Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Egyszerűbb hitelfelvételi lehetőségek külföldön dolgozóknak

2020.06.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 12:23

A külföldön munkát vállaló magyarok jellemzően bonyolultabb módon juthattak hitelhez az itthon munkahellyel rendelkezőkkel szemben. A koronavírus okozta járványhelyzet még inkább nehezítette ezeket a folyamatokat, az utóbbi időszakban – a járványhelyzet javulása miatt – viszont már más tapasztalható, a külföldi munkaviszonnyal rendelkezők egyszerűbb hitelfelvételi lehetőségekkel találkozhatnak.

Egyszerűbb hitelfelvételi lehetőségek külföldön dolgozóknak

A koronavírus-járvány miatt a pénzintézetek szigorítottak a hitelfelvételi feltételeken, s ezek az intézkedések érzékenyen érintették a külföldi munkaviszonnyal rendelkező magyarokat. A bankok korlátozó intézkedései a jövedelmi vizsgálatokat érintették elsősorban, de a járványhelyzet javulását követően lazítottak a korlátozásokon és sok helyütt egyszerűbb hitelfelvételi lehetőségeket kapnak a külföldön dolgozók.

A járvány okozta veszélyhelyzet és gazdasági visszaesés természetes módon hozott változást a bankoknál, amelyek gyorsan reagáltak a helyzetre. Sok pénzintézet szűkítette a lehetséges adósok körét, szigorodtak a hitelfelvétellel kapcsolatos feltételek. Elsősorban a jövedelemvizsgálat rostálta meg a megszokottnál jobban a kérelmezőket, illetve több bank kizárta azokat, akik külföldön vállalnak munkát.

Azt persze már akkor lehetett tudni, amikor ezeket az intézkedéseket meghozták, hogy a dolog csak ideiglenes lesz. Amikor a járványhelyzet enyhült és a gazdaság is helyreállt, a pénzintézetek lazítottak a szigorításokon, egyszerűbb hitelfelvételi lehetőségeket kínálva.

Összességében persze továbbra is nehezebb a dolga annak, aki külföldi munkaviszony alapján szeretne kölcsönt felvenni, annál, mint aki itthon dolgozik, de legalább a legtöbb pénzintézet nyitottan fogadja a „külföldi” kérelmeket is. Bizonyos feltételekkel persze. Ezek közül a legfontosabb az, hogy a külföldi alkalmazotti munkaviszony határozatlan idejű legyen. A legjobb az, ha valamelyik szomszédos országban dolgozunk, de a bankok az Európa Unió tagállamaiban végzett munkát az esetek többségében elfogadják. Az sem mindegy persze, hogy milyen területen dolgozunk és mekkora a bérünk. Az olyan gazdasági ágakban, amelyek érzékenyek a válságra (például: turizmus, vendéglátás, gépjárműipar), jelenleg nehéz hitelképesnek lenni.

Amennyiben határozott idejű munkaviszonyod van külföldön, akkor sem kell teljesen lemondanod egy itthoni hitelfelvételről. Bizonyos bankok ilyen esetben is hitelezhetnek, de ehhez speciális feltételeket támasztanak, érdemes érdeklődni, hol lehet próbálkozni és megfelelsz-e ezeknek a feltételeknek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A gyorskölcsön kizáró tényezői!

A gyorskölcsön kizáró tényezői!

2017.10.20.

Manapság sokkal szigorúbb feltételei vannak a gyorskölcsön felvételének, mint korábban. Lássuk, mik azok a kizáró tényezők, melyek megléte mellett bár nagyon szeretnének segíteni, a banki ügyintézők is csak tárják a kezüket.

Tovább olvasom
Olcsóbb a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön?

Olcsóbb a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön?

2020.05.15.

Valójában nem az a kérdés, hogy olcsóbb-e a babaváró hitel, mint a személyi kölcsön, vagy bármely más hitelkonstrukció, hanem az, hogy mennyivel, hiszen, ha minden feltételt teljesítesz, és a kormány, illetve a bankok által támasztott elvárásokat tudod teljesíteni, akkor ezzel jársz a legjobban.

Tovább olvasom
Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

2019.04.10.

Kifolyik a pénz a kezeid közül? Nem vagy egyedül; sajnos vagyunk páran, akiknek nem adatott meg a képesség, hogy jól bánjanak az anyagi forrásaikkal. A képesség azonban tanulható, és ha elolvasod az alábbi cikkünket, Te is közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy gyarapíthasd a vagyonod! Ezért adunk pár tippet!

Tovább olvasom
A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

2017.11.24.

A személyi kölcsönt olyan szabad felhasználású hitelkonstrukcióban lehet felvenni, ami bármilyen célra – például lakásfelújítás, fogyasztási cikkek vásárlása, esküvő lebonyolítása, vagy utazás – felhasználható. A futamidő rugalmas, többnyire 12-96 hónap lehet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával