Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

2020.04.14.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:36

Korábban 5.000 forintig nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél. Ez egyrészt egyszerűvé tette a vásárlást, másrészt viszont némileg veszélyes is volt. Hiszen ha elveszítettük a bankkártyánkat, és azt a letiltása előtt valaki más használta, akkor 5.000 forintig minden további nélkül meg is tehette. Költhette a pénzünket, amit soha többé nem kaphattunk vissza. Ennek biztonságosabbá tételére hozták azt a rendeletet, miszerint véletlenszerűen kérni fogja a rendszer a PIN kódot az 5.000 forint alatti vásárlások esetében is. Ám ez a koronavírus-járvány miatt egy egészen más veszélyforrást jelentene, amire sürgős megoldást kellett találni.

Nem kell a kártyás fizetéseknél PIN kódot megadni 15.000 forintig!

Találtak is, méghozzá igen kedvezőt. Bár ez a lopás miatti veszélyt emelte meg, viszont jelen pillanatban a járvány, illetve annak hatásai lényegesen fontosabbak. A legfrissebb kormányrendelet szerint 15.000 forintra emelkedik a PIN kód nélküli kártyás fizetés értékhatára, hogy ne legyen szükséges hozzáérni a terminálokhoz. Ezeket naponta több száz ember is megérinti, akik között akadhat koronavírus-fertőzött. Ezt a megoldást természetesen a jegybank javasolta, amit a kormány rendeleti szintre emelt.

A Magyar Közlönyben is megjelent a kormányrendelet, ami szerint a fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses kártyás fizetések esetében a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5.000 forintos értékhatárt a bankoknak 15.000 forintra kell emelniük. A rendeletet április 15.-től kell alkalmazni. Ám már tapasztalhatjuk, hogy sokan be is vezették. Azt kell hogy mondjuk, nagyon helyesen, hiszen jelenleg a koronavírus terjedésének megakadályozása a legfőbb cél. Mivel komoly hatással van a gazdaságra. Ezt sajnos szintén sokan tapasztalják, és egyre többen fogják, hiszen egész üzletágak álltak, vagy lassultak le a pandémia hatására.

kártyás fizetéseknél a PIN kód kötelező használatára vonatkozó értékhatár 15.000 forintra történő emelésével a vásárlások közel 90%-a válik érintésmentessé, ami egészségügyi szempontból jelenleg a lehető legjobb döntés.

Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

Fontos tudnivalók a mindennapi bankoláshoz

2022.01.25.

A mindennapi bankoláshoz nincs szükség ördöngösségre, viszont érdemes tisztában lenni a trendekkel, a legújabb fejlesztésekkel, azért, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokhoz férjünk hozzá.

Tovább olvasom
Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

Dombornyomott, vagy vésett – milyen bankkártyát válasszunk?

2022.03.25.

Dombornyomott, vagy vésett bankkártyát érdemesebb használni? Van különbség a használatukban? És a költségeikben? Az alábbiakból mindent megtudhatsz!

Tovább olvasom
A bankkártya biztonságos használata

A bankkártya biztonságos használata

2022.02.09.

A bankkártya biztonságos használata egyre inkább előtérbe kerül, hiszen ma már nagyon sokan használnak bankkártyát mindennapi pénzügyeik rendezésére. Bankkártyával fizetünk, vásárolunk árut, vagy szolgáltatást, jutunk hozzá készpénzhez. Így bankkártyánk, azzal kapcsolatos adataink védelme rendkívül fontossá vált.

Tovább olvasom
Átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel?

Átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel?

2020.09.18.

Az, hogy átlagosan mennyibe kerül a bankkártyás készpénzfelvétel, mondhatni napról napra változik, hiszen elég egyetlen banknak változtatnia a kondícióin, és máris más a végösszeg, ami az átlagszámítás után kijön.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával