Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Munkanélküli segély – tudnivalók

2020.05.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 11:00

A koronavírus-járvány alaposan átrendezte a munkaerőpiacot, és ez egy darabig még így is marad. Annak, akinek nem sikerült az elmúlt hetekben munkát találnia, munkanélküli segélyért kell folyamodnia. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

Munkanélküli segély – tudnivalók

Minden magyar, álláskereső állampolgár számára meghatározott ellátás jár a törvény szerint: az úgynevezett álláskeresési járadék, vagy munkanélküli segély. Álláskereső az, aki munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik, nem tanul nappali tagozaton, nem jogosult öregségi nyugdíjra, valamint más ellátásban sem részesül. Mint mindennek, a munkanélküli segélynek is vannak természetesen feltételei. Az álláskeresőnek az elmúlt három év során összesen legalább 12 hónapnak megfelelő munkaviszonnyal, vagyis járulékfizetési időszakkal kell rendelkeznie – fontos, hogy a 30 napot meghaladó fizetés nélküli szabadság nem számítható be a jogosultsági  időkeretbe. Ezen felül az is lényeges még, hogy nem állhat foglalkoztatási jogviszonyban, és persze együtt kell működnie a munkaügyi központtal is.

munkanélküli segély igényléséhez be kell jelentkezni az állami nyilvántartásba. Ezt személyesen kell megtenni a megyei, illetve területi kormányhivatal foglalkoztatási osztályán, vagyis a munkaügyi központban a szükséges dokumentumok benyújtásával, amelyek a következőek:

•    a korábbi foglalkoztatásokat igazoló dokumentumok
•    a legutolsó munkahely felmondási papírjai
•    vállalkozó esetén a tevékenység-megszüntető igazolás és a tartozásmentességi okirat
•    a személyi igazolvány
•    a lakcímkártya
•    a TAJ-kártya
•    az adókártya
•    a TB-kiskönyv

A kérelem beadásától kezdve az álláskereső ellátási jogviszonyba kerül, és jogosult a munkanélküli segélyre, majd 8 napon belül megküldik a hivatalos döntést is. A munkanélküli segély időtartama a korábbi munkaidő alapján kerül kiszámításra: 10 nap jogosultsági idő egy nap járadékfolyósítási időnek felel meg. A járadék összege a korábban befizetett járulékok havi átlagának 60%-a, de maximum az aktuális minimálbér, vagyis bruttó 161.000 forint lehet havonta, ami nettó 134.435 forint, mivel csak az SZJA és a munkaerőpiaci hozzájárulás kerül belőle levonásra.

Hitelre lenne szükséged, akkor tekintsd meg aktuális személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatainkat.

Reméljük, hogy segítettünk átlátni a munkanélküli segély rendszerét, ám, ha mégis kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel helyett személyi kölcsön?

Lakáshitel helyett személyi kölcsön?

2019.04.16.

Lakáshitel helyett személyi kölcsön? Bizonyos esetekben kifejezetten jó választás lehet: a lakáshiteleknek is megvannak a maguk hátrányai, amit egy személyi kölcsönnel könnyedén ki lehet küszöbölni. Nézzük meg, mikor érdemesebb a személyi kölcsön mellett dönteni egy lakáshitel helyett!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön egy nap alatt? Lehetséges!

Gyorskölcsön egy nap alatt? Lehetséges!

2017.12.15.

Gyorskölcsön egy nap alatt, ez lehetséges csak online igénylésre lesz szükség és máris elindul a hitelbírálati szakasz. A cofidisnél már videó azonosítással is lehet kölcsönt igényelni, így a folyamat még egyszerűbb és gyorsabb.

Tovább olvasom
Kölcsön futamideje hogy változhat?

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Tovább olvasom
Milyen költségekkel kell számolnunk lakásvásárlás esetén?

Milyen költségekkel kell számolnunk lakásvásárlás esetén?

2020.11.20.

Ingatlant készülsz vásárolni? Jó, ha tudod, hogy nem csak a vételárat kell előteremtened, hanem egyéb fizetnivalóid is lesznek. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy milyen költségekkel kell számolnod, ha lakásvásárlásra adod a fejed.    

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával