Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát Lakáshitelekről részletesen

2019.09.19.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. december 16. 18:43

Ha foglalkoztat az ingatlanvásárlás gondolata, akkor biztosan találkoztál már a Fogyasztóbarát Lakáshitelekkel. Bár nem biztos, hogy tudtad, mit is jelent ez. A Fogyasztóbarát Lakáshitel egy olyan minősítés, amit egy kölcsön csak szigorú követelmények teljesítése esetén kaphat meg. Lássuk a részleteit!

Fogyasztóbarát Lakáshitelekről részletesen

A Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank alkotta meg, és olyan hiteltermékeknek adja ki, amik megfelelnek az általa támasztott feltételrendszernek. A Fogyasztóbarát Lakáshitelek csak forint alapúak lehetnek. Csakis olyan törlesztés megengedett, aminek a havi törlesztőrészletei egyenlőek, vagyis a törlesztés annuitásos. A kamatperiódus 5, 10, vagy 15 év hosszú lehet, és szintén elvárás a futamidő végéig a kamat rögzítése. A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap, a folyósítási határidő pedig a feltételek teljesítésétől számított maximum 2 munkanap, tehát a hitelügyintézés igencsak gyors kell, hogy legyen.

A Fogyasztóbarát Lakáshitelek esetében a bank referenciaértékéhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5%-ot. A folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak pedig fixek. A folyósítási díj a hitelösszeg 0,75%-a, de legfeljebb 150.000 forint lehet maximálisan. Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1%-át. Lakástakarék-pénztári betétből pedig a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig az előtörlesztés díjmentes.

Kizárólag akkor kaphatja meg egy hiteltermék a Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést, ha ezeket a feltételeket mind teljesíti, épp ezért kevés banknál található meg ez a hiteltermék. Azonban a fent felsorolt kritériumok nem teljesíthetetlenek, ezért egyre nagyobb azoknak a hitelintézeteknek a száma, ahol többek között Fogyasztóbarát Lakáshitelt is lehet igényelni.

Amennyiben kérdésed lenne aLakáshitelekkel kapcsolatban, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén; szívesen válaszolunk!

Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait is érdemes megtekintened, kattins a linkekre és válogass.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

10 kérdés és válasz a hitelfelvétel előtt

10 kérdés és válasz a hitelfelvétel előtt

2019.04.30.

Hitelfelvétel előtt érdemes megtekintened a 10 kérdés és válaszra vonatkozó írásunkat, mikor és hogyan igényeljük a kölcsönt, tudj meg többet a hitel lehetőségekről.

Tovább olvasom
Provident kölcsön feltételei

Provident kölcsön feltételei

2020.06.25.

A Provident kölcsön igénylése egyszerű és gyors, az egyik legnépszerűbb hazai pénzügyi szolgáltató több termékkel is szolgál a személyi kölcsönök területén. Mire van szükség az igényléséhez?

Tovább olvasom
Személyi kölcsön ajánlatok egy helyen, kényelmesen!

Személyi kölcsön ajánlatok egy helyen, kényelmesen!

2017.04.10.

Személyi kölcsön ajánlatok összehasonlításakor több szempontot is figyelembe kell venni ahhoz, hogy valóban azt válasszuk, amelyik minden szempontból, hosszú távon is megfelelő lesz számunkra.

Tovább olvasom
Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

2019.04.10.

Kifolyik a pénz a kezeid közül? Nem vagy egyedül; sajnos vagyunk páran, akiknek nem adatott meg a képesség, hogy jól bánjanak az anyagi forrásaikkal. A képesség azonban tanulható, és ha elolvasod az alábbi cikkünket, Te is közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy gyarapíthasd a vagyonod! Ezért adunk pár tippet!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával