Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

2020.03.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:12

A babaváró hitel várhatóan 2020-ban is a legnépszerűbb hiteltermék marad, köszönhetően a számtalan előnyének. A feltételei természetesen nem változtak, viszont a tavalyi indulás után összegyűlt annyi tapasztalatunk a témában, amivel segíthetünk Neked, hogy könnyebb legyen a hiteligénylés.

Ezekkel a feltételekkel igényelhetsz 2020-ban babaváró hitelt

Fontos, hogy a babaváró hitel feltételei mellett a bankok saját feltételrendszerét is teljesítenetek kell. Így például hiába mondja ki a jogszabály, hogy passzív KHR listások is igényelhetik ezt a hitelkonstrukciót, a legtöbb bank szabályzatával ez ellenkezik, ezért, ha szerepel egyikőtök a KHR listán, el fogják utasítani a kérelmeteket. Ebből következik, hogy a bankok nem egyformán kezelik a babaváró hitelért folyamodókat. Alább a főbb különbségeket olvashatod.

A bankok nem egyformán állapítják meg a minimálisan elfogadható hitelösszeget, ahogy a jövedelmek elfogadhatóságát sem. Ha például már úton van a gyermek, akkor a kismamák jövedelmét egyes bankok abszolút figyelmen kívül hagyják, míg más helyeken a 70%-át fogadják el. Ugyanígy eltérő a vállalkozásból származó jövedelmek megítélése is.
A JTM szabályozásnak megfelelően a törlesztőrészleted maximum 50, illetve 60%-a lehet a jövedelmednek. A bankonkénti különbségek abból adódnak, hogy egyes helyeken a kamatmentes törlesztéssel számolnak, míg máshol a kamattal terhelt, annuitásos törlesztőrészletet veszik alapul. Csak hogy ne legyen egyszerű, ez a két szélsőérték, amelyek között is több számítási mód lehetséges, és mindegyiket alkalmazzák is valahol.

A babaváró hitel önerőként való felhasználása is korlátozott. Mivel sokan lakáshitelhez igénylik, ezt 75%-ban maximálták, vagyis 10.000.000 forintos hitel esetén 7.500.000 forint használható fel önerőként. Akad olyan pénzintézet, amelyiknél ezt 60%-ra csökkentették.
Nem mindenhol kérheted a babaváró hitelt hitelkiváltásra; fontos, hogy ez közvetlen, vagyis bankon belüli kiváltást jelent. Ha másik banknál igényled a babaváró hitelt, és megfelelsz a JTM szabályozásnak, akkor minden további nélkül megoldható.

Remélhetőleg segítettünk, bár a munka nagy része még Rátok vár: meg kell tudnotok, melyik bank lesz az, amelyik mindenben megfelel az elvárásaitoknak. Amennyiben kérdésetek lenne a babaváró hitellel kapcsolatban, forduljatok hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban

2023.03.03.

A Babaváró hitel feltételei 2023-ban nem változtak a korábbiakhoz képest, de, ha igényelni szeretnéd, fontos tisztában lenned a részletekkel is!

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

Kiderült, kinek érte meg leginkább a babaváró hitel

2022.02.07.

A babaváró hitel referenciakamata ismét emelkedett, ami rossz hír azoknak, akik elveszíthetik a támogatást.

Tovább olvasom
Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

Három éve elérhető a babaváró hitel: így alakult a születések és házasságok száma

2022.06.17.

A születések és házasságok száma a babaváró hitel fényében lehet érdekes, ezért az alábbiakban ezeket nézzük át.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával