Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

2020.05.29.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 11:02

A lakáshitel kérelmek beadása mindig is a legnehezebb hiteligénylési folyamat volt, hiszen számtalan dokumentumot kellett hozzá összegyűjteni, többször is fel kellett keresni a bankfiókot, emellett értékbecslésre is szükség volt, és közjegyzőt, illetve ügyvédet is kellett keríteni annak érdekében, hogy a folyamat lezajlása zökkenőmentes legyen.

A lakáshitel kérelmemet hogy tudom most elindítani?

A jelenlegi helyzetben, azaz a koronavírus-járvány ideje alatt ez még nehézkesebbé vált, hiszen kerülni kell a személyes érintkezést, márpedig a lakáshitel kérelmeket máshogy nem lehet elindítani. Alapvetően az lenne a tanácsos, hogy halasszuk el az egészet későbbre, amikor már nem tombol a járvány, ám sokan nem merik ezt megtenni, vagy nem tehetik meg, különben elveszítik azt az ingatlant, amit hosszadalmas keresés után, nagy nehezen találtak. Szerencsére erre nincs is szükség, mert a kormány, illetve a válságkezelő szakemberek fejéből kipattant egy ötlet: ha nem lehet teljesen érintkezésmentessé tenni, akkor legalább csökkenteni kell a veszélyhelyzetek számát, azaz könnyíteni kell az ügymenetet. Ha mostanában szeretnéd beadni a lakáshitel kérelmedet, akkor ez számodra egy igen jó hír, ugyanis rengeteg tennivalót halaszthatsz későbbre, még ha teljesen nem is szabadulsz meg tőlük.

A kormány rendelkezései alá nem eső lakossági jelzáloghiteleknél az értékbecslés és a közjegyzői okiratok átmenetileg, biztonsági okokból nem készíthetőek el, ám ez nem jelenti azt, hogy ki fognak maradni a lakáshitel kérelmek elbírálásának folyamatából, csupán azt, hogy később, a folyósítást követően kell majd pótolni őket. Ha az értékbecslés a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán nem oldható meg biztonságosan, akkor sem kell a hiteligénylést a járványhelyzet utáni időszakra halasztani, és ugyanez az intézkedés vonatkozik a közjegyzői okiratokra is.

Sajnos a lakáshitel kérelmek leadását jelenleg még nem lehet online megoldani, ezért a hiteligénylésnek és a szerződéskötésnek is személyesen kell megtörténnie. A bankok javaslata szerint tehát érdemes csak akkor és minél kevesebbszer intézni a személyesen banki ügyeket. Ha ehhez szeretnéd tartani magad, és ezzel biztonságban tudni a szeretteidet, akkor jobb, ha minél korábban és hiány nélkül állítod össze a hiteligényléshez szükséges dokumentumokat.

Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, tedd fel nekünk elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

2017.11.24.

A személyi kölcsönt olyan szabad felhasználású hitelkonstrukcióban lehet felvenni, ami bármilyen célra – például lakásfelújítás, fogyasztási cikkek vásárlása, esküvő lebonyolítása, vagy utazás – felhasználható. A futamidő rugalmas, többnyire 12-96 hónap lehet.

Tovább olvasom
Gyorshitel készpénzben, szabad felhasználásra

Gyorshitel készpénzben, szabad felhasználásra

2017.02.08.

Gyorshitel készpénzben, szabadon felhasználható formában többféleképpen is megigényelhető.

Tovább olvasom
Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

2019.12.30.

Ha régóta törlesztesz egy ingatlanhitelt, akkor valószínű, hogy a konstrukciója elavult, és sokkal kedvezőbbet is találhatsz, ha alaposan utánanézel. Érdemes elgondolkodnod a lakáshitelkonstrukció-váltáson, hiszen így az nem csak korszerűbb lesz, de a törlesztőrészleteket és a THM-et is csökkentheted!

Tovább olvasom
Koronavírus hatása a hitelfelvételre – összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat!

Koronavírus hatása a hitelfelvételre – összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat!

2021.01.07.

A 2020-as pandémia a monetáris piacra is rányomta a bélyegét, így Magyarországon is jó néhány változást hozott a bankok életébe, ami leginkább a lakossági hitelezésen érezteti hatását. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat, amik szemléltetik, hogy a koronavírus hatása miként formálta a folyósítási és felvételi attitűdöket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával