esetben az utasbiztosítás fedezi a hazaszállítási és egyéb, ezzel járó költségeket, tehát a szeretteink legalább anyagi biztonságban lesznek. Ha viszont nem ennyire szörnyű a helyzet, csak apróbb kellemetlenségek léptek fel, a biztosító ügyfélszolgálatára akkor is számíthatunk, hiszen az anyanyelvünkön, azaz magyarul segítenek szinte bármilyen probléma megoldásában.

Tehát nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás – mindig! A biztosítók kínálatában a kedvező árú, alacsony határösszegeket és kevés szolgáltatást tartalmazótól a minden igényt kielégítő, némileg magasabb díjú szerződésekig minden megtalálható, Neked csak választanod kell! Oldalunkon összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, kérdés esetén pedig hozzánk is fordulhatsz megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

Mikor nyújthat segítséget az utasbiztosítás?

2021.06.28.

Az utasbiztosítás minden, utazás közben történt egészségügyi problémánál, illetve anyagi gondnál segítséget nyújt – mutatjuk, miért érdemes neked is megkötnöd!

Tovább olvasom
Hogyan működik az egészségbiztosítás?

Hogyan működik az egészségbiztosítás?

2023.07.25.

Az egészségbiztosítás szóról sokaknak a TB jut eszébe, jogosan. Hiszen a társadalombiztosítás (TB) nem más, mint egy állami egészségbiztosítás. Van azonban alternatívája és kiegészítője az állami ellátásnak, és ez a magán egészségbiztosítás. Nem akarunk hónapokat várni egy vizsgálatra? Magas szintű orvosi ellátást szeretnénk? Csak fizetnünk kell érte, és megkaphatjuk. Vagy köthetünk egészségbiztosítást, és a biztosító fizet majd helyettünk.

Tovább olvasom
A Casco biztosítás feltételei

A Casco biztosítás feltételei

2022.02.02.

A Casco egy vagyonbiztosítás az autónkra. Egy ütközéskor megsérülhet az autónk, kár keletkezhet benne. A Casco biztosítás megtérítheti a keletkezett kárt akkor is, ha a balesetet mi okoztuk. Az autónk a házunk után a legértékesebb vagyontárgyunk lehet. Vigyázni akarunk rá. A Casco erre egy tökéletes megoldás. Megnéztük, mik a Casco biztosítás feltételei.

Tovább olvasom
Minden, amit a síbiztosításról tudni kell

Minden, amit a síbiztosításról tudni kell

2023.12.18.

A síbiztosítás egy speciális utasbiztosítás. De miért fontos, hogy külön síbiztosítást kössünk? Miért nem elég egy utasbiztosítás? A síelés veszélyes sport? Sokba kerül ez a biztosítás? Mire nyújt fedezetet? Rengeteg kérdés merülhet fel. Mi mindenre válaszolunk. Még azokra is, amit fel sem tettek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával