Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogy fizethetem tovább a hitelem, ha nem szeretnék élni a moratóriummal?

2020.05.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:55

Azt a kérdést, hogy hogy fizethetem tovább az adott hitelt, ha nem kívánok élni a fizetési moratóriummal, amit a kormány ajánlott fel a koronavírus-járvány idejére. Számos helyen fejtették már ki, ám mégis rengetegen kérdezik meg tőlünk. Éppen ezért az alábbiakban olvashatóak az ezzel kapcsolatos tudnivalók.

Hogy fizethetem tovább a hitelem, ha nem szeretnék élni a moratóriummal?

A „hogy fizethetem tovább” kérdésre létezik egy egyszerűbb és egy bonyolultabb válasz. Az első: ahogy eddig, a második pedig az ehhez tartozó tudnivalókat is tartalmazza. A moratórium ugyanis automatikus, vagyis miután kihirdették, a bankok kötelesek voltak az összes hitelre vonatkoztatni, és alkalmazni is rájuk. Erről tájékoztatniuk is kellett az ügyfeleiket, ahogy arról is, hogy ha ők nem kapnak jelzést arra vonatkozóan, hogy Te nem szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, akkor arról nyilatkoznod kell a bank felé, ellenkező esetben ugyanis életbe lép a moratórium, és december végéig semmit sem kell fizetned.

Ebben az esetben a „hogy fizethető tovább” kérdés értelmetlenné válik, hiszen sehogy, hacsak nem jelzed utólag, hogy mégis inkább fizetni szeretnéd a havi törlesztőrészleteidet. Erre ugyanis lehetőséget nyújt ez a módosítás, vagyis ha igénybe vetted a moratóriumot, de néhány hónap után változik a helyzeted, és tudod, illetve akarod is fizetni a hitelt, megteheted. Amennyiben a bank tudomására hozod ezt a szándékodat. Mivel a moratórium már elindult egy ideje, ezért ha eddig nem szóltál, hogy nem kéred, már biztosan aktiválták a Te hiteleden is. Érdemes tehát felhívnod a bank telefonos ügyfélszolgálatát, és érdeklődnöd, hogy mi a teendőd abban az esetben, ha vissza szeretnél térni a régi kerékvágásba – legalábbis, ami a hiteledet illeti.

Természetesen csak akkor foglalkozz azzal, hogy hogy fizetheted tovább a hiteledet, ha abszolút biztonságban vagy mind anyagilag, mind az egészségedet illetően. Hiszen ezek az elsődleges szempontok most, hogy a kölcsönöd tulajdonképpen biztonságban van. Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, mi pedig szívesen megválaszoljuk őket! Bővebb információt pedig blogunkban találsz. Moratóriummal kapcsolatosan pedig itt olvashatsz.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Miért jó az online hiteligénylés?

Miért jó az online hiteligénylés?

2019.11.25.

Több válasz is létezik arra a kérdésre, hogy miért jó az online hiteligénylés, de nekünk elhiheted, hogy csak előnyöd származik belőle, ha ezt a hitelfelvételi formát választod. Az alábbiakban ki is fejtjük Neked; érdemes elolvasnod cikkünket! Először is tisztáznunk kell, hogy nem minden hitelt igényelheted meg online. Jelenleg a személyi kölcsönöket veheted így igénybe, illetve […]

Tovább olvasom
Banki átutalás ideje 2020-ban

Banki átutalás ideje 2020-ban

2020.06.22.

A banki átutalás ideje idén márciusban komoly változáson esett át hazánkban. Az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) bevezetésének köszönhetően komoly gyorsulás valósult meg bizonyos banki átutalásoknál.

Tovább olvasom
Hitelkártyával rendelkezem, akadályoz-e a személyi kölcsön felvételében?

Hitelkártyával rendelkezem, akadályoz-e a személyi kölcsön felvételében?

2019.08.21.

Amikor személyi kölcsönt készülsz felvenni, számos kritériumnak kell megfelelned. Mi is sokszor írtunk már ezekről, ám van egy körülmény, amit eddig még nem vizsgáltunk, mégpedig azt, hogy mi történik akkor, ha az igénylő hitelkártyával rendelkezik.

Tovább olvasom
Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

2019.04.10.

Kifolyik a pénz a kezeid közül? Nem vagy egyedül; sajnos vagyunk páran, akiknek nem adatott meg a képesség, hogy jól bánjanak az anyagi forrásaikkal. A képesség azonban tanulható, és ha elolvasod az alábbi cikkünket, Te is közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy gyarapíthasd a vagyonod! Ezért adunk pár tippet!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával