Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

2020.03.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:12

A babaváró hitel várhatóan 2020-ban is a legnépszerűbb hiteltermék marad, köszönhetően a számtalan előnyének. A feltételei természetesen nem változtak, viszont a tavalyi indulás után összegyűlt annyi tapasztalatunk a témában, amivel segíthetünk Neked, hogy könnyebb legyen a hiteligénylés.

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

Fontos, hogy a babaváró hitel feltételei mellett a bankok saját feltételrendszerét is teljesítenetek kell. Így például hiába mondja ki a jogszabály, hogy passzív KHR listások is igényelhetik ezt a hitelkonstrukciót, a legtöbb bank szabályzatával ez ellenkezik, ezért, ha szerepel egyikőtök a KHR listán, el fogják utasítani a kérelmeteket. Ebből következik, hogy a bankok nem egyformán kezelik a babaváró hitelért folyamodókat. Alább a főbb különbségeket olvashatod.

A bankok nem egyformán állapítják meg a minimálisan elfogadható hitelösszeget, ahogy a jövedelmek elfogadhatóságát sem. Ha például már úton van a gyermek, akkor a kismamák jövedelmét egyes bankok abszolút figyelmen kívül hagyják, míg más helyeken a 70%-át fogadják el. Ugyanígy eltérő a vállalkozásból származó jövedelmek megítélése is.
A JTM szabályozásnak megfelelően a törlesztőrészleted maximum 50, illetve 60%-a lehet a jövedelmednek. A bankonkénti különbségek abból adódnak, hogy egyes helyeken a kamatmentes törlesztéssel számolnak, míg máshol a kamattal terhelt, annuitásos törlesztőrészletet veszik alapul. Csak hogy ne legyen egyszerű, ez a két szélsőérték, amelyek között is több számítási mód lehetséges, és mindegyiket alkalmazzák is valahol.

A babaváró hitel önerőként való felhasználása is korlátozott. Mivel sokan lakáshitelhez igénylik, ezt 75%-ban maximálták, vagyis 10.000.000 forintos hitel esetén 7.500.000 forint használható fel önerőként. Akad olyan pénzintézet, amelyiknél ezt 60%-ra csökkentették.
Nem mindenhol kérheted a babaváró hitelt hitelkiváltásra; fontos, hogy ez közvetlen, vagyis bankon belüli kiváltást jelent. Ha másik banknál igényled a babaváró hitelt, és megfelelsz a JTM szabályozásnak, akkor minden további nélkül megoldható.

Remélhetőleg segítettünk, bár a munka nagy része még Rátok vár: meg kell tudnotok, melyik bank lesz az, amelyik mindenben megfelel az elvárásaitoknak. Amennyiben kérdésetek lenne a babaváró hitellel kapcsolatban, forduljatok hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

Növekszik a babaváró hitel népszerűsége

2021.07.26.

A babaváró hitel népszerűsége ismét emelkedni kezdett; ennek okára keressük a magyarázatot alábbi cikkünkben.

Tovább olvasom
Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

Babaváró hitel: minden, amit a TB jogviszony kapcsán tudnod kell

2022.03.09.

A TB jogviszony megléte, illetve annak mértéke alapvető követelmény a babaváró hitel igénylésekor – lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

2023.03.03.

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban nem változtak a korábbiakhoz képest, de, ha igényelni szeretnéd, fontos tisztában lenned a részletekkel is!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával