Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

2020.03.30.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 10:29

Többször is feltették nekünk már azt a kérdést, hogy ha lakásvásárlás a cél, és 10.000.000 forintra van hozzá szükség, akkor babaváró hitel vagy lakáshitel terméket érdemesebb-e felvenni. Mivel elgondolkodtató a téma, úgy gondoltuk, hogy megéri részletesebben is foglalkozni vele; az eredményt alább olvashatod.

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

Egyértelmű, hogy ha gyereket is szeretnétek, akkor a babaváró hitel és a lakáshitel párharcából az előbbi kerül ki győztesen. Hiszen a 0,5%-os költségét nehéz lenne felülmúlni, de ha nem szeretnétek gyereket, csak megfeleltek az igénylés feltételeinek, akkor az utóbbi talán jobb lehet. Ennek több oka is van. Egyrészt öt évig fix kamatozású lakáshitelt több bank is kínál 3% alatti kamattal, akár már havi 200.000 forintnyi jóváírás mellett is. Míg ha a babaváró hitelt választjátok, akkor a kamata lényegesen magasabb lesz az első öt év lejártával. Amennyiben addig nem születik gyermeketek, ráadásul az elmaradt kamatokat egy összegben, utólag kell befizetnetek. Ha azt is hozzátesszük, hogy a babaváró hitel esetleges kamata az állampapírhozamhoz kötött. Emiatt akár drasztikusan is megnőhet, akkor nem is kérdés, hogy ha nem szeretnétek gyermeket vállalni, a lakáshitel éri meg jobban.

babaváró hitel csak abban az esetben éri meg a gyermektelenséget vállaló pároknak, ha öt éven belül vissza akarják fizetni a hitelt. Mivel a babaváró hitel alapvetően úgy igényelhető, mint egy személyi kölcsön, ezért a felvétele lényegesen egyszerűbb, mint egy lakáshitelé. Nem szükséges önerő hozzá, ahogy fedezetet sem kell biztosítani, ráadásul nincs előtörlesztési díj, míg a lakáshitelnél ez 1%, és akkor a közjegyzői díjról még nem is beszéltünk.

Amennyiben olyan ingatlant szeretnétek vásárolni, amelyhez 10.000.000 forintra van szükségetek, és ezt maximum öt év alatt vissza is tudjátok fizetni, akkor válasszátok a babaváró hitelt. De abban az esetben is, ha gyermeket, vagy gyermekeket is szeretnétek. Ha viszont nem ez a helyzet, akkor érdemesebb a lakáshitelt választanotok. Mert bár több ügyintézéssel, de alacsonyabb költséggel jár.

Kérdésetek lenne a témával kapcsolatban? Tegyétek fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

1.000.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Időnyerő Személyi Kölcsön

THM

12,8% - 23,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

Milyen otthonteremtési támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok?

2022.10.28.

A kétgyermekes családok számára számos otthonteremtési támogatás elérhető; az alábbiakban ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Tovább olvasom
Banki követelmények a babaváró hitelnél

Banki követelmények a babaváró hitelnél

2019.09.12.

Mint minden hitelkonstrukció esetében, így a babaváró hitelnél is megkell felelni a követelményeknek. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak banki, de állami szinten megszabott kritériumok is vannak. Amiket valószínűleg olvastál már, de ha még nem, könnyedén megtalálhatod őket oldalunk „babaváró hitel” menüpontja alatt. Most viszont lássuk részletesen a banki követelményeket a babaváró hitel igényléséhez!

Tovább olvasom
Milyen támogatások érhetők el fiatal házasok számára?

Milyen támogatások érhetők el fiatal házasok számára?

2023.04.21.

A fiatal házasok nagy lendülettel vetik bele magukat az életbe. És ehhez bizony pénz kell. És abból egy élet kezdetén sosincs elég. De. A fiatal házasok nem maradnak egyedül ebben a helyzetben. Számtalan, jobbnál jobb támogatás érhető el számukra. Utánajártunk, hogy milyen támogatások érhetők el fiatal házasok számára, és örömmel mutatjuk meg, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom
Spórolj a babaváró hitel igénylésénél!

Spórolj a babaváró hitel igénylésénél!

2020.11.02.

Ha azt gondolod, hogy a babaváró hitel feltételei államilag szabályozottak, teljesen igazad van. Ám ha azt is, hogy emiatt gyakorlatilag bárhová fordulhatsz, ugyanazt kapod, akkor bizony tévedsz, hiszen a bankok egyrészt nem mindenben kötöttek az állam által kialakított szabályokhoz, másrészt saját kondíciós listájuk is van, ami ugyan magát a hitelkonstrukciót nem érint, minden mást azonban igen.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával