Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

2020.02.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 21. 10:24

Szögezzük le még a cikk legelején: minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön egyelőre nem létezik, ezzel a minősítéssel csak lakáshitelt lehet jelenleg igényelni, viszont a Magyar Nemzeti Bank tervezi a bevezetését. Ezt azért fontos tudni, mert a továbbiakban nem tényeket olvashatsz, hanem a mi véleményünket arról, hogy miért is lehetne ez előnyös, illetve milyen lehetne maga a konstrukció.

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön – mit jelent?

Egy minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön olcsóbb és gyorsabb lehetne, mint a manapság felvehető személyi kölcsönök. Ennek köszönhetően pedig a minősítést nem elnyerő hitelek is kénytelenek lennének alkalmazkodni a megváltozott piaci helyzethez. Vagyis még olcsóbb lehetne a hitelfelvétel. A minősített fogyasztóbarát minősítésnél az egyik alapfeltétel a kamatplafon. Ami a lakáshiteleknél is alacsony, egy személyi kölcsönnél pedig még alacsonyabb; 6% alatti kamatokat vizionálunk, de ebben lehet, hogy tévedünk. Ez olyan alacsony THM értékeket jelent, amilyenekkel eddig nem nagyon találkozhattunk, legfeljebb a jelzáloghiteleknél. Ráadásul változó kamatozás lenne abban az értelemben, hogy a futamidő hosszától függne a kamat nagysága, azaz minél rövidebb a futamidő, annál alacsonyabb a kamat, tehát nem a kamatperiódusok bevezetésére gondolunk. Emellett az is lehetséges, hogy az igényléshez kapcsolódó további díjakat is maximalizálják majd a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönöknél.

Valószínűsíthető, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönöket kizárólag online lehet majd igényelni, hiszen ez is felgyorsítja majd a folyamatot. Ehhez azonban szükség van arra is, hogy bevezetésre kerüljön az MNB tervei szerint egy olyan rendszer, amiből egyenesen a NAV-tól lehet majd lekérni az ügyfél keresetkimutatását. Emellett a személyre szabott dokumentumlista bevezetésére is komoly az esély.

Érdekes lenne látni, mit művelne a magyarországi hitelpiaccal egy minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön minősítés bevezetése; már csak ezért is várjuk, hogy mit lép ez ügyben a Magyar Nemzeti Bank. Ha kíváncsi vagy a fejleményekre, térj vissza blogunkra a későbbiekben is, ha pedig kérdésed lenne, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mi a különbség hitel és kölcsön között?

Mi a különbség hitel és kölcsön között?

2022.12.22.

A különbség hitel és kölcsön között nem nyilvánvaló, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

2017.11.24.

A személyi kölcsönt olyan szabad felhasználású hitelkonstrukcióban lehet felvenni, ami bármilyen célra – például lakásfelújítás, fogyasztási cikkek vásárlása, esküvő lebonyolítása, vagy utazás – felhasználható. A futamidő rugalmas, többnyire 12-96 hónap lehet.

Tovább olvasom
Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

Babaváró hitel elutasításra kerül? Akkor is van megoldás!

2019.10.22.

A babaváró hitel az utóbbi néhány hónapban a középpontba került, és alaposan felforgatta a magyar hitelpiacot, hiszen aki csak teheti, megpróbálja felvenni. Nem is csoda, hiszen fantasztikus konstrukció már hitelként is. De ha még azt is hozzátesszük, hogy bizonyos feltételek teljesítése mellett támogatássá is alakulhat, akkor gyakorlatilag kihagyhatatlan. Sajnos csak egy bizonyos csoport igényelheti, és a feltételek is meglehetősen nehezek. Így előfordul, hogy a babaváró hitel elutasításra kerül. Mit lehet ilyenkor tenni? A megoldás a személyi kölcsön!

Tovább olvasom
Hogy fizethetem tovább a hitelem, ha nem szeretnék élni a moratóriummal?

Hogy fizethetem tovább a hitelem, ha nem szeretnék élni a moratóriummal?

2020.05.13.

Azt a kérdést, hogy hogy fizethetem tovább az adott hitelt, ha nem kívánok élni a fizetési moratóriummal, amit a kormány ajánlott fel a koronavírus-járvány idejére. Számos helyen fejtették már ki, ám mégis rengetegen kérdezik meg tőlünk. Éppen ezért az alábbiakban olvashatóak az ezzel kapcsolatos tudnivalók.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával