Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

2020.04.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:34

Idén tovább emelkedik a referenciakamat a babaváró hitelnél, és egyelőre nem tudhatjuk, meddig. Novemberben kezdődött a dolog, de akkor még nem tűnt veszedelmesnek, mostanra azonban már mindenki elkezdett aggódni – és nem véletlenül. Nézzük mi történik, ha a referenciakamat emelkedése megtörténik.

Referenciakamat emelkedése, mi várható a babaváró hitelnél!

A babaváró hitel referenciakamatának emelkedése arra az esetre vonatkozik, ha a hitelt felvevő házaspárnak az első öt évben nem születik gyermeke, vagy valamelyik feltétel teljesítettsége utólag megszűnik, például elválnak. Ebben az esetben az addig kapott kamattámogatás megszűnik, és a hitelt piaci kamatozással kell tovább törleszteni. Ami a referenciakamat emelkedése miatt több százezer forint plusz költséget jelent a babaváró hitel egészére vonatkozóan, emellett persze az elmaradt kamatokat is be kell fizetni utólag, egy összegben, ami akár másfél millió forintnyi egyszeri kiadást is jelenthet, épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogy állnak az erre vonatkozó referenciakamatok.

Ha Ti már megkaptátok a babaváró hitelt, és úton van a gyerek is, akkor nem kell aggódnotok, mert a referenciakamat emelkedése nem vonatkozik rátok. Ha viszont még nincs napirenden a gyermekáldás, akkor valahogy biztosítsátok be magatokat az öt év leteltéig. Erre számos lehetőségetek van, amit érdemes észben tartani: ilyen például a hitelkiváltás, de erre csak akkor lesz szükség, ha nem születik gyermeketek, vagy valamilyen egyéb feltétel teljesítése megszűnik.

Ha tudatosan, előre tervezve vettétek fel a babaváró hitelt, akkor a referenciakamat emelkedése számotokra lényegtelen, de ha még csak most tervezitek, gondoljátok át alaposan, hogy biztosan készen álltok-e a gyereknevelésre! Amennyiben a célotok a családalapítás, és együtt képzelitek el a hátralévő éveiteket, akkor mindenképpen, hiszen a babaváró hitel egy páratlan lehetőség és egy fantasztikus hitelkonstrukció – kétséges, hogy lehetséges-e egyáltalán ennél jobb kondíciókkal hitelt felvenni.

Amennyiben kérdésetek lenne a babaváró hitellel, vagy a referenciakamat emelkedésével kapcsolatban, forduljatok hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken; szívesen válaszolunk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

Akár hitelkiváltásra is használható a Babaváró hitel!

2021.04.23.

Egyre nagyobb terhet jelentenek a korábbi hitelek törlesztései? Hiába igyekszünk visszafizetni havonta a hitelkártya-tartozásunkat, valahogy mégsem akar csökkenni az összeg megfelelő ütemben? Lehet, hogy itt a megoldás! A Babaváró hitel ugyanis hitelkiváltásra is felhasználható.

Tovább olvasom
Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

Januártól módosítják az adósságfék-szabályokat

2021.12.23.

2022. január elsejétől módosítják az adósságfék-szabályokat, ami bizonyos esetekben érinti többek között a hitelbírálatokat és hitelfelvételhez szükséges önerő mértékét is. A nettó havi jövedelemből számolt korlátok viszont nem változnak.

Tovább olvasom
Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

2020.03.13.

A babaváró hitel várhatóan 2020-ban is a legnépszerűbb hiteltermék marad, köszönhetően a számtalan előnyének. A feltételei természetesen nem változtak, viszont a tavalyi indulás után összegyűlt annyi tapasztalatunk a témában, amivel segíthetünk Neked, hogy könnyebb legyen a hiteligénylés.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával