Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogy hat a koronavírus járvány a pénzügyeidre?

2020.04.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:44

A koronavírus járvány mindannyiunk életét megváltoztatta néhány hét leforgása alatt – kiét kisebb, kiét nagyobb mértékben, és ez igaz a pénzügyeinkre is. Akármilyen hihetetlen is, de a járvány, illetve a karantén pozitív hatással is lehet az életünkre, de legalábbis vannak olyan előnyei, amelyek valószínűleg sokak előtt rejtve maradnak a rengeteg hátrányt látva. Alábbi cikkünkben ezekre szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve adunk néhány tanácsot is.

Hogy hat a koronavírus járvány a pénzügyeidre?

Alapvető, hogy ilyenkor kevesebbet költünk, hiszen az élelmiszereken és a háztartásban szükséges dolgokon túl nem nagyon vásárolunk semmit, ha bizonytalan a helyzet, és erre most rátesz egy lapáttal az is, hogy nem mozdulunk ki otthonról, tehát szórakozásra, öltözködésre egyáltalán nem fordítunk semekkora összegeket. Nyilván megvan ennek az árnyoldala is, de a spórolásban nagyon sokat segít.

Hallhattuk a hírekben, hogy sokan pánikszerű bevásárlásba kezdtek, és a boltok teljesen kiürültek ennek hatására. Ez nem csak azért probléma, mert így sokaknak nem jutott az alapvető cikkekből, de azért is, mert olyan termékek felhalmozása kezdődött meg, ami aztán vagy évekig nem fog elfogyni, vagy egyszerűen megromlik, és így rengeteg pénz ment el feleslegesen. A lényeg a mértékletesség: érdemes kicsit jobban odafigyelni arra, hogy a kamra fel legyen töltve, de a túlzásokat kerülni kell.

És most lássuk a hitelekkel kapcsolatos részt, hiszen ezzel foglalkozunk. A törlesztési moratórium szerencsére megmenti a hitelállományt, de ez csak pillanatnyi könnyebbséget jelent. Hiszen a lejárata után, azaz 2021. januártól újraindul a törlesztés, és a futamidő meghosszabbodásával a teljes visszafizetendő összeg is megnő. Nyilvánvalóan hatalmas terhet jelent ez a bankszektornak, és így hatással van a teljes gazdaságra is a koronavírus járvány. Begyűrűzik minden ágazatba így, vagy úgy. Éppen ezért, ha megtehetjük, inkább mondjunk le a moratórium lehetőségéről. Így nem csak magunknak, de mindenki másnak is segítünk átvészelni ezt a nehéz időszakot.

A legfontosabb tanácsunk azonban csak most jön: Ne ess pánikba! Gondold át alaposan a pénzügyeidet, vezess bevételi-kiadási naplót, és hozz racionális döntéseket, ha pedig kérdésed van, keress bennünket elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autóhitel személyi kölcsönnel!

Autóhitel személyi kölcsönnel!

2018.11.19.

Autóhitel, vagy személyi kölcsön? Ez a kérdés sokszor felmerül, hiszen mindkettő létezik, mindkettőből lehet autót vásárolni, és mindkettő könnyen elérhető. Vizsgáljuk meg, melyikkel járhat jobban az, aki gépjárművet szeretne vásárolni, de erre nem áll a rendelkezésére elegendő pénzösszeg!

Tovább olvasom
Kölcsön futamideje hogy változhat?

Kölcsön futamideje hogy változhat?

2019.09.18.

A fenti kérdésre a válasz igen egyszerű: szerződésmódosítással. A kölcsön futamideje mindig attól függ, hogy Te mit választasz az igénylés leadásakor, ám lehetnek olyan helyzetek, amikor változtatni szeretnél, esetleg muszáj. Lássuk a menetét!

Tovább olvasom
Miért éri meg a hitelkiváltás a lakáshitelek esetében?

Miért éri meg a hitelkiváltás a lakáshitelek esetében?

2020.02.07.

Azt, hogy miért éri meg a hitelkiváltás általában, már többször tárgyaltuk itt, a blogon, azonban arra eddig nem áldoztunk cikket, hogy kiderítsük, miért éri meg specifikusan a lakáshiteleknél. Pótoljuk az elmaradást; az alábbiakban erről olvashatsz.

Tovább olvasom
Áthidaló kölcsön jellemzői

Áthidaló kölcsön jellemzői

2019.04.23.

Sosem ejtettünk még szót az áthidaló kölcsön lehetőségeiről, pedig meglehetősen gyakori, és nem is népszerűtlen hitelkonstrukcióról van szó. Mivel az esetek nagy többségében nem problémásak, így a hírekbe se kerülnek bele, tehát sokan nem is tudnak a létezésükről. Úgy gondoltuk, hogy érdemes lehet részletezni, mert hasznos lehet. Lássuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával