Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

2020.03.10.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:44

A babaváró hitelnél 2020-ban emelkedik a referenciakamat – ezzel van tele az online sajtó, de csak a valóban pénzügyekkel foglalkozó híroldalak teszik hozzá: tovább. A babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat ugyanis november óta emelkedik, ám akkor ennek még nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

A babaváró hitelnél 2020-ban referenciakamata emelkedik – nézzük a részleteket!

Nem mintha ez ne lenne gond, de érdemes teljes egészében tudni, hogy mi várható a babaváró hitelnél 2020-ban. Lényeges, hogy a babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat arra az esetre vonatkozik, ha a házaspárnak nem születik gyermeke az első öt évben, vagy egyéb módon nem sikerül valamelyik feltételt teljesíteni. A kamattámogatás megszűnése után a hitelt ugyanis piaci kamatozású kölcsönként kell tovább törleszteni. Ami az emelkedésnek köszönhetően több százezer forintot is jelenthet a babaváró hitel összköltségére tekintve.

Ha már felvettétek a babaváró hitelt 2020 előtt, mondjuk decemberben, és úton van a gyerek is, akkor nincs miért aggódnotok. A fentiek nem vonatkoznak rátok. Ha viszont még nem látjátok, hogy mikor jön a gyermekáldás, akkor érdemes észben tartanotok a határidőt. Vagyis azt, amikor az öt év letelik, és addig valahogy megoldani, hogy ne kelljen kamatokat fizetnetek a határidő lejártakor. Ha ugyanis valamelyik feltétel nem teljesül, vagy valamelyik kitétel teljesítése megszűnik, akkor számíthattok a magasabb törlesztőrészletekre.

Azok számára, akik tudatosan veszik fel a babaváró hitelt 2020-ban, nem jelent majd semmilyen veszélyt a babaváró hitelre vonatkozó referenciakamat emelkedése, tehát, ha még csak most tervezitek, gondoljátok át alaposan, hogy megéri-e a számotokra! Amennyiben a családalapítás a célotok, akkor mindenképpen, hiszen ennél jobb lehetőség jelenleg nem létezik, és eléggé kétséges, hogy egyáltalán lehetséges-e jobb kondíciókkal előállni.

Amennyiben kérdésetek lenne a 2020-as babaváró hitelről, vagy a referenciakamatok változásairól, vegyétek fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén; szívesen válaszolunk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

Babaváró hitel – érdemes igénybe venni a szüneteltetést?

2022.01.12.

A szüneteltetés a babaváró hitel egyik lehetősége, ami a gyermek megszületése után válik elérhetővé – lássuk, érdemes-e igényelni!

Tovább olvasom
Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

Így használhatod önerőként a Babaváró hitelt

2023.08.16.

Önerőként a Babaváró hitel is használható, de csak megkötésekkel – az alábbi cikkből megtudhatod, mit kell tenned ennek érdekében!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

Mekkora jövedelemre van szükség a Babaváró hitelhez?

2021.10.07.

A Babaváró hitelt az állam az Otthonteremtési program keretében folyósítja az igénylőknek. A legspeciálisabb támogatási forma jelenleg, hiszen a feltételek teljesülése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul át.

Tovább olvasom
Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

2020.03.30.

Többször is feltették nekünk már azt a kérdést, hogy ha lakásvásárlás a cél, és 10.000.000 forintra van hozzá szükség, akkor babaváró hitel vagy lakáshitel terméket érdemesebb-e felvenni. Mivel elgondolkodtató a téma, úgy gondoltuk, hogy megéri részletesebben is foglalkozni vele; az eredményt alább olvashatod.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával