Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:44

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

Nem mintha ez ne lenne gond, de érdemes teljes egészében tudni, hogy mi várható a babaváró hitelnél 2020-ban. Lényeges, hogy a babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat arra az esetre vonatkozik, ha a házaspárnak nem születik gyermeke az első öt évben, vagy egyéb módon nem sikerül valamelyik feltételt teljesíteni. A kamattámogatás megszűnése után a hitelt ugyanis piaci kamatozású kölcsönként kell tovább törleszteni. Ami az emelkedésnek köszönhetően több százezer forintot is jelenthet a babaváró hitel összköltségére tekintve.

Ha már felvettétek a babaváró hitelt 2020 előtt, mondjuk decemberben, és úton van a gyerek is, akkor nincs miért aggódnotok. A fentiek nem vonatkoznak rátok. Ha viszont még nem látjátok, hogy mikor jön a gyermekáldás, akkor érdemes észben tartanotok a határidőt. Vagyis azt, amikor az öt év letelik, és addig valahogy megoldani, hogy ne kelljen kamatokat fizetnetek a határidő lejártakor. Ha ugyanis valamelyik feltétel nem teljesül, vagy valamelyik kitétel teljesítése megszűnik, akkor számíthattok a magasabb törlesztőrészletekre.

Azok számára, akik tudatosan veszik fel a babaváró hitelt 2020-ban, nem jelent majd semmilyen veszélyt a babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat emelkedése, tehát, ha még csak most tervezitek, gondoljátok át alaposan, hogy megéri-e a számotokra! Amennyiben a családalapítás a célotok, akkor mindenképpen, hiszen ennél jobb lehetőség jelenleg nem létezik, és eléggé kétséges, hogy egyáltalán lehetséges-e jobb kondíciókkal előállni.

Amennyiben kérdésetek lenne a 2020-as babaváró hitelről, vagy a referenciakamatok változásairól, vegyétek fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén; szívesen válaszolunk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

2022.02.07.

A babaváró hitel referenciakamata ismét emelkedett, ami rossz hír azoknak, akik elveszíthetik a támogatást.

Tovább olvasom
Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

Elköltözhetünk külföldre, ha Babaváró hitelt vettünk fel?

2021.09.28.

A Babaváró hitel, ami a feltételek teljesülése estén vissza nem térítendő támogatássá alakul át, az egyik legnépszerűbb támogatási forma. Szabadon felhasználható, bármire elkölthető, nem szükséges ingatlan vásárlására fordítani, és ingatlanfedezet sem kell hozzá. Ennek azonban ára van. Szigorúan szabályozzák, hogy mit tehetsz és mit nem, és ha a szabályok sérülnek, komoly anyagi teherré válhat ez a nagyszerű támogatási forma. Az állam a futamidő végéig, húsz évig is szab nekünk feltételeket. Nézzük, mik ezek.

Tovább olvasom
Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás szabályai

2023.04.26.

Módosulnak a Babaváró hitel és a lakásfelújítási támogatás egyes szabályai. A módosítás sok embernek lehet jó hír. Olyanok is lesznek, akik a változtatás miatt nem esnek el támogatások lehetőségétől.

Tovább olvasom
Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

Felvehetünk babaváró hitelt meglévő hitelünk mellé?

2021.03.14.

Ha a babaváró hitelt meglévő hitel mellé szeretnéd felvenni, könnyen falakba ütközhetsz, de természetesen akadnak kiskapuk is – az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával